Jump to content
POLITISTI.ro

Polițiști împușcați de lunetiși în Dallas: cinci morți și șase răniți

Albu

Recommended Posts

• Member

Situaţie explozivă în Statele Unite. 11 poliţişti au fost împuşcaţi în Dallas, la un protest faţă de tratamentul brutal folosit de poliţişti cu persoanele de culoare. Cinci dintre ei şi-au pierdut viaţa. Trei suspecți au fost reținuți iar poliția crede că un al patrulea este liber.

Citat:

Actualiozare 11:10. Un suspect implicat într-o confruntare armată cu poliția s-ar fi împușcat, au transmis mai multe posturi locale de televiziune. Informația nu a fost însă confirmată de oficialitățile orașului Dallas.

Actualizare 10:00.Încă un polițist dintre cei răniți de lunetiști a murit, bilanțul ridicându-se la cinci morți. Eveimentul este încă în desfășurare. Polițiștii caută în orașul Dallas eventualele bombe despre care a vorbit unul dintre suspecți. „Suspectul cu care negociem le-a spus negociatorilor că sfârşitul este aproape, că va ucide mai mulţi poliţişti şi că sunt bombe plantate peste tot”, a spus Mike Brown, șeful poliției din Dallas. 

Actualizare 9:00. Autoritățile au făcut declarații cu privire la acest eveniment. Unul dintre ei a spus că sunt bombe aplasate în orașul Dallas. De asemenea, autoritățile aviației civile americane au decis să restrângă zborurile deasupra orașului Dallas.  

„Suntem în negocieri cu un suspect implicat în aceste atacuri. Suspectul cu care negociem a fost implicat într-un schimb de focuri şi nu a fost foarte cooperant. Am reţinut un suspect, o femeie, care se afla în zonă, într-un garaj. Am urmărit o maşină cu două persoane suspecte care purtau haine de camuflaj. Sunt reţinute şi interogate. Suspectul cu care negociem şi care a fost implicat într-un schimb de focuri le-a spus negociatorilor că va ucide şi va răni mai mulţi dintre forţele de ordine și că sunt bombe peste tot, în garaj și în centru, aşa că suntem foarte precauţi în strategia pe care o abordăm, ca să nu rănim niciun ofiţer şi nici cetăţenii din Dallas”, a anunțat șeful poliției din Dallas.

„Încă nu suntem siguri că avem în custodie toți suspecții și continuăm să căutăm inclusiv în centrul oraşului. Vom continua să căutăm până la primele ore ale dimineții, până ne asigurăm că toți suspecții sunt reținuți și interogaţi”, a adăugat Mike Brown.

Actualizare 7:30. Poliția din Dallas a anunțat că un al patrulea ofițer și-a pierdut viața în urma împușcăturilor. O persoană s-a predat, iar un al doilea suspect a fost implicat în mai multe schimburi de focuri cu forțele de ordine și acum se află în custodia acestora. De asemenea, la fața locului a fost găsit un pachet suspect. Zona a fost securizată.

Martorii spun că au auzit 20 de focuri de armă, care au răsunat într-o succesiune rapidă. The Washington Post scrie că seful poliției din Dallas a precizat că doi lunetiști sunt cei care i-ar fi împușcat pe oamenii legii. Trei dintre cei zece și-au pierdut viața, doi fiind deja transportați la spital și se află în sala de operație. Alți trei polițiști se află în stare critică.

Deocamdată nu a fost identificat niciun suspect.

Proteste similare, dar lipsite de incidente au avut loc şi în Minnesota şi Louisiana, statele unde au avut loc zilele trecute două incidente în care au fost implicaţi poliţişti şi două persoane de culoare.

În primul incident, în Minnesota, un poliţist a împușcat un şofer chiar la volan, în timp ce acesta încerca să scoată permisul de conducere.

În al doilea incident, în statul Lousiana, un bărbat de culoare a fost oprit în faţa unui magazin, trântit la pământ şi, deşi nu opunea rezistenţă, a fost împuşcat şi ucis de poliţişti.

Ambele cazuri au fost urmate de proteste ale comunităţii de culoare şi de explicaţii ale forțelor de ordine, care nu au convins opinia publică.

Puteti vedea nenumarate scene filmate de martori la eveniment, in link-urile de mai jos  :

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/International/Politisti+impuscati+mortal+protest+Dallas

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/International/VIDEO+politisti+Dallas+impuscati+lunetisti

http://edition.cnn.com/2016/07/08/us/dallas-police-shooting-live-updates/index.html

https://www.rt.com/usa/350069-dallas-police-killed-protest/

Edited by Albu
  • Upvote 2

• Member

Imi cer scuze ca nu am dat edit mai sus, dar nu imi mai permitea.

Am gasit imagini transmise live la momentul acela. De la minutul 00:53 se vad imagini cu rezultatul libertatii de a purta arme de foc de catre orice persoana ...

• Downvote 1

• Member

Se putea ca mediul politic sa nu hraneasca si sa nu se foloseasca de aceste evenimente pentru a castiga voturi si popularitate? 

Niste oameni cretini, manipulati si indobitociti de mass-media. 

E trist ce se intampla...

Cine afirma ca pedepsele aplicate celor care ataca, ranes sau omoara politsti sunt prea aspre?Ii invit sa ia locul celor care cad la datorie zi de zi, dar nu, politicienii, ONG-istii care militeaza pentru "drepturile omului" vor fi mereu niste lasi care vor sta ascunsi dupa birouri, care pleaca din fotoliile lor doar la volanul unor masini a caror valoare este de ordinul zecilor de zerouri.
Fie ca se intampla in Statele Unite, Romania sau oricare tara, in opinia mea atacul asupra unui politist ar trebui clasificat ca si un act de terorism.De ce?Pentru ca politistul exista pentru a apara civilii, pui in pericol viata unui politist, pui in pericol si viata unui cetatean.
Acum cateva saptamani, sediul politiei unui oras vecin a fost luat cu asalt de o multime de "etnici de culoare", care au aruncat cu pietre in geamurile sectiei de politie, politstii au nevoiti sa se baricadeze si sa ia de acolo civilii nevinovati care fie ca au vrut sau nu, au fost nimeriti de pietrele aruncate de nenorociti.O matusa cu nepotelul ei a fost lovita grav in cap, zilele acelea am stat sa urmaresc media, nu s-a auzit nimic de asa ceva?De ce nu e catalgoat ca act de terorism?Siguranta si intetegritatea noastra personala e la mila unor formalitati legislative care pur si simplu ne sfideaza existenta.Trebuie sa stam cu mainile in san pana cand Politia va deveni un instrument doar de forma?Nu cred ca vrea nimeni ca Romania sa ajunga soarta Braziliei, sau poate intr-un fel chiar am ajuns-o atunci cand e vorba de perchezitii si executarea unor ordine judecatoresti in cartierele "etnicilor", nimeni nu vrea varsare de sange, dar de asemnea consider ca sfidarea autoritatii politienesti este un pericol si un atac la siguranta nationala.

• Upvote 1