Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Este obligatorie dotarea cu tahograf?


Cobrila

Question

Buna seara.Detin un permis de conducere categoria C, dar nefiind sofer profesionist, nu am aviz de transport marfa nici card tahograf. 

Pot sa ma duc in Germania, sa cumpar de acolo un cap tractor sh si sa-l conduc pana in tara?Conducerea acestui cap tractor poate fi facuta in aceste conditii si fara utilizarea cardului tahograf si respectarea timpilor specifici de condus de la tir urile ce transporta marfa? Pot sa mi conduc capul tractor pana in tara ca si cum as conduce orice alta masina simpla din categoria B?

Multumesc.

Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Pe teritoriul ţării noastre poţi să conduci un cap-tractor care nu tractează o semiremorcă dacă deţii permis de conducere pentru categoria C şi fără să deţii card pentru tahograf. Cred că şi pe teritoriul celorlalte ţări din UE este la fel.

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Va salut, detin un autoturism de teren, o Toyota Land Cruiser, masina fiind autoutilitara in acte, si vreau sa tractez o platforma cu o masina pe ea, am nevoie de tahograf? sau alte acte.

Multumesc frumos pentru raspuns.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Moderator

Tahografele trebuie să fie instalate la bordul tuturor vehiculelor de peste 3,5 tone care sunt folosite pentru transportul rutier de mărfuri și la bordul vehiculelor care pot transporta peste nouă călători (inclusiv conducătorul auto).
Regulamentului (CE) nr. 561/2006 nu se aplică transporturilor rutiere efectuate de vehicule sau un ansamblu de vehicule cu o masă maximă autorizată care să nu depăşească 7,5 tone utilizate pentru transporturi de mărfuri în scopuri necomerciale;

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.