Jump to content
POLITISTI.ro

Tehnici folosite de hoti


Victor66

Recommended Posts

Buna ziua,

vreau sa scriu un articol despre tehnicile folosite de hoti si va rog sa ma ajutati in aceasta privinta.

Am descoperit metoda distragerii atentiei victimei, cea care implica ciocnirea ”accidentala” de aceasta, metoda ascunderii mainii cu ziarul sau haina, am scris despre grupul de hoti si rolurile fiecaruia, despre cum cel cu banii dispare din zona ca sa nu fie prins, despre cel care sta de paza si se leaga de oricine pare pe cale sa atraga atentia asupra lor...

Ce ar mai fi de zis, ce mi-a scapat?

Link to comment
 • Active member

Ti-au scapat foarte multe. Probabil nu iti va ajunge o viata sa le treci pe toate si nici nu le stie nimeni pe toate.

Link to comment
 • Active member

Astea sunt lucruri pe care le vorbim intre noi, nu cu cei din afara sistemului.

 • Upvote 2
Link to comment

Eu consider ca modul de operare al infractorilor nu e ceva ce trebuie tinut secret si pazit de institutia pe care o reprezentam, ba din contra ar ajuta cetatenii sa recunoasca strategiile sarlatane prin care ii deposedeaza de bunuri, bani sau alte valori. 

- Un mod particular este cel al rromilor care se deplaseaza in zonele rurale iar sub diferite pretexte (fier vechi, pene, animale, nuci) intra in casele oamenilor naivi si care vor sa castige si ei un ban in plus pe langa pensia modica. Ori se trezesc cu ei in apropierea iernii sa le ”curete” cosurile. Grija mare pe cine primiti ins casa. Desi mi-ar placea ca vreunul din randul celor ce traiesc in zonele rurale sa citeasca ceea ce se scrie aici, ma tem ca nu se va intampla asta prea curand. Salutam campaniile de prevenire si combatere! Cine-o mai avea chef si de ele ...

 

Link to comment
 • Active member

Tu cine mai esti?

Ma bucur ca mai intra cate un civil pe aici sa ne invete cum sa prindem hoti si cum sa facem prevenire.

Link to comment
 • Moderator

Prevenirea delicventei nu se face invatand populatia cum sa fure! Ci cum sa le faca viata infractorilor mai grea!

 • Upvote 2
Link to comment
 • Moderator

Ba din contră, infractorii se documentează si sunt mult mai interesati când vine vorba despre un nou „mod de operare” (pt că asa sunt denumite în mediul politienesc aceste „tehnici folosite de hoti”). Nu le vei putea inventaria niciodată, pentru că ele se modifică, evoluează, zi de zi apar unele noi deoarece infractorii nu duc lipsă de inventivitate si imaginatie. Subiectul este mult mai amplu decât îti imaginezi. Se fac studii si analize complexe ... Este o parte nevăzută a muncii de politie. Si da, e normal să nu fie publice. Ca să întelegi îti dau un exemplu ipotetic: pentru a preveni un furt nu-i spui omului prin ce modalităti si cum poate sparge un geam ... unde trebuie lovit pt ca zgomotul să fie cât mai redus, ci îi spui să-si monteze grilaj metalic sau un geam mai rezistent. E un exemplu ipotetic, dar sper să întelegi care e diferenta.

Link to comment

Inteleg, Catalin, nu m-am gandit la asta. Ca sa construiesc pe exemplul tau, ceea ce cautam ar fi fost faptul ca hotul poate sparge geamul pentru a ajunge la obiectul pe care vrea sa il fure, nu modul in care sa il sparga sau unde sa loveasca in geam.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.