Jump to content
POLITISTI.ro

Preschimbare permis suspendat

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua,

Am permis de conducere vechi cu adresa pe orasul Iasi. Saptamana trecuta am avut un eveniment rutier si mi s-a suspendat dreptul de a conduce 60 de zile.

Sa nu ma duc la Iasi dupa permis, mi-am schimbat CI cu una in care am domiciliul in orasul Bucuresti. Am facut fisa medicala si m-am dus la DRPCIV sa fac dosar de preschimbare permis, pe baza dovezii inlocuitoare care este valabila 15 zile, pentru ca datele din buletin nu mai corespund cu cele din permis 

Aici mi s-a spus ca nu se poate face dosar pana nu expira perioada de suspendare a acestuia si nu ma prezint la ghiseu cu permisul vechi. Din alte discutii cu alti oameni (nu sunt de competenta) am inteles ca totusi se poate face acest lucru; ma puteti ajuta cu un raspuns? Ma gandesc ca poate, din comoditate, nu au vrut sa ma ajute.

De asemenea, mi-am zis ca daca nu pot sa imi schimb permisul sa discut sa vad daca pot sa tina permisul suspendat in Bucuresti si sa nu mai fie trimis la Iasi avand in vedere ca domiciliul in CI este pe Bucuresti acum. Pt aceasta am fost Udriste si aici mi s-a spus la fel ca trebuie sa ma duc la Iasi sa dau examen si tot de acolo sa imi ridic si permisul. Daca am domiciliul schimbat permisul nu se ridica de unde am domiciliul?

Va multumesc mult pentru raspunsuri

Victor

Publicat

Dacă cei care se ocupă cu permisele ți-au spus că trebuie să mergi la Iași, înseamnă că asta trebuie să faci,pentru că asta este legal.

• 5 ani mai târziu...
Publicat

Salutare! Am cautat foarte mult un raspuns la intrebarea pe care urmeaza sa o pun aici, dar nu am gasit. Sper sa ma poata ajuta cineva.

Treaba sta in felul urmator. Mi s-a retinut permisul pentru viteza pe 90 de zile cu drept la redobandire pe care sper sa o iau si sa raman cu 60 de zile. Tocmai am predat dovada, urmeaza sa dau redobandirea, iar dupa voi pleca in Spania pe o perioada scurta, unde voi si schimba permisul cu unul spaniol (voi face o cerere sa mi se predea permisul cu declaratie pe proprie raspundere ca nu voi conduce pe teritoriul Romaniei). Daca schimb permisul cu unul Spaniol si ma intorc in Romania in aceste 60 de zile, ce trebuie sa fac? Raman cu restrictia de a conduce pe teritoriul Romaniei? Trebuie sa mai declar ceva sau sa predau inapoi permisul Spaniol? 

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.