Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
VictorButa

Preschimbare permis suspendat

Question

VictorButa

Buna ziua,

Am permis de conducere vechi cu adresa pe orasul Iasi. Saptamana trecuta am avut un eveniment rutier si mi s-a suspendat dreptul de a conduce 60 de zile.

Sa nu ma duc la Iasi dupa permis, mi-am schimbat CI cu una in care am domiciliul in orasul Bucuresti. Am facut fisa medicala si m-am dus la DRPCIV sa fac dosar de preschimbare permis, pe baza dovezii inlocuitoare care este valabila 15 zile, pentru ca datele din buletin nu mai corespund cu cele din permis 

Aici mi s-a spus ca nu se poate face dosar pana nu expira perioada de suspendare a acestuia si nu ma prezint la ghiseu cu permisul vechi. Din alte discutii cu alti oameni (nu sunt de competenta) am inteles ca totusi se poate face acest lucru; ma puteti ajuta cu un raspuns? Ma gandesc ca poate, din comoditate, nu au vrut sa ma ajute.

 

De asemenea, mi-am zis ca daca nu pot sa imi schimb permisul sa discut sa vad daca pot sa tina permisul suspendat in Bucuresti si sa nu mai fie trimis la Iasi avand in vedere ca domiciliul in CI este pe Bucuresti acum. Pt aceasta am fost Udriste si aici mi s-a spus la fel ca trebuie sa ma duc la Iasi sa dau examen si tot de acolo sa imi ridic si permisul. Daca am domiciliul schimbat permisul nu se ridica de unde am domiciliul?

 

Va multumesc mult pentru raspunsuri

 

Victor

Share this post


Link to post
Share on other sites

1 answer to this question

Recommended Posts

 • 0
iav

Dacă cei care se ocupă cu permisele ți-au spus că trebuie să mergi la Iași, înseamnă că asta trebuie să faci,pentru că asta este legal.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • geony
   By geony
   Va rog sa mă informati ce acte trebuie sa depun pentru preschimbarea permisului de conducere al carui termen de valabilitate expira peste 1 luna (vreau sa-l schimb până atunci)

   Precizez ca am 45 ani impliniti, domiciliul în București..

   Din ce m-am documentat pe net, rezultă câteva întrebării:
   - de unde descarc sau unde gasesc fișa posesorului permisului de conducre ?
   - daca mai trebuie certificat medical in cazul meu ?
   - unde trebuie platita taxa permis si ce cuantum are acum ?
   - se pot rezolva toate acestea in sediul din Pipera nr. 49 ?
  • alina9
   By alina9
   Bine v-am gasit.
   M-am casatorit anul trecut in octombrie, si pe noua carte de identitate am domiciliul in Bucuresti (eu fiind din Constanta). Permisul de conducere l-am obtinut in 2007 in Constanta, si nu l-am schimbat in cele 10 luni care au trecut de cind m-am casatorit, pentru ca nu am condus. Acum as vrea sa il schimb, si am citeva nelamuriri:
   1. Trebuie sa refac vizita medicala?
   2. Permisul il schimb la sectia de politie de la actualul domiciliu, sau in Constanta, unde l-am obtinut?
   3. Ce acte si taxe sint necesare? Am mai cautat informatii pe net, dar am gasit chestii contradictorii..
   Multumesc,
   Alina
  • cristyano2
   By cristyano2
   Buna ziua, Am nevoie de ajutorul celor competenti in legatura cu ceva informatii: In scurt timp mai exact 16 mai implinesc 18 ani si as dori sa schimb buletinul inainte de a implini 18 ani ( acum daca se poate) si am si 2 motive pentru care as vrea sa fac asta: 1,la 18 ani nu mai vreau sa pierd vremea cu schimbarea buletinului timp in care imi pot rezolva treburile cu examenul pentru permisul auto si 2 in scurt timp de la implinirea varstei de 18 ani trebuie sa plec afara ( parintii lucreaza in strainatate) asa ca timpul o sa fie scurt si de aceea am decis sa va intreb pe dvs care sunt formalitatile pentru schimbarea buletinului ( am inteles ca nu se poate schimba pana la 18 ani). Daca totusi nu se poate,as putea sa il declar furat,pierdut neavand importanta amenda care o voi plati. Va Multumesc si astept ceva raspunsuri.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.