Jump to content
POLITISTI.ro

Întrebare despre o amenda contraventionala


Pati

Recommended Posts

Buna ziua. In ziua de 20.06 am fost amendata in Iasi, pe bicicleta fiind. Nu am semnat procesul verbal, prin urmare, amenda a fost trimisa la domiciliul din buletin. Asi dori sa stiu unde pot plati aceasta amenda: in Iasi, la cea mai apropiata sectie de adresa din buletin sau in judetul de care apartin. Cele 48 de ore pentru plata acesteia incep din momentul sosirii plicului acasa?

Multumesc!

Link to comment
  • 1 year later...

Buna seara,astazi un domn politist(era in afara serviciului ) ne-a zis ca ne da amenda pentru ca ne jucam tenis in parcare ,poate l-a  deranjat ,il  inteleg dar intrebarea este ce lege spune ca pot fi amendat ?

PS.Nu era ora de liniste si nici pagube asupra altor masini nu am facut .

Link to comment

Nu trebuie sa păstrezi liniștea doar în intervalele orare de odihna. Citeste Legea nr. 61/1991 și te vei lamuri.

Cred totuși, ca polițistul a vrut sa va atenționeze sa nu va mai jucați în acel loc. În parcare exista riscul sa fiți accidentați de mașini, dar și sa provocați voi distrugeri la vreun autovehicul ori sa deranjați liniștea locatarilor din zona. Este posibil sa existe sesizări făcute de către locatarii din zona.

Edited by Sache
Link to comment

Probabil că i-a cerut ordinul de serviciu,atestatul de operator radar, legitimația şi probabil că polițistul nu le-a avut la el. De aici concluzia că polițistul era 8n timpul liber.

Link to comment
  • 7 months later...

Ieri pe la ora 2 dimineața eram cu încă 3 prieteni într un spațiu public și consumasem alcool. Unul dintre prietenii mei a băut mai mult și a început sa vomite asa ca l am lăsat cu un băiat și eu cu celalalt am plecat sa ii luam apa și o lămâie. Pe drum în timp ce alergam o mașină de politie a oprit lângă noi cu sirenele oprite. Ne am oprit, ei ne au cerut buletinele pt a ne lua datele și le am dat. Am fost întrebati dacă suntem singuri și de ce l am lăsat singur pe "ala mort de beat" unde l am lăsat. Am răspuns ca nu este singur, mai este cu un băiat și ne a cerut și numele sau. I am dat numele și le am explicat și dumnealor ca mergem sa ii luam apa și lămâie, ne au întrebat de unde și le am spus și magazinul apoi ne au spus sa ne întoarcem și ca vin și ei. Ajunși înapoi l au văzut pe cel beat si au chemat o ambulanta si din ce am înțeles el a fost în coma alcoolica vreo 6 ore și s a trezit. Țin sa menționez ca toți 4 eram minori iar celui luat cu ambulanta i au fost sunați părinții. În afara de date nu ne a fost făcut vreun proces verbal sau ceva. Îmi puteți spune ce se va întâmpla acum? Dacă vom fi chemați pentru a depune declarație sau ceva 

Link to comment
  • Moderator

Patrocle (alias Dalaylama), pe acest website nu au ce căuta minorii, cu atât mai puţin mincinoşii, aspect precizat destul de clar în Regulament. Mergi şi discută problemele ăstea cu părinţii tăi. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.