Jump to content
POLITISTI.ro

Se poate face proces verbal fara mine de fata?

Postare recomandată

Publicat

Buna ziua, am fost azi sanctionat si mi-au spus ca o sa vina prin posta. Eu stiu ca am dreptul sa scriu la mentiuni dar daca nu l-au facut cu mine de fata (asta a fost mai inainte deci nici acum nu cred ca l-au scris) nu am cum sa mai scriu la mentiuni. 

Se poate face procesul fara mine si trimis prin posta sau m-au mintit doar sa ma sperie? Ca ei de fapt nu aveau ce sa-mi faca.

• Moderator
Publicat

Da, este legal şi se poate să fii sancţionat şi în lipsă, timp de 2 luni. Citeşte 

Art. 26
...
(3) În cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deşi prezent, refuză să semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum şi a înştiinţării de plată se face de către agentul constatator în termen de cel mult două luni de la data încheierii.

• Apreciez 2
Publicat

Nu tu trebuie să scrii obiecțiunule pe care le ai de făcut. Le scrie polițistul și tu doar semnezi. Dacă nu ești de față se consemnează acest fapt și este perfect valabil. Poți să fii și de față, dar dacă faci pe istețul și refuzi să semnezi procesul-verbal, tot o iei.

• Apreciez 1
Publicat

În cazul în care contravenientul nu este prezent sau, deşi prezent, refuză să semneze procesul-verbal, comunicarea acestuia, precum şi a înştiinţării de plată se face de către agentul constatator în termen de cel mult două luni de la data încheierii.

Am fost prezent si nu s-a facut nici un proces verbal. Tot mai e legal?

• Moderator
Publicat

Ce fel de politisti erau (daca erau politisti) si pentru ce contraventie ti-au spus ca te amendeaza?

• Apreciez 1
  • Membru
Publicat (modificat)

Este perfect legal! Natura muncii, il poate determina pe agentul constatator sa nu iti incheie procesul verbal in acel moment, insa cu siguranta, eu, daca as fi nevoit sa inchei procesul verbal la o data ulterioara, ti-as comunica faptul ca vei fi sanctionat contraventional, urmand ca tu sa iei la cunostinta despre continutul procesului verbal, asa cum ti-a explicat si Marius mai sus, in termen de 2 luni de la incheiere. Art. 26, pct.3.

O.G. 2/2001 Art.13, pct.1 Aplicarea sancţiunii amenzii contravenţionale se prescrie în termen de 6 luni de la data săvârşirii faptei.

Modificat de Andrei
  • Apreciez 2
Publicat

Chiar dacă ai fost de față, dar așa cum am mai spus ai făcut pe „ Mr. Muscolo” și ai spus colegilor că nu semnezi procesul-verbal ( de genul „nu semnez nimic, că nu ai ce să-mi faci”), colegul poate întocmi p.v-ul în lipsă și să ți-l trimită la domiciliu.

• Apreciez 2
Publicat
On 6/23/2016 at 7:42 PM, iav said:

am mai spus ai făcut pe „ Mr. Muscolo” și ai spus colegilor că nu semnezi procesul-verbal ( de genul „nu semnez nimic, că nu ai ce să-mi faci”), colegul poate întocmi p.v-ul în lipsă și să ți-l trimită la domiciliu.

Am zis ca nu s-a facut nici un proces verbal la fata locului deci ce sa semnez? In fine o sa ma duc sa-l contest pentru ca nu e nimic adevarat din ce au scris acolo si nici nu au luat declaratii de la martori care numai au mintit.

Publicat (modificat)

Așteaptă să-l primești. De unde știi ce s-a scris, că nu au fost luate declarații martorilor și că aceștia au mințit? Când spun că faci pe „Mr.Muscolo”.

Modificat de iav
  • Apreciez 1
Publicat

#iav e plina tara asta de contribuabili cu titlu de Mr. Muscolo a caror vocabular atunci cand sunt opriti de politisti se rezuma doar la:,,Nu semnez nimic;Nu ai ce sa-mi faci;Dau un telefon si iti arata ca te dezbrac de hainele astea(cei mai perversi de fel);M-ai vazut tu?Ai vreun martor?;Abuz Politia Romana"
Da, astia ne sunt cetatenii cu o educatie buna de "pus in rama" si spun asta in calitate de civil, mereu victime ale abuzurilor, ma mir cum nu mai mor de stres de la atatea abuzuri comise impotriva lor.Toti isi cer drepturile, dar cand e vorba de obligatii, raspundere si educatie romanii...-pauza-.

• Apreciez 1
  • 2 ani mai târziu...
Publicat (modificat)

Buna ziua, 

In urma unui incident pentru care sunt absolut conștient de greșeală pe care am comis-o, polițistul in cauza si-a mai amintit ca nu i-am înmânat si buletinul, ori prima data ma iertase (deoarece era acasa, in rest i am prezentat toate actele) si spunea ca imi mai da o amenda pentru asta in urma faptului ca i am spus ca ce trebuie sa fac ca sa contest(cerusem o informație) si probabil fiind deranjat începuse sa mi spună daca aștept sa mi scrie amenda sau imi vine acasa, moment in care am crezut ca glumea si ne am spus la revedere. 

Acum ma gândesc daca e posibil sa mi vina acasa :)) 

deci ca sa recapitulam: 

- m a oprit pentru o greșeală, nu am avut buletinul, nu a spus nimic, mi a facut proces verbal si am semnat. L am întrebat ce trebuie sa fac ca sa contest, mi a răspuns nu prea frumos.

- s a dus puțin mai departe de masina, s a întors si a spus ca nu am prezentat buletinul si imi mai da o amenda pentru neprez actelor, dupa care a spus ca imi vine acasa sau pot aștepta in masina, ne am spus la revedere si aia a fost. 

va mulțumesc frumos

Modificat de Demoneyes

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.