Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Obtinere certificat fiscal - inmatriculare masina


XzStefan
Go to solution Solved by Marius,

Question

Buna seara. Am si eu o intrebare poate imi puteti raspunde. Am cumparat o masina...iar proprietarul nu detinea certificat fiscal. ( proprietarul ma refer la domnul de la care am cumparato) Asa pana aici toate bune am sperat ca daca iau legatura cu proprietarul din carte ma va ajuta...insa...nici domnul nu o are la fiscal pentru ca a vandit la randul lui autoturismul acum ceva timp...si a oferit fiscalul... Intrebarea mea este... pot obtine fiscalul cumva? De undeva? Vreau sa inmatriculez masina pe numele meu...am ibteles ca merge cumva prin notar...imi poate explica cineva?

Link to post
Share on other sites

12 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator
 • Solution
Marius

Problemele ăstea nu au absolut nicio legătură cu poliţia, ori cu poliţiştilor şi competenţele acestora.

Poliţia Română nu are nicio legătură cu direcţiile de taxe şi impozite. Obligaţiile de natură fiscală, colectarea acestora şi eliberarea documentelor justificative nu intră în sfera de competenţă a poliţiei, ori altfel spus, poliţia sau poliţiştii nu au nicio treabă cu taxele, impozitele, certificatele fiscale de la primării sau alte asemenea probleme. 
Mai mult, poliţia nu mai are nici competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate încă din anul 2002, aspecte de care se ocupă DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule) instituţie aflată în subordinea prefecturilor.

Link to post
Share on other sites
 • 0
Laurentiu1992

Buna ziua,am si eu o problema in legatura cu certificat fiscal.Acum 2 luni am achizitionat un autovehicul, am facut actul de vanzare cumparare cu propietarul si cand sa imi dea fiscalul a zis ca la primarie la ploiesti dureaza cateva zile pana il scoate. I-am dat banii, am luat masina, el a scris instrainat pe talon,data...etc.intre timp propietarul a plecat din tara facandu-i sotie sale procura pentru a-mi elibera fiscalul.Dânsa intre timp s-a dus sa il scoata si cei de la primarie l-au gasit bagat la o firma de recuperatori cu datori la o banca.Cei de la primarie ne-au zis ca nu ne poate elibera documentul pana nu isi achita datoriile.intre timp am fost oprit si de un echipaj luandu-mi talonul pentru ca am depasit termenul de 30 de zile cu 2 zile. Cum pot sa imi recuperez talonul sau sa scot fiscalul? Eu vreau sa o inmatriculez, o tin acum in curte pe post de bibelou. Intre timp la insistentele mele sotia dansului nu mai raspunde la telefon, talonul nu vrea sa il scoata dansa de la politie."nu ai cumparat-o de la mine,spala-te pe cap cu ea". Va rog, da-ti un sfat, o idee, ce as putea face pentru a perfectiona actele?

Link to post
Share on other sites
 • 0

Buna ziua,  ma numesc Florin și am o problema. Am cumpărat o mașină deja înscrisă pe România am fost la un birou de acte și am făcut actul de vânzare cumpărare urmând ca în 30 de zile sa mi se predea fiscalul<asta mi s-a zis de la birou> numai ca fostul proprietar. a tot zis ca nu are timp ba ca are niște probleme. Într-un final mi-a zis ca are datorie la fisc asta fiind în ianuarie anul acesta mașina am cumpărat-o în octombrie.  Eu nu am mai fost în tara dar acum l-am dat în judecată ca sa o pot inmatricula. Întrebarea este dacă pot sa conduc pe drumurile publice aceasta mașina. Menționez că am toate ok în rest.  Asigurare itp taxa de drum plătite. 

Link to post
Share on other sites
 • 0

Am cumparat pe 8 sept o masina inmatriculata in tara.

Nu am stiut ca este nevoie de certificat fiscal ,si ma vad in situatia de  a nu putea inscrie masina .

Vanzatorul desi a promis ca se intoarce in tara peste 30 zile ,nu a venit, nu raspunde la telefon .(lucreaza in Germania unde are o societate comerciala )

Peste cateva zile imi expira programarea pt inmatriculare .

Vanzatorul  mi a ascuns adevarul ,este de rea vointa ,are poprire de la executorul judecatoresc .Primaria a fost de acord sa semneze un acord de plata in rate,dar nu este interesat .

Vreau sa stiu ce pot face ,cum sa pot circula cu masina (am 66 ani nu ma descurc fara masina).

Unde sa ma mai duc ?

Sa l caut in Germania dupa numele firmei pe care o are ?

Link to post
Share on other sites
 • 0
Hategan123

Buna ziua! As dori sa aflu daca pot sa scot certificatul fiscal de la primaria din comuna ,daca acum cateva zile (nu au trecut 30 de zile),am luat o amenda pentru perturbarea linistii publice in valoare de 200 de lei. Multumesc!

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Moderator
Marius

Trebuie să mergi şi să te interesezi la primărie. Nu văd ce legătură ar avea poliţia cu această probleme!?!  😕

Link to post
Share on other sites
 • 0

Bună seara! 

As vrea sa ma ajutați cu o problemă sau sa ma îndrumați, dacă se poate.

Mi-am luat o mașină marca BMW 328ci 2.8 l ,193cp pachet m3, în acte scrie m1.

De la cine am luat o eu asa a luat o fără fiscal,dar intre timp până să îmi strâng bani 2 ,3 zile la oprit poliția pe cel de la care am luat masina ,și ia luat talonul, pentru că a mers pe un drum rau si ia picat nr din față jos si la pus in portbagaj,și pentru deriorare talon. Asa scrie si in talon.

Si intrebarea mea este ,cum pot face sa scot talonul si cum pot sa recapătă si fiscalul de la proprietar sau cum.

Nu prea știu, va rog ajutatima nu stiu ce sa fac. 

Precizez ca eu sunt din județul sălaj și mașină e matriculata in Olt, de acolo e si proprietarul.

Va rog ajutatima cu un sfat sau cum pot rezolva.

Link to post
Share on other sites
 • 0
Cristi234

Ma aflu într-o situatie grea cu masina cumparata  unghiul meu a cumparat o masina de la cineva si a facut actul vanzare cumparare cu el acum unghiul meu mia dat masina mie si el numi poate da mie ficalul ca are sechestrul pe rol doar el poate sa o înregistreze la primarie ce e de facut 

 

Edited by Cristi234
Link to post
Share on other sites
 • 0
Iuliana8

Am o intrebare daca am o masina pe numele meu si este platita la zi si eu nu am nici o datorie pe numele meu pot scuate fiscalul pentru a o vinde daca sotul are datori pe numele lui?

Link to post
Share on other sites
 • 0
RotaruAndreea89

Buna seara, 

Am urmatoare situatie pentru care doresc un sfat. Am cumparat o masina sh de la un intermediar care mi-a zis ca masina e a unui prieten si ia legatura cu ala sa-mi de-a fiscalul la masina/cvc. Dupa o saptamana bineinteles intermediarul nu rsp la telefon, era de asteptat. Eu sunt fara cvc pt ca nu avea rost sa-l fac cu intermediarul care nu era proprietar in acte si doresc sa inmatriculez masina. 

Exista proprietarul 1 care a facut contract cu proprietar 2 , il am in posesie contractul intre 1-2 , dar pe cvc nu sunt stampilele de la directia de impozite si taxe aplicate de catre pr.2 (masina nu a fost inscrisa la taxe si impozite pe numele sau). Pr.2 este de negasit , refuza orice contact sa lamurim situatia, dar am reusit sa i-au legatura cu pr.1 . Am posibilitatea sa fac cvc intre mine care am cumparat masina si proprietarul 1 ca sa ma ajute sa mai scoata odata fiscalul?

Problema 2. Nu stiu din ce cauza pe cartea de identitate a autovehicolului apare ultimul proprietar (pr.2) daca masina nu a fost inregistrata la el la fisc si nu are stampila de la politie. 
 

In acest caz , se poate trece peste pr.2 (care apare DOAR pe talon in sectiunea instrainat catre si pe CIV fara stampila) si sa ma ajute pr.1 ? 
 

Proprietarul 1 are amenzi pe numele sau care vin de la pr.2 , as fi de acord sa-i achit amenzile, dar sa stiu ca pot rezolva cu fiscalul. 
 

Multumesc!

Link to post
Share on other sites
 • 0
Deny1994

Am si eu o nedumerire..Am cumparat o masina la mana a doua si pers respectiva mi/a dat toate actele masinii si mia dat si fiscalul.. Asta s/a intamplat in Decembrie.. Multi zic k nu sunt obligata sa o inscriu pe numele meu.k pot merge cu ea asa.. la primarie am inscris/o dar... as vrea sa stiu sigur daca treb s o inscriu p numele meu si in cat timp...s stiu daca mai pot circula cu ea. Multumesc mult pt eventualele raspunsuri 

Link to post
Share on other sites
 • 0
 • Membru

Ai obligația sa transcrii dreptul de proprietate in 90 de zile.

Edited by Roby
Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • Dan138
   By Dan138
   Buna ziua ! Se poate sa înmatriculez și să conduc legal o mașină care a fost trimisa la fier vechi? Sunt dispus sa cumpăr o masina de la fier vechi care nu are acte , și sunt dispus sa bag bani in aceasta pentru a fi restaurata si pusa in functiune . Daca masina se prezinta ok , fără rugină , complet funcțională in toți parametrii , efectiv ca o mașină nouă , se poate să o înmatriculez ? Nu îmi pasă cât de greu va fi , vreau doar să știu sigur că se poate face acest lucru . Vă mulțumesc !
  • Marius
   By Marius
   TRANSCRIEREA dreptului de proprietate 
   Înmatricularea unui autovehicul înmatriculat anterior în Romania 
   Documentele necesare pentru transcrierea dreptului de proprietate - (înmatricularea unui autovehicul înmatriculat anterior în România pe numele noului proprietar):
   1.) Cererea solicitantului. În cazul înscrierii în certificatul de înmatriculare şi a altei persoane, datele acesteia se vor înscrie în cuprinsul cererii;
   2.) Dovada înregistrării în evidențele organului fiscal al autorității publice locale în a cărui rază de competență proprietarul (sau utilizatorul în cazul vehiculelor care fac obiectul unui contract de leasing financiar) își are domiciliul, sediul ori reședința în cazul persoanelor fizice cu domiciliul în străinătate. Aceasta constă în înscrierea numărului de înregistrare în Registrul de evidenţă a mijloacelor de transport supuse înmatriculării/înregistrării, pe actul de înstrăinare-dobândire; 
   3.) Dovada plăţii contravalorii certificatului de înmatriculare - 49 lei. Plata se face prin internet banking, virament bancar, mandat poștal sau numerar la sucursalele BCR în contul RO94RNCB0082000367331018, beneficiar RA-APPS. Atenţie: pentru confirmarea tranzacției prin internet banking este necesară o perioadă mai mare de 24 de ore.
   4.) Actul de identitate al solicitantului, în original şi în copie. În cazul persoanelor juridice vor fi depuse documentele care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie (de exemplu certificat înregistrare la Registrul Comerţului), precum si împuternicirea reprezentatului legal al acestora. În situaţia în care în certificatul de înmatriculare urmează a fi înscrisă şi o altă persoană, se vor prezenta actul de identitate sau, după caz, documente care să ateste dobândirea personalităţii juridice, denumirea şi sediul, în copie.
   5.) Procura specială autentificată de notarul public, în cazul în care documentele se depun de o altă persoană decât proprietarul vehiculului.
   6.) Copia contractului de asigurare de răspundere civilă auto obligatorie pentru prejudicii produse terţilor prin accidente de vehicule şi de tramvaie (RCA), încheiat pe numele proprietarului vehiculului, în termenul de valabilitate al acestuia;
   7.) Documentul care atestă dreptul de proprietate al solicitantului în forma prevăzută de lege la data dobândirii dreptului de proprietate, în original şi în copie, înregistrat în Registrul de evidență a mijloacelor de transport supuse înmatriculării/înregistrării în România, instituit la nivelul organului fiscal local; În situaţia în care în certificatul de înmatriculare urmează a fi înscrisă şi o altă persoană, se va prezenta şi documentul care să ateste dreptul legal în virtutea căruia persoana poate folosi vehiculul, în original şi în copie. În cazul în care vehiculul este folosit în sistem leasing se poate prezenta un extras din contractul de leasing, care să conţină cel puţin părţile, obiectul şi durata contractului, datele de identificare ale vehiculului şi semnăturile părţilor, în original şi copie;
   8.) Cartea de identitate a vehiculului, în original şi copie;
   9.) Dovada efectuării inspecţiei tehnice periodice, în termenul de valabilitate a acesteia;
   10.) Certificatul de înmatriculare emis pe numele fostului proprietar;
   11.) Plăcuţele cu numărul de înmatriculare, inclusiv în situația în care combinația numărului de înmatriculare a fost păstrată de fostul proprietar. Acestea se restituie pe loc solicitantului, când se transferă automat noului proprietar, precum și în situația în care fostul proprietar a optat pentru păstrarea combinației numărului de înmatriculare, numai dacă îndeplinesc cerințele impuse de standardele în vigoare, iar combinația numărului de înmatriculare nu a fost restricționată conform legii.
   12.) Plăcuţele cu numărul de înmatriculare a cărui combinație a fost păstrată anterior de către solicitant, în măsura în care acesta intenționează atribuirea combinației păstrate, cu ocazia transcrierii transmiterii dreptului de proprietate. Acestea se restituie pe loc solicitantului numai dacă îndeplinesc cerințele impuse de standardele în vigoare, iar combinația numărului de înmatriculare nu a fost restricționată conform legii.
   13.) Dovada plăţii contravalorii plăcuţelor cu numărul de înmatriculare (cu excepţia cazului în care acestea se transferă automat noului proprietar, sau a cazului în care acesta solicită atribuirea unei combinații a numărului de înmatriculare păstrate anterior) Plata se face prin internet banking, virament bancar, mandat poștal în contul trezoreriei statului (vezi lista conturi - unitati teritoriale) sau numerar la ghișeu odată cu depunerea documentelor;
  • Marius
   By Marius
   Procedura de restituire a certificatului de înmatriculare reţinut
   Certificatul de înmatriculare se restituie doar proprietarului sau în lipsa acestuia unei persoane desemnate prin procurră notarială la încetarea motivului pentru care documentul a fost reţinut.
   Pentru a reintra în posesia certificatului de înmatriculare reţinut, titularul acestuia trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere sau după caz Brigăzii Rutiere, la ghişeul de restituiri certificate, având asupra sa următoarele documente :
   Pentru persoane fizice:
   cartea de identitate; dovada de reţinere a certificatului de înmatriculare original; actul de identitate a delegatului original + copie, după caz; actul din care rezultă încetarea motivului reţinerii original + copie; Pentru persoane juridice:
   actul de identitate a delegatului original + copie; dovada de reţinere a certificatului de înmatriculare original; actul din care rezultă încetarea motivului reţinerii original + copie; delegaţie adresată Serviciului Poliţiei Rutiere sau după caz Brigăzii Rutiere (original) din partea societăţii deţinătoare, a societăţii de leasing sau a societăţii utilizatoare (este necesară şi o copie a contractului de leasing). Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare se trimite autorităţii competente care l-a eliberat, împreună cu raportul de reţinere.
   Atunci când vehiculul este înmatriculat sau înregistrat într-un alt judeţ decât cel pe teritoriul căruia a fost constatată fapta ori este înmatriculat într-un alt stat, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se trimit, după expirarea termenului prevăzut de lege (15 zile) pentru introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, serviciului poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă vehiculul, autorităţii administraţiei publice locale emitente sau, după caz, autorităţii străine emitente.
   În cazul introducerii plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, în dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare se înscrie menţiunea că vehiculul are drept de circulaţie pentru 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii dreptului de circulaţie, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se restituie de către poliţia rutieră în baza ordonanţei preşedinţiale emise de instanţa investită cu soluţionarea cauzei sau a hotărârii judecătoreşti rămase definitivă.
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.