Jump to content
POLITISTI.ro

Obtinere certificat fiscal - inmatriculare masina


XzStefan
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna seara. Am si eu o intrebare poate imi puteti raspunde. Am cumparat o masina...iar proprietarul nu detinea certificat fiscal. ( proprietarul ma refer la domnul de la care am cumparato) Asa pana aici toate bune am sperat ca daca iau legatura cu proprietarul din carte ma va ajuta...insa...nici domnul nu o are la fiscal pentru ca a vandit la randul lui autoturismul acum ceva timp...si a oferit fiscalul... Intrebarea mea este... pot obtine fiscalul cumva? De undeva? Vreau sa inmatriculez masina pe numele meu...am ibteles ca merge cumva prin notar...imi poate explica cineva?

Link to comment
 • Moderator
 • Solution

Problemele de acest gen nu au absolut nicio legătură cu poliţia, ori cu poliţiştii şi competenţele acestora.

Poliţia Română nu are nicio legătură cu direcţiile de taxe şi impozite. Obligaţiile de natură fiscală, colectarea acestora şi eliberarea documentelor justificative nu intră în sfera de competenţă a poliţiei, ori altfel spus, poliţia sau poliţiştii nu au nicio treabă cu taxele, impozitele, certificatele fiscale de la primării sau alte asemenea probleme. 
Mai mult, poliţia nu mai are nici competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate încă din anul 2002, aspecte de care se ocupă DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule) instituţie aflată în subordinea prefecturilor.

Link to comment
 • 2 months later...

Buna ziua,am si eu o problema in legatura cu certificat fiscal.Acum 2 luni am achizitionat un autovehicul, am facut actul de vanzare cumparare cu propietarul si cand sa imi dea fiscalul a zis ca la primarie la ploiesti dureaza cateva zile pana il scoate. I-am dat banii, am luat masina, el a scris instrainat pe talon,data...etc.intre timp propietarul a plecat din tara facandu-i sotie sale procura pentru a-mi elibera fiscalul.Dânsa intre timp s-a dus sa il scoata si cei de la primarie l-au gasit bagat la o firma de recuperatori cu datori la o banca.Cei de la primarie ne-au zis ca nu ne poate elibera documentul pana nu isi achita datoriile.intre timp am fost oprit si de un echipaj luandu-mi talonul pentru ca am depasit termenul de 30 de zile cu 2 zile. Cum pot sa imi recuperez talonul sau sa scot fiscalul? Eu vreau sa o inmatriculez, o tin acum in curte pe post de bibelou. Intre timp la insistentele mele sotia dansului nu mai raspunde la telefon, talonul nu vrea sa il scoata dansa de la politie."nu ai cumparat-o de la mine,spala-te pe cap cu ea". Va rog, da-ti un sfat, o idee, ce as putea face pentru a perfectiona actele?

Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua,  ma numesc Florin și am o problema. Am cumpărat o mașină deja înscrisă pe România am fost la un birou de acte și am făcut actul de vânzare cumpărare urmând ca în 30 de zile sa mi se predea fiscalul<asta mi s-a zis de la birou> numai ca fostul proprietar. a tot zis ca nu are timp ba ca are niște probleme. Într-un final mi-a zis ca are datorie la fisc asta fiind în ianuarie anul acesta mașina am cumpărat-o în octombrie.  Eu nu am mai fost în tara dar acum l-am dat în judecată ca sa o pot inmatricula. Întrebarea este dacă pot sa conduc pe drumurile publice aceasta mașina. Menționez că am toate ok în rest.  Asigurare itp taxa de drum plătite. 

Link to comment
 • 4 months later...

Am cumparat pe 8 sept o masina inmatriculata in tara.

Nu am stiut ca este nevoie de certificat fiscal ,si ma vad in situatia de  a nu putea inscrie masina .

Vanzatorul desi a promis ca se intoarce in tara peste 30 zile ,nu a venit, nu raspunde la telefon .(lucreaza in Germania unde are o societate comerciala )

Peste cateva zile imi expira programarea pt inmatriculare .

Vanzatorul  mi a ascuns adevarul ,este de rea vointa ,are poprire de la executorul judecatoresc .Primaria a fost de acord sa semneze un acord de plata in rate,dar nu este interesat .

Vreau sa stiu ce pot face ,cum sa pot circula cu masina (am 66 ani nu ma descurc fara masina).

Unde sa ma mai duc ?

Sa l caut in Germania dupa numele firmei pe care o are ?

Link to comment
 • 9 months later...

Buna ziua! As dori sa aflu daca pot sa scot certificatul fiscal de la primaria din comuna ,daca acum cateva zile (nu au trecut 30 de zile),am luat o amenda pentru perturbarea linistii publice in valoare de 200 de lei. Multumesc!

Link to comment
 • Marius changed the title to Obtinere certificat fiscal - inmatriculare masina
 • Moderator

Trebuie să mergi şi să te interesezi la primărie. Nu văd ce legătură ar avea poliţia cu această probleme!?!  😕

Link to comment
 • 3 months later...

Bună seara! 

As vrea sa ma ajutați cu o problemă sau sa ma îndrumați, dacă se poate.

Mi-am luat o mașină marca BMW 328ci 2.8 l ,193cp pachet m3, în acte scrie m1.

De la cine am luat o eu asa a luat o fără fiscal,dar intre timp până să îmi strâng bani 2 ,3 zile la oprit poliția pe cel de la care am luat masina ,și ia luat talonul, pentru că a mers pe un drum rau si ia picat nr din față jos si la pus in portbagaj,și pentru deriorare talon. Asa scrie si in talon.

Si intrebarea mea este ,cum pot face sa scot talonul si cum pot sa recapătă si fiscalul de la proprietar sau cum.

Nu prea știu, va rog ajutatima nu stiu ce sa fac. 

Precizez ca eu sunt din județul sălaj și mașină e matriculata in Olt, de acolo e si proprietarul.

Va rog ajutatima cu un sfat sau cum pot rezolva.

Link to comment
 • 5 months later...

Ma aflu într-o situatie grea cu masina cumparata  unghiul meu a cumparat o masina de la cineva si a facut actul vanzare cumparare cu el acum unghiul meu mia dat masina mie si el numi poate da mie ficalul ca are sechestrul pe rol doar el poate sa o înregistreze la primarie ce e de facut 

 

Edited by Cristi234
Link to comment
 • 3 weeks later...

Am o intrebare daca am o masina pe numele meu si este platita la zi si eu nu am nici o datorie pe numele meu pot scuate fiscalul pentru a o vinde daca sotul are datori pe numele lui?

Link to comment
 • 3 months later...

Buna seara, 

Am urmatoare situatie pentru care doresc un sfat. Am cumparat o masina sh de la un intermediar care mi-a zis ca masina e a unui prieten si ia legatura cu ala sa-mi de-a fiscalul la masina/cvc. Dupa o saptamana bineinteles intermediarul nu rsp la telefon, era de asteptat. Eu sunt fara cvc pt ca nu avea rost sa-l fac cu intermediarul care nu era proprietar in acte si doresc sa inmatriculez masina. 

Exista proprietarul 1 care a facut contract cu proprietar 2 , il am in posesie contractul intre 1-2 , dar pe cvc nu sunt stampilele de la directia de impozite si taxe aplicate de catre pr.2 (masina nu a fost inscrisa la taxe si impozite pe numele sau). Pr.2 este de negasit , refuza orice contact sa lamurim situatia, dar am reusit sa i-au legatura cu pr.1 . Am posibilitatea sa fac cvc intre mine care am cumparat masina si proprietarul 1 ca sa ma ajute sa mai scoata odata fiscalul?

Problema 2. Nu stiu din ce cauza pe cartea de identitate a autovehicolului apare ultimul proprietar (pr.2) daca masina nu a fost inregistrata la el la fisc si nu are stampila de la politie. 
 

In acest caz , se poate trece peste pr.2 (care apare DOAR pe talon in sectiunea instrainat catre si pe CIV fara stampila) si sa ma ajute pr.1 ? 
 

Proprietarul 1 are amenzi pe numele sau care vin de la pr.2 , as fi de acord sa-i achit amenzile, dar sa stiu ca pot rezolva cu fiscalul. 
 

Multumesc!

Link to comment
 • 5 months later...

Am si eu o nedumerire..Am cumparat o masina la mana a doua si pers respectiva mi/a dat toate actele masinii si mia dat si fiscalul.. Asta s/a intamplat in Decembrie.. Multi zic k nu sunt obligata sa o inscriu pe numele meu.k pot merge cu ea asa.. la primarie am inscris/o dar... as vrea sa stiu sigur daca treb s o inscriu p numele meu si in cat timp...s stiu daca mai pot circula cu ea. Multumesc mult pt eventualele raspunsuri 

Link to comment
 • 11 months later...

Bună ziua! 

Am o problemă, am cumpărat o mașină, iar proprietarul mașinii m-a tot amânat să îmi dea fiscalul pentru a o putea înscrie, mașina a fost adusă în 2021 Decembrie si i sau scos numere roșii, proprietarul a scos doar numere roșii și adeverința aceea provizorie de circulație și RCA-ul, însă nu a trecuto la fisc, până la urmă am dat de el, contractul de înstrăinare/dobândire e semnat și de mine și de el, însă proprietarul are amenzi în valoare de 5000 de lei, iar primăria refuză să îi elibereze fiscalul până el își plătește amenzile, dar am auzit de o lege nouă care zice că odată ce s-a făcut contract de înstrăinare/dobândire oficial, nu mai este nevoie de fiscal, cum și ce trebuie să fac și cum ar trebui să procedez? Am făcut și RAR-ul mașinii și am scos cartea în română, am și briful mic și cel mare și toate actele necesare, dar nu știu cum să fac să o pot înscrie, mere dând de problema fiscului, care inca nu înțeleg dacă mi-l trebuie sau nu... Mulțumesc anticipat! 

Link to comment
 • Moderator

Problemele de acest gen nu au absolut nicio legătură cu poliţia, ori cu poliţiştii şi competenţele acestora. 
Poliţia Română nu are nicio legătură cu direcţiile de taxe şi impozite. Obligaţiile de natură fiscală, colectarea acestora şi eliberarea documentelor justificative nu intră în sfera de competenţă a poliţiei, ori altfel spus, poliţia sau poliţiştii nu au nicio treabă cu taxele, impozitele, certificatele fiscale de la primării sau alte asemenea probleme. 
Mai mult, poliţia nu mai are nici competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate încă din anul 2002, aspecte de care se ocupă DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule) instituţie aflată în subordinea prefecturilor.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.