Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0
XzStefan

Obtinere certificat fiscal - inmatriculare masina

Question

XzStefan

Buna seara. Am si eu o intrebare poate imi puteti raspunde. Am cumparat o masina...iar proprietarul nu detinea certificat fiscal. ( proprietarul ma refer la domnul de la care am cumparato) Asa pana aici toate bune am sperat ca daca iau legatura cu proprietarul din carte ma va ajuta...insa...nici domnul nu o are la fiscal pentru ca a vandit la randul lui autoturismul acum ceva timp...si a oferit fiscalul... Intrebarea mea este... pot obtine fiscalul cumva? De undeva? Vreau sa inmatriculez masina pe numele meu...am ibteles ca merge cumva prin notar...imi poate explica cineva?

Share this post


Link to post
Share on other sites

9 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
Marius

Problemele ăstea nu au absolut nicio legătură cu poliţia, ori cu poliţiştilor şi competenţele acestora.

Poliţia Română nu are nicio legătură cu direcţiile de taxe şi impozite. Obligaţiile de natură fiscală, colectarea acestora şi eliberarea documentelor justificative nu intră în sfera de competenţă a poliţiei, ori altfel spus, poliţia sau poliţiştii nu au nicio treabă cu taxele, impozitele, certificatele fiscale de la primării sau alte asemenea probleme. 
Mai mult, poliţia nu mai are nici competenţe privind înmatriculările, radierile sau transferul de proprietate încă din anul 2002, aspecte de care se ocupă DRPCIV (Direcţia Regim Permise de Conducere şi Înmatriculari Vehicule) instituţie aflată în subordinea prefecturilor.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Laurentiu1992

Buna ziua,am si eu o problema in legatura cu certificat fiscal.Acum 2 luni am achizitionat un autovehicul, am facut actul de vanzare cumparare cu propietarul si cand sa imi dea fiscalul a zis ca la primarie la ploiesti dureaza cateva zile pana il scoate. I-am dat banii, am luat masina, el a scris instrainat pe talon,data...etc.intre timp propietarul a plecat din tara facandu-i sotie sale procura pentru a-mi elibera fiscalul.Dânsa intre timp s-a dus sa il scoata si cei de la primarie l-au gasit bagat la o firma de recuperatori cu datori la o banca.Cei de la primarie ne-au zis ca nu ne poate elibera documentul pana nu isi achita datoriile.intre timp am fost oprit si de un echipaj luandu-mi talonul pentru ca am depasit termenul de 30 de zile cu 2 zile. Cum pot sa imi recuperez talonul sau sa scot fiscalul? Eu vreau sa o inmatriculez, o tin acum in curte pe post de bibelou. Intre timp la insistentele mele sotia dansului nu mai raspunde la telefon, talonul nu vrea sa il scoata dansa de la politie."nu ai cumparat-o de la mine,spala-te pe cap cu ea". Va rog, da-ti un sfat, o idee, ce as putea face pentru a perfectiona actele?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Aizens

Buna ziua,  ma numesc Florin și am o problema. Am cumpărat o mașină deja înscrisă pe România am fost la un birou de acte și am făcut actul de vânzare cumpărare urmând ca în 30 de zile sa mi se predea fiscalul<asta mi s-a zis de la birou> numai ca fostul proprietar. a tot zis ca nu are timp ba ca are niște probleme. Într-un final mi-a zis ca are datorie la fisc asta fiind în ianuarie anul acesta mașina am cumpărat-o în octombrie.  Eu nu am mai fost în tara dar acum l-am dat în judecată ca sa o pot inmatricula. Întrebarea este dacă pot sa conduc pe drumurile publice aceasta mașina. Menționez că am toate ok în rest.  Asigurare itp taxa de drum plătite. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
credul

Am cumparat pe 8 sept o masina inmatriculata in tara.

Nu am stiut ca este nevoie de certificat fiscal ,si ma vad in situatia de  a nu putea inscrie masina .

Vanzatorul desi a promis ca se intoarce in tara peste 30 zile ,nu a venit, nu raspunde la telefon .(lucreaza in Germania unde are o societate comerciala )

Peste cateva zile imi expira programarea pt inmatriculare .

Vanzatorul  mi a ascuns adevarul ,este de rea vointa ,are poprire de la executorul judecatoresc .Primaria a fost de acord sa semneze un acord de plata in rate,dar nu este interesat .

Vreau sa stiu ce pot face ,cum sa pot circula cu masina (am 66 ani nu ma descurc fara masina).

Unde sa ma mai duc ?

Sa l caut in Germania dupa numele firmei pe care o are ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Hategan123

Buna ziua! As dori sa aflu daca pot sa scot certificatul fiscal de la primaria din comuna ,daca acum cateva zile (nu au trecut 30 de zile),am luat o amenda pentru perturbarea linistii publice in valoare de 200 de lei. Multumesc!

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Marius

Trebuie să mergi şi să te interesezi la primărie. Nu văd ce legătură ar avea poliţia cu această probleme!?!  😕

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Istoan

Bună seara! 

As vrea sa ma ajutați cu o problemă sau sa ma îndrumați, dacă se poate.

Mi-am luat o mașină marca BMW 328ci 2.8 l ,193cp pachet m3, în acte scrie m1.

De la cine am luat o eu asa a luat o fără fiscal,dar intre timp până să îmi strâng bani 2 ,3 zile la oprit poliția pe cel de la care am luat masina ,și ia luat talonul, pentru că a mers pe un drum rau si ia picat nr din față jos si la pus in portbagaj,și pentru deriorare talon. Asa scrie si in talon.

Si intrebarea mea este ,cum pot face sa scot talonul si cum pot sa recapătă si fiscalul de la proprietar sau cum.

Nu prea știu, va rog ajutatima nu stiu ce sa fac. 

Precizez ca eu sunt din județul sălaj și mașină e matriculata in Olt, de acolo e si proprietarul.

Va rog ajutatima cu un sfat sau cum pot rezolva.

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Cristi234
Posted (edited)

Ma aflu într-o situatie grea cu masina cumparata  unghiul meu a cumparat o masina de la cineva si a facut actul vanzare cumparare cu el acum unghiul meu mia dat masina mie si el numi poate da mie ficalul ca are sechestrul pe rol doar el poate sa o înregistreze la primarie ce e de facut 

 

Edited by Cristi234

Share this post


Link to post
Share on other sites
 • 0
Iuliana8

Am o intrebare daca am o masina pe numele meu si este platita la zi si eu nu am nici o datorie pe numele meu pot scuate fiscalul pentru a o vinde daca sotul are datori pe numele lui?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

 • Similar Content

  • Marius
   By Marius
   Procedura de restituire a certificatului de înmatriculare reţinut
   Certificatul de înmatriculare se restituie doar proprietarului sau în lipsa acestuia unei persoane desemnate prin procurră notarială la încetarea motivului pentru care documentul a fost reţinut.
   Pentru a reintra în posesia certificatului de înmatriculare reţinut, titularul acestuia trebuie să se prezinte la sediul Serviciului Poliţiei Rutiere sau după caz Brigăzii Rutiere, la ghişeul de restituiri certificate, având asupra sa următoarele documente :
   Pentru persoane fizice:
   cartea de identitate; dovada de reţinere a certificatului de înmatriculare original; actul de identitate a delegatului original + copie, după caz; actul din care rezultă încetarea motivului reţinerii original + copie; Pentru persoane juridice:
   actul de identitate a delegatului original + copie; dovada de reţinere a certificatului de înmatriculare original; actul din care rezultă încetarea motivului reţinerii original + copie; delegaţie adresată Serviciului Poliţiei Rutiere sau după caz Brigăzii Rutiere (original) din partea societăţii deţinătoare, a societăţii de leasing sau a societăţii utilizatoare (este necesară şi o copie a contractului de leasing). Certificatul de înmatriculare sau de înregistrare se trimite autorităţii competente care l-a eliberat, împreună cu raportul de reţinere.
   Atunci când vehiculul este înmatriculat sau înregistrat într-un alt judeţ decât cel pe teritoriul căruia a fost constatată fapta ori este înmatriculat într-un alt stat, certificatul de înmatriculare sau de înregistrare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se trimit, după expirarea termenului prevăzut de lege (15 zile) pentru introducerea plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, serviciului poliţiei rutiere din judeţul care are în evidenţă vehiculul, autorităţii administraţiei publice locale emitente sau, după caz, autorităţii străine emitente.
   În cazul introducerii plângerii împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei, în dovada înlocuitoare a certificatului de înmatriculare sau de înregistrare se înscrie menţiunea că vehiculul are drept de circulaţie pentru 30 de zile, cu posibilitatea prelungirii dreptului de circulaţie, iar plăcuţele cu numărul de înmatriculare sau de înregistrare se restituie de către poliţia rutieră în baza ordonanţei preşedinţiale emise de instanţa investită cu soluţionarea cauzei sau a hotărârii judecătoreşti rămase definitivă.
  • Crixtine
   By Crixtine
   Buna ziua,
   Astazi am achizitionat un automobil SH, detin toate actele, si maine doresc sa il integistrez la financiar si sa il inmatriculez.
   Nu vreau sa schimb numerele, si stiu ca trebuie RCA valabil 6 luni pe numele noului proprietar (Eu). Actualul proprietar mai are RCA valabil pana la 15.03 anul curent (8 zile). Intrebarea mea este: pot sa fac RCA ul pe numele meu incepand cu data expirarii fostului proprietar, 16.03.2018?
   Daca nu, ,cu ce data trebuie incheiata asigurarea RCA, avand in vedere ca ma prezint pentru inmatriculare in data de 08.03.
   Multumesc anticipat. 
  • Fry
   By Fry
   Buna ziua,
   Va rog sa ma informati daca se poate inmatricula o motocicleta de 125 cc pe numele unui minor de 17 ani, care are permis de categorie A1.
   Dorim sa fie cu numere alb-negru, nu galben-negru (adica pe Primarie).
   Cu multumiri, Fry
 • Recently Browsing   0 members

  No registered users viewing this page.

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.