Jump to content
POLITISTI.ro

Academia de Politie sau Scoala de Politie?

Orange

Recommended Posts

Salutare,

Am dat anul acesta admitere la Câmpina și am picat ( mă așteptam , am mers să văd cum stă treaba ) , iar acum doresc să învăț și să mă pregătesc temeinic pentru una dintre aceste instituții.

Care ar fi avantajele suplimentare daca aș putea intra la Academie? Problema mea la care mă gândesc este că media mea de bacalaureat a fost 6.81, deci ar însemna să iau peste 8.50 bănuiesc la toate 3 materiile ?

Toate cele bune.

Daca termini Academia de Politie vei fi ofiter de politie, daca termini Scoala de Agenti, vei deveni, logic, agent de politie. Trebuie sa te pregatesti foarte bine, gradul de dificultate de la Academie e superior Scolii de Agenti.

Nu conteaza media ta de la bac decat in caz de departajare pe ultimul loc admis. Nu e o regula ca daca obtii peste 8,5 la toate materiile esti si admis, totul depinde de concurenta din acel an, de pregatirea candidatilor.

• Member

Ha ha...buna asta cu "am picat...dar am mers sa vad doar cum sta treaba!Iar apoi ne spui ca ai luat 6,81 la bac...adica esti cam pe langa cu invatatul!Sau poate afirmatiile tale tin in contextul in care media ta mediocra de la bac este una buna la liceul unde ai absolvit!Sau si acolo te-ai dus doar sa vezi cum sta treaba si totusi ai luat 6 fara sa te pregatesti ...atunci esti un mic geniu!Oricum daca ar fi sa ajungi la departajarea prin media de la bac sigur aceasta te va trage in jos!

Edited by cipri83
  • Upvote 1
  • Downvote 1

Cred că sunt capabil să îmi gestionez timpul, sunt care pică câte 4 ani la rând și intră în anul 5 :), nu am o problemă cu învățatul, însă am avut probleme de sănătate și nu am avut decât câteva zile să îmi repet materia de bac și fix la poezie nu m-am gândit la română.

Eu cred în puterile mele și știu că pot intra, văd că se cam deviază puțin de la subiect... totuși simplu01 mulțumesc pentru răspuns.

• Upvote 1
  • Downvote 1

Nu stiu ce relevanta are media de la bac. Eu am inceput pregatiea in ianuarie 2014 pt Campina iar saptamana trecuta am reusit sa trec examenul scris cu 68 puncte(al 121-lea din 502) Media la bac fiind 6,05. Daca ai vointa si iti doresti acest lucru vei reusi !

• Upvote 2

Orange ,ma numar printre cei declarati admisi anul acesta la Campina .Crede-ma ,asta e doar o scuza ,pentru ca nu te-ai pregatit ! Pune mana si te pregateste serios ,antreneaza-te ,invata serios si o sa reusesti . O sa-ti zic citatul meu preferat ,m-a motivat foarte mult :"Daca-ti doresti ceva cu adevarat ,tot universul conspira pentru indeplinirea visului tau " .Asa ca ,bafta pentru la anul ,sper sa fim colegi :)

Nu am avut timp să mă pregătesc temeinic dar am încercat să văd cum/ce fel, etc. Acum știu și mă voi pregăti destul.. Am văzut și persoane cu 6.20 la bac care au intrat, depinde cât iei la admitere..

• Upvote 1
  • Downvote 1
  • 1 year later...
  • 2 months later...

O sa dau anu' viitor la Academia sau Scoala De Politie doar ca nu sunt sigur daca merita sa termin Academia cand pot face Scoala.Nu prea sunt tipu de persoana care sa stea toata ziua la birou,imi place sa fiu mai mult "pe strada"(doar ca nu as vrea sa lucrez ca politest in traffic,sa stau toata ziua cu radarul in mana).Puteti sa imi spuneti ce faceti voi zilnic ? 

#Jianu81 In primul rand, parerea mea, este ca ar trebui sa sustii exmanul in prima instanta, sa il promovezi, sa absolvi studiile la una din intitutiile de invatamant si mai apoi vei vedea singur ce iti va rezerva cariera de politist.Stai linistit, ca sa "stai cu radarul in mana toata ziua" o sa ai de muncit, specializarea Politie Rutiera nu e codasa specializarilor din cadrul Politiei ci una fruntasa.Asa ca pune mana si invata si mai apoi vei vedea, bafta la examane.

• Marius changed the title to Academia de Politie sau Scoala de Politie?
  • 2 years later...

Salut, sunt din Iasi la o facultate, in al 3-lea an momentan, as mai avea unul, dar fiind fortat, am ajuns la aceasta facultate pe care o detest. Cum de-abia acum mi-a venit mintea la cap, as dori sa ma lamuriti si pe mine cu unele lucruri. De ceva timp ma tot gandesc sa candidez pentru un loc in Politie, dar, nu stiu ce, si cum ar fi mai bine. In liceu neacordand timpul invatatul avand alte ocupatii, nota de la bacalaureat nu e atat de mare, si as dori sa stiu daca la Academia din Iasi se ia in considerare la concurs si nota din bac sau doar la cea concurs. Si din cauza asta ma gandesc sa incerc la Scoala de agenti din Campina. Daca bac-ul n-are vreo importanta, atunci as dori sa incerc la Academie. Fiind bugetar la aceasta facultate doar de 3 ani, as mai avea doar unul de care as putea beneficia in primul an de la Academie, nu? Daca nu pot incerca acolo, ca agent de politie de la postliceala, in cat timp poti avansa de la Agent la Ofitier? Si cand termii academia iesi direct Ofitier?

• 3 weeks later...

Salut, sunt din Iasi la o facultate, in al 3-lea an momentan, as mai avea unul, dar fiind fortat, am ajuns la aceasta facultate pe care o detest. Cum de-abia acum mi-a venit mintea la cap, as dori sa ma lamuriti si pe mine cu unele lucruri. De ceva timp ma tot gandesc sa candidez pentru un loc in Politie, dar, nu stiu ce, si cum ar fi mai bine. In liceu neacordand timpul invatatul avand alte ocupatii, nota de la bacalaureat nu e atat de mare, si as dori sa stiu daca la Academia din Iasi se ia in considerare la concurs si nota din bac sau doar la cea concurs. Si din cauza asta ma gandesc sa incerc la Scoala de agenti din Campina. Daca bac-ul n-are vreo importanta, atunci as dori sa incerc la Academie. Fiind bugetar la aceasta facultate doar de 3 ani, as mai avea doar unul de care as putea beneficia in primul an de la Academie, nu? Daca nu pot incerca acolo, ca agent de politie de la postliceala, in cat timp poti avansa de la Agent la Ofitier? Si cand termii academia iesi direct Ofitier?

pt Puric:

Academia de Politie e una singura si are sediul in Bucuresti! Nu stiu ce academie de politie ai vazut tu in Iasi pentru ca acolo e doar o scoala de pefectionare din cadrul politiei de frontiera , unde fac cursuri agentii sau ofiterii , care fac deja parte din sistem. Din academia de politie iesi direct ofiter, iar admiterea nu are legatura cu nota de la BAC. te poti informa de pe site-ul lor despre conditiile admiterii! De la scoala de agenti din Campina iesi agent de politie, logic! Ca sa avansezi apoi de la agent la ofiter poti candida la locurile cu frecventa redusa de la academie sau in cazul in care se scot locuri de ofiter din sursa interna , poti candida pentru acelea, daca , bineinteles, indeplinesti conditiile pentru a candida pentru acele locuri(asta implica sa ai si o facultate terminata in domeniul profilului pentru care sunt scoase locurile respective de ofiteri). Alte metode nu sunt pentru a ajunge ofiter din agent, oricat de mult timp ar trece de cand esti agent !

• Member

O sa ajungi "Ofitier", cand o sa scape cainele bunicii mele, de purici, domnule Puric.. La Academia din Iasi e mai greu de intrat... Am auzit ca au scarile inalte si trebuie sa țopai pe acolo... 

• Upvote 1