Jump to content
POLITISTI.ro

Plata cheltuielilor de scolarizare după demisia din politie


Blink321
 Share

Recommended Posts

     Sunt absolvent al Academiei, am 4 ani de la incadrare in sistem. Intentionez ca in viitorul apropiat sa incetez raporturile de serviciu cu ministerul prin demisie. Cu tot respectul, sunt foarte hotarat, si as vrea daca se poate sa nu existe replici de genul "o sa iti para rau, mai gandeste-te, etc". 

     Cam cat ar fi suma la care se ridica cheltuielile de scolarizare?(auzisem de ~20.000lei+, raportat la perioada ramasa pana terminarea celor 10 ani). Care este sansa sa scoti in instanta o suma "corecta" (concret cat s-a cheltuit cu mine, alocari la masa etc, cu documente justificative/persoana mea) si nu o suma standard?

     Cum se procedeaza apoi cu debitul care ajunge la finante? Exista buna-credinta si nu as vrea sa fiu nevoit sa inchei contract de munca pe suma minima + restul de bani in plic doar ca sa se poata atinge maxim de fractia din salariul minim. Asadar se poate plati esalonat? ex. 300ron * 12luni * x ani necesari? 

Edited by Blink321
Link to comment
Share on other sites

Nu o sa ai probleme daca vrei sa returnezi banii care s-au cheltuit cu instruirea ta. Poti sa ii dai in rate, iar daca suma imputata ti se pare mai mare poti merge in instanta ,dar nu cred ca o sa fie cazul. Suma datorata o vei achita esalonat la Serviciul Financiar.

Edited by Elvis
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Buna ziua

E pt prima data cand scriu desi de-a lungul timpului am avut conturi si am tot intrat si citit diverse topicuri.

Exact cum am scris si in titlu...mi-am dat demisia in noiembrie anul trecut, dupa aproape 9 ani de politie rutiera in bucuresti. Va spun sincer, n-am mai rezistat. Da, exista viata si dupa politie, nu, n-am murit de foame pt ca am plecat direct dupa demisie in alta tara. Muncesc de-mi rup carca dar macar am un ban de la o luna la alta si stresul nu mai exista.

Problema a venit cam acum vreo saptamana cand mi-a fost comunicata la domiciliul din tara decizia de imputare. Ma asteptam, insa nu m-am asteptat niciodata la suma. Se pare ca nu mi-a fost luata in calcul toata perioada desi in OUG 53/28.06.2018 pt completarea statutului la art. 21 alin.13 scrie clar ca perioada de stagiu si perioada de proba contituie vechime. Nu se specifica niciunde ca timp de aproape 1 an promotia mea nu a fost incadrata datorita lipsei de bani/locuri in minister. Mi-au scris niste sume absurde la solda pe timpul scolarizarii, n-am avut niciodata atatia bani cat am stat in scoala. 

Ma duc cu ei in instanta si nu din cauza banilor, mi-au cerut peste 10.000 de lei pt 13 luni ramase, desi ei spun ca mai aveam de efectuat 43 de luni din totalul de 120, mare bullshit. Ma duc in instanta pt ca nu e corect sa-mi ceri atatia bani si sa ignori anumite aspecte. 

Wish me luck...si o sa va tin la curent cu ce se intampla pt ca nu ma las pana nu mi calculeaza corect ce mai am de dat.

Zi faina!

Link to comment
Share on other sites

  • Marius changed the title to Plata cheltuielilor de scolarizare după demisia din politie
  • 1 year later...

Va salut, 

Doresc sa stiu ce suma mi-ar fi impusa sa platesc ca paguba Ministerului de Interne in situatia in care imi dau demisia dupa 8 ani de activitate, ramanand, deci, inca 2 ani din perioada contractuala stipulata in angajamentul semnat dupa admiterea la Academia de Politie. Studiile la Academie - 3 ani.

Poate cunoasteti cazuri recente, orice informatie ma ajuta.
De asemenea, daca stiti cat timp e necesar sa fie preavizul?
Mentionez ca am mai vazut pe forum celelalte topicuri (cred ca au fost toate pe subiect) fara sa gasesc ceva concludent ca suma.

Multumesc anticipat.

Link to comment
Share on other sites

Salut AnnaTudor, 

Cum putem sa vorbim in privat? Eu am aproximativ 8 ani in sistem si vreau sa mi dau demisia. As dori sa stiu mai multe din cazul tau, m ar putea ajuta, daca consimti si tu bineinteles.

Multumesc anticipat

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Se plateste cota parte pt. restul de 2 ani ramasi pana la termenul de 10 ani prevazut in angajamentul incheiat de elev/student la intrarea in institutia de invatamant respectiva.

Cuantumul scolarizarii pt. an la Academie/Scoala de Agenti este in jur de 7.000-10.000 lei / an de studiu. Deci daca de ex. 3 ani de studiu la Academie ar fi undeva ca si cost al scolarizarii totale la un cuantum de 25.000 lei, pt. 2 ani ramasi din 10 ani total, rezulta ca ar trebui achitata o suma de 20% din 25000 lei, respectiv 5000 lei.

Cuantumul total al scolarizarii se solicita de catre Serviciul Financiar dupa demisie, in baza angajamentului depus de politist si care se regaseste la dosarul sau personal, catre institutia de invatamant respectiva care comunica suma cheltuita cu elevul/studentul respectiv (costul total al scolarizarii-cazare, masa). Iar politistul demisionar este bun de plata cota-parte ramasa, benevol sau este dat in plata (debit) la fisc daca nu achita benevol prejudiciul.

Edited by ScanBlu
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.