Jump to content
POLITISTI.ro

Ce probleme pot apare după vânzarea masinii?


RedTeo

Recommended Posts

Buna ziua,

Am vandut un autoturism. Am facut act de vanzare-cumparare, inscris in talon data si cui a fost vanduta, radiata de la administratia financiara ( scos certificat fiscal) si notificare la directia permise si inmatriculari pe raza caruia domiciliez cu privire la actul de vanzare.

Masina sigur nu va fii inscrisa de cumparator, ea aparand deja la vanzare pe un site de profil. 

Intrebarea mea este: ce probleme pot aparea in continuare? Daca masina nu va fii inscrisa de actualul proprietar in termen de 30 de zile ( scrie pe anunt ca se poate circula cu numerele actuale ... nu inteleg ce vrea sa spuna) ce alte demersuri pot face? La un control de rutina de exemplu, daca respectivul declara ca nu are talonul la el, agentul la verificarea prin statie afla si de notificarea de vanzare depusa de mine si prin urmare sa imobilizeze autoturismul pana la inscrierea actelor? 

Inteleg ca aceasta notificare se face tocmai pentru a acoperii niste lacune in legislatie, dar e valoare are exact? Ce se intimpla cu eventuale amenzi cnadnr, radare etc?

Multumesc.

Link to comment
  • Moderator

Notificarea despre care vorbeşti nu este prevăzută de legislaţie şi nu are valoare din punct de vedere juridic. În plus, nu cred că apare în evidenţele la care are acces poliţistul.

Menţiunea că "se poate circula cu numerele actuale" dacă se referă la neprfectarea transferului de proprietate este o minciună sfruntată, pentru că în cazul în care este reţinut certificatul de înmatriculare pentru orice motiv, numai titularul acestuia îl poate ridica de la poliţie, iar niciunui om sănătos la cap nu-i convine să primească amenzi de fiecare dată când este oprit de poliţie. 

Mai devreme sau mai târziu noul deţinător va fi obligat să solicite transcrierea.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.