Jump to content
POLITISTI.ro

Legitimarea politistului


MadalinM

Recommended Posts

Intrebarea mea este urmatoarea: Daca un politist ii cere unui om suspect de o anumita infractiune sa se legitimeze iar acesta ii spune ca vrea prima oara ca politistul sa se legitimeze, apoi el, politistul este obligat sa se legitimeze sau poate refuza acest lucru?

  • Downvote 3
Link to comment
  • Moderator

Daca politistul este in uniforma si poarta la loc vizibil insigna de politie, nu este obligat sa se legitimeza inainte de a actiona in exercitarea atributiilor legale (indiferent care ar fi acestea: legitimarea unei persoane, retinerea unui suspect etc).

Daca este in haine "civile", ar trebui sa se legitimeze inainte de a actiona...este logic, nu poti sa prezumi ca toti cei din jurul tau isi imagineaza ca este reprezentantul autoritatii.

Nu ne-ai povestit exact contextul, asa ca ti-am dat un raspuns pur teoretic.

Link to comment

Un jandarm mi-a spus sa ma legitimez iar eu am refuzat deoarece am vrut sa vad prima oara legitimatia lui de jandarm, nu m-am luat dupa spusele lui ca il cheama Marinescu, am vrut sa ii vad legitimatia deoarece nu dovedea nimic ca il cheama asa, iar el a refuzat sa mi-o arate. Este obligat sau nu sa mi-o arate?

Edited by MadalinM
  • Downvote 3
Link to comment
  • Moderator

Jandarmul NU ESTE poliţist, e un fel de paznic cu statut militar al statului, conform atribuţiilor prevăzute de legislaţia în vigoare. 

PS: Regulamentul acestui site prevede că titlul ales trebuie să reflecte conţinutul topicului, astfel încât atunci când o altă persoană îl citeşte să-şi poată da seama despre ce se discută în topicul respectiv, înainte să citească prima postare.
Dacă nu eşti capabil să respecţi acest lucru, nu trebuie să postezi. În plus există deja răspuns la întrebare din prima postare:

Edited by Marius
  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.