Jump to content
POLITISTI.ro

Achizitie arma letala - pistol cu glont


Recommended Posts

Ce documente trebuie sa avem pentru a intra in posesia unei astfel de arme: GLOCK ?

Doar permis de port arma?

Ma aflu in necunostinta de cauza...

Link to comment

Merită banii o astfel de armă... dar există cumva şansa ca preţul să ajungă la cel din Austria?

Apropo, la ce pret se vinde in tara lui, daca in SUA se vinde la 459 dolari?

Link to comment
 • Moderator

Merită banii o astfel de armă... dar există cumva şansa ca preţul să ajungă la cel din Austria?

Apropo, la ce pret se vinde in tara lui, daca in SUA se vinde la 459 dolari?

Daca ti-a scapat din vedere lucrul acesta, potrivit Legii nr. 571/2003 cu modificarile si completarile ulterioare, acciza pentru arme de foc este de 100% in Romania.

Link to comment

S-a modificat acciza, n-am aliniat şi noi cu celelalte state europene de anul acesta.

Spre exemplu anul trecut un glock era in jur de 4000 lei , iar anul acesta 2950 lei.

Referitor la pret , am verificat pe net, cam şi in celelalte state europene preturile la pistoalele de firma incep undeva de la 650 euro pret de catalog ( Walther p 99, Beretta px 4 storm, etc. ), asa ca 720 euro pret final pentru un glock de 9 mm e cam pretul zilei.

Link to comment

Referitor la preţurile din SUA care sunt mai mici decât în Europa, am primit un răspuns pe un forum de specialitate şi se pare că diferenţa de preţ se plăteşte în vama SUA

Link to comment
 • 1 month later...

Am o veste proastă, se pare că se reintroduc accizele, momentan mulţi distribuitori au blocat armele de foc pe depozite în aşteptarea noilor preţuri, deşi le-au achiziţionat la vechiul preţ :( .

Deşi oficial se afirma că doar pentru armele de foc de vânătoare, părerea generală este că de fapt se vor acciza şi pistoalele.

Edited by aromas
Link to comment
 • Moderator

Daca as vrea sa-mi cumpar un pistol cu glont, ce imi recomandati?

Stiu, ideal ar fi, sa poti trage cu fiecare tip de arma inainte sa o cumperi, dar nu prea e posibil in Romania.

Link to comment

Eventual încearcă la Poligonul UTI din Bucureşti. www.poligondetir.ro Poţi încerca mai multe categorii de pistoale.

luna trecută am avut o discuţie telefonică cu ei şi ofereau de vânzare CZ-uri şi pistoale israeliene cu preţul în jurul sumei de 3000 lei.

Link to comment
 • Moderator

Ma gandesc la un Glock 17, cu magazie extinsa de 19, exact ca cel din dotare.

Considerente:

Are referinte bune, il cunosc foarte bine etc.

Foarte fiabil, foarte simplu, absolut toate piesele si accesoriile disponibile la reprezentanta, posibilitati nenumarate de individualizare atit cu piese originale cit si aftermarket (cred ca are una din cele mai mari si diversificate piete aftermarket), conditii reale de service si intretinere in garantie si post garantie.

Filiala a firmei mama in Romania care lucreaza direct cu persoane fizice , eliminind total intermediarii.

Un alt aspect important este usurinta cu care arma poate beneficia de programele de imbunatatire sau rechemare ale producatorului, ori de reparatiile in garantie.

Link to comment

În condiţiile în care nu putem să ne folosim pistoalele personale în serviciu nu are rost să dai banii pe extensia de încărcător.Legea 295 din 2004 îţi dă dreptul la 2 arme de foc de autoapărare iar pentru fiecare armă să deţii 50 cartuşe cu glonţ şi 50 cartuşe de manevră, în plus să porţi asupra ta doar 12 cartuşe.

Link to comment

În lege nu , dar în Codul penal art. 279 alin. 1 e destul de neclar în materie de nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor aşa că poţi fi încadrat destul de uşor la acest articol . :(

o idee ar fi modificarea art.28 lit. l din Statutul Poliţistului în sensul că poliţistul are şi dreptul de a folosi nu doar de a purta permanent armamentul achiziţionat personal.

Edited by aromas
Link to comment
 • 1 month later...

cine are cunostinta de ceva locatii unde se fac acele cursuri pentru arme, adeverinta ce-mi este necesara la depunerea dosarului pentru dobandirea permisului port arma; mentionez ca am fost politist si in timpul cat am fost activ nu m-am preocupat de acest aspect, iar acum imi este necesar; nu ma intereseaza cursul propriuzis, ma intereseaza actul in sine; si pretul unui astfel de curs (de hartie) am gasit ceva la 800ron la 200ron dar atat, din cate am inteles ar fi mai multe centre; va multumesc

Link to comment
 • 1 year later...

Deputatul Mihai Apostolache a iniţiat un proiect de lege, pentru introducerea de noi restricţii privind regimul de obţinere a permiselor de port armă letale şi de deţinere a acestora. Printre propunerile deputatului se află:

 • vârsta minimă pentru obţinerea permisului port armă 25 de ani
 • control psihologic anual iar pentru persoane cu vârsta peste 70 de ani la 6 luni

Link to comment
 • Moderator

Întradevăr nişte modificări reformatoare şi revoluţionare. :doh: Ce să mai ... se va schimba acest domeniu din temelii !? :doh:

Probabil că vrea şi el să aibă ceva activitate pe acolo, prin parlament.

Pentru că această aşa-zisă problemă a controalelor psihologice, e total falsă şi prinde bine doar prin presă când se întâmplă ceva, e o obsesie a analiştilor. În realitate, eu nu am auzit până acum de vreun psiholog care în urma unui astfel de examen să-şi fi dat seama că un individ are intenţii de suicid sau ceva mai rău.

Link to comment

personal mi se pare cea mai mare cretinatate. inasprirea regimului armelor si munitiilor NU va duce la diminuarea incidentelor legate de acestea! pentru ca NU omul cinstit care se duce sa isi cumpere un pistol CU ACTE si trecand prin toate furcile caudine comite infractiunile, ci ala care isi va face rost de arma INDIFERENT de cate legi baga astia!!! cata minte iti trebuie sa gandesti!!! era 100 dolari makarovu in obor, fara serie fara nimic!! tara de dobitoci...

 • Upvote 2
Link to comment
 • 4 weeks later...

Am autorizatie si nu stiu ce sa imi cumpar deoarece am intrat intr-un impas cu banii.

Am cautat si la preturi acceptabile am gasit Smith and Wesson Sigma si CZ 75 Dusty(dar nu le mai au pe stoc ptr moment).

Recomandati-mi ,va rog, magazine de arme din Bucuresti si pistoale la un pret bun.

Multumesc!

Link to comment

Aproape ca nu simti ,,pragul,, E ca la un tragaci de arma Airsoft.Incredibil de fin.E o placere sa il apesi.Sper sa reusesc sa trag cu arma asta.

Edited by arcan
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.