paulpop5 Posted May 27, 2016 Share Posted May 27, 2016 Am o intrebare in legatura cu "smecherii" care incearca sa feneteze o coloana formata in sensul giratoriu, catre iesire. Sensul la care fac referire are 2 benzi si 4 iesiri. Majoritatea lumii vine din dintr-o directie, cu doua benzi pe intrare, iesind la cea de a treia iesire (cu o banda pe iesire). Majoritatea lumii, de asemenea, se incadreaza, corespunzator, pe banda de interior. In sens se formeaza cateodata o coloana, iar "smecherii" se incadreaza pe exterior, pentru a o "fenta". Intrebarea este: cand coloana incepe sa se miste, esti obligat sa il lasi pe unul de pe exterior (care iese la aceeasi iesire cu o singura banda ca si tine) in fata ta? Se poate numi neacordare de prioritate? Precizare: el nu se afla in mers, rotile lui nu se rotesc, iar din cate stiu eu, neacordare de prioritate e atunci cand fortezi pe cel de pe drum prioritar sa franeze. Multumesc Link to comment
Moderator Marius Posted May 27, 2016 Moderator Share Posted May 27, 2016 Pentru a părăsi sensul giratoriu, un vehicul trebuie să fie încadrat obligatoriu pe banda din dreapta (cea de lângă bordură). În situaţia în care se află pe banda din stânga si vrea să părăsească sensul giratoriu, trebuie să se asigure că pe prima bandă (banda de lângă bordură) nu circulă în acel moment alte vehicule, pentru că prin manevra sa (virajul spre dreapta) schimbă banda de circulaţie. 1 Link to comment
Recommended Posts