Jump to content
POLITISTI.ro

Acte masina - cartea de identitate a auto pierduta


Alina1990
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna seara. Am divortat acum 2 ani, am schimbat buletinul, permisul  de conducere,dar nu cartea de identitate a masinii. Problema e ca am pierdut cartea de identitate a masinii, nu stiu cum trebuie sa procedez. Va rog imi puteti spune ce sa fac?

Link to comment
 • Marius changed the title to Acte masina - cartea de identitate a autovehcolului pierduta
 • Moderator
 • Solution

Poliţia Română nu eliberează astfel de documente.

Trebuie să mergi la sediul unei reprezentanţe RAR pentru obţinerea duplicatului CIV (Cartea de Identitate a Vehiculuii). Nu este necesară programarea prealabilă şi nici prezentarea vehiculului la RAR.

Link to comment
 • Marius changed the title to Acte masina - cartea de identitate a auto pierduta
 • 11 months later...

Buna ziua. Sper sa fie cineva pe aici care ma poate ajuta cu aproblema mea. Acum 2 luni am cumparat un passat...neatenta si neavand experienta nu am observat la timp ca acea masina nu are cartea masinii in original. are doar o copie legalizata din 2015.are talon asigurare are itp..deci se pot face toate acestea chiar si cu acea copie. vreau sa gasesc proprietarul si chiar nu stiu cum pot sa dau de el...masina este pe mures..dar am cumparato din constanta..itp facut in constanta deci proprietarul nu cred ca este prea departe.credeti ca am vreo sansa sa dau de proprietar sa ma ajute sa scoatem un duplicat la carte? cum? cine ma poate ajuta sal gasesc? pot sa scot acel duplicat si fara el? vreau sa o trec pe numele meu. spunetimi ce sa fac in cazul asta va rog...😕

Link to comment
 • 1 year later...

Buna ziua.

Am pierdut CIV dupa momentul in care am intocmit fisa de inmatriculare, vizata de administratia fiscala si la vanzator si la cumparator.

Am fost la RAR si contra unei taxe de 185 lei mi s-a eliberat un nou CIV, care are trecuta mentiunea "inlocuieste CIV cu nr vechii carti".

Mai trebuie sa fac ceva sau ma pot prezenta la inmatriculare, avand in vedere:

- pe fisa de inmatriculare am vechea serie CIV

- am noul CIV cu mentiunea ca inlocuieste seria veche CIV

Multumesc.

Link to comment

Domnule politist,

Cu respect, va rog sa ma ajutati intr-o problema. Va relatez pe scurt situatia mea:

- acum aproximativ 3 ani,  am vandut o masina (fabricata in anul 1994), iar acum 2 saptamani am gasit-o abandonata si fara mai multe componente, mai precis: partea de sus incepand de la chiulasa si pana la rampa si capac de la motor, cutia de viteze, baterie si  delcou (caroseria are serie pe ea);

- am readus-o in curte;

- am certificatul de inmatriculare, am itp pana in vara anului 2019 (bizar la cum arata!!), nu are asigurare, NU AM CARTE DE IDENTITATE;

- exterior arata normal, binenteles cu uzura de rigoare aferenta anilor ei.

Va informez ca doresc sa o radiez din circulatie. Probleme apar la:

- RAR--- doream duplicat dupa cartea de identitate ----aici mi se cere ca masina sa fie functionala pentru a o identifica (PRECIZEZ CA SUNT PROPRIETARUL DIN ACTE AL ACESTEI MASINI INMATRICULATE);

- REMAT----doream s-o predau ca sa iau certificatul de distrugere --- aici mi se cere cartea de identitate in original (nu o am);

- RADIEREA DIN CIRCULATIE LA  POLITIE--- doream s-o radiez din circulatie----aici mi se cere cartea in original pe lannga alte acte;

- RADIEREA FISCALA LA PRIMARIE---doream s-o radiez ca sa nu mai dau impozit---aici mi se cere cartea de identitate in original.

NU POT INTRA IN POSESIA CARTII DE IDENTITATE CACI MASINA NU-I FUNCTIONALA, DE AICI AVALANSA DE NECAZURI CACI NU POT FACE ABSOLUT NIMIC ASA DUPA CUM AM EXPLICAT MAI SUS.

Cu mare respect, va rog frumos ca sa ma indrumati cum sa obtin acest duplicat dupa cartea de identitate a masinii, avand necazurile acestea.

Va multumesc din inima anticipat pentru raspuns.

Edited by Marius
Eliminat formatarea textului
Link to comment

La momentul vânzării trebuia sa faceți contract de vânzare-cumpărare cu noul proprietar.

Totusi, încercați sa mergeți la RAR cu mașina pe platforma, poate va ajuta cei de acolo cu eliberarea unui duplicat după cartea de identitate.

RADIEREA DIN CIRCULAȚIE NU SE FACE LA POLITIE! Începând cu anul 2002, de înmatricularea autovehiculelor se ocupa Serviciul Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor, serviciu aflat în subordinea fiecărei prefecturi. Aceste servicii, dar și prefecturile fac parte din MAI, dar nu și din IGPR (Politia Romana).

Link to comment
 • 1 year later...

Seară bună, in primul rând vreau să specific faptul că nu mă pricep la acest subiect, este primul vehicul pe care îl cumpăr, nu am experiență. Bun, deci am cumpărat acest vehicul, am fost cu el la RAR să il transcriu, totul bine, insă după ce am primit talonul prin poșta am constatat ca lipsește cartea de identitate a vehiculului. Aceasta se reține la RAR când te duci cu actele? Și in caz că nu, și am pierdut-o, pot scoate un duplicat, am toate actele masinii pe numele meu, totul este in regulă, asigurare, talon, contract vanzare-cumparare etc. Mulțumesc frumos.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.