Jump to content
POLITISTI.ro

Reţinuţi pentru trafic internaţional de droguri de risc


NewsBot

Recommended Posts

Reţinuţi pentru trafic internaţional de droguri de risc

12 percheziţii domiciliare la locuinţele membrilor unei grupări infracţionale organizate, specializate în trafic de droguri de risc, pe relaţia Spania – România

Ofiţerii B.C.C.O. Alba-Iulia – S.C.C.O. Hunedoara şi procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara efectuează cercetări cu privire la activitatea infracţională de trafic de droguri de risc, faţă de o grupare organizată care acţiona pe raza municipiului Orăştie, judeţul Hunedoara.

Din investigaţii a rezultat faptul că, în cursul anului curent, gruparea a introdus în ţară şi a comercializat mai multe kilograme de haşiş, droguri pe care le-ar fi procurat şi transportat din Spania.

La data de 30 iunie a.c., poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. şi cu sprijinul luptătorilor S.I.R. din cadrul I.P.J. Hunedoara şi al ofiţerilor D.G.I.P.I , au organizat o acţiune pe raza municipiilor Orăştie, Hunedoara, Deva şi a staţiunii turistice Geoagiu-Băi din judeţul Hunedoara, fiind efectuate 12 percheziţii domiciliare la locuinţele a zece suspecţi, toţi din judeţul Hunedoara. De asemenea, au mai fost aduşi din penitenciarul Bârcea Mare la sediul D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara, două persoane private de libertate.

În urma efectuării percheziţiilor asupra a doi dintre suspecţi, au fost găsite aproximativ şapte grame rezină de canabis.

De asemenea, în urma activităţilor investigative desfăşurate în cauză, au fost găsite îngropate în pământ, în staţiunea Geoagiu-Băi, aproximativ 150 grame haşiş, destinate comercializării.

Din cercetări s-a stabilit faptul că, haşişul comercializat pe raza municipiului Orăştie, a fost adus din Spania şi oferit consumatorilor contra sumei de 20 de lei / gram. De asemenea, a rezultat faptul că, în cursul lunii iunie, membrii grupării au introdus în ţară două kilograme de haşiş, disimulate în bagaje. Drogurile au fost oferite spre vânzare consumatorilor din municipiul Orăştie.

În baza probatoriului administrat în cauză, procurorii D.I.I.C.O.T. – Biroul Teritorial Hunedoara au dispus reţinerea pentru 24 de ore a trei dintre membri, urmând ca la data de 1 iulie a.c., să fie sesizat Tribunalul Hunedoara cu propunere de arestare preventivă faţă de aceştia, dar şi cu propunere de arestare preventivă în lipsă, faţă de alţi doi suspecţi, în sarcina celor cinci reţinându-se săvârşirea infracţiunilor prevăzute şi pedepsite de art. 2 al. 1, art. 3 al. 1 şi art. 4 al. 1 din Legea 143/2000, respectiv consum, trafic şi introducere în ţară de droguri de risc.

Cercetările continuă pentru descoperirea întregii activităţi infracţionale a persoanelor implicate.

I.G.P.R. - CENTRUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Link to comment
  • 11 months later...

Percheziţii la membrii unei grupări infracţionale specializate în trafic de droguri

Poliţişti din cadrul B.C.C.O. Alba Iulia, împreună cu procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Hunedoara, efectuează 46 de percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Hunedoara, Cluj şi în municipiile Bucureşti şi Timişoara, în scopul destructurării unei grupări infracţionale specializate în traficul de droguri.

În cadrul acestei acţiuni de amploare, oamenii legii efectuează cercetări faţă de 77 de suspecţi, care comercializează in mod ilegal produse din categoria substanţelor etnobotanice cu efect halucinogen, precum si droguri de risc (canabis) şi droguri de mare risc (ecstasy) către consumatorii din judeţul Hunedoara.

Liderii grupării sunt suspectaţi că utilizau firme de curierat pentru transportul drogurilor de risc si de mare risc si a substanţelor etnobotanice, ceilalţi membri ai grupării distribuind ulterior drogurile pe raza judeţului Hunedoara.

La sediul D.I.I.C.O.T. au fost conduse 100 de persoane, suspecţi şi consumatori, în vederea audierii, urmând ca după finalizarea audierilor să fie dispuse măsurile legale.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor prevăzute de art.8 din Legea nr.39/2003, art.2 al.1, art.2 al.2, art.4 al.1 din Legea nr.143/2000, art.16 al.1 din Legea nr.194/2011.

Suportul informativ a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Sursa: IGPR

Link to comment
  • 6 months later...

Percheziţii la comercianţi de substanţe tip „etnobotanic”

Ieri dimineaţă, poliţiştii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bucureşti au efectuat 17 percheziţii la domiciliile unor suspecţi de trafic de droguri de risc si de mare risc şi la firmele administrate de aceştia. Au fost ridicate aproximativ 6 kilograme de substituenţi de droguri, peste 8.000 cu substituenţi de droguri şi cannabis.

Timp de aproximativ 9 luni, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Bucureşti –Serviciul Antidrog - Biroul Substituenţi Droguri şi procurorii D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bucureşti au efectuat investigaţii pentru probarea activităţii infracţionale a unor grupuri infracţionale, specializate în distribuţia de substituenţi de droguri (”etnobotanice”) şi droguri, pe raza Capitalei.

În cauză, a fost probată activitatea infracţională a 13 suspecţi cu vârste cuprinse între 18 şi 34 de ani, din Bucureşti.

Aceştia, în calitatea de administratori, asociaţi ori vânzători în cadrul unor societăţi comerciale, au comercializat substituenţi de droguri şi droguri prin punctele de lucru ale firmelor (magazine).

În dimineaţa zilei de 18 decembrie a.c., în baza autorizaţiilor de percheziţie, poliţiştii antidrog din cadrul B.C.C.O. Bucureşti au efectuat 17 percheziţii simultane la magazinele respective, precum şi la reşedinţele şi domiciliile suspecţilor.

Cele 13 persoane au fost conduse pentru cercetări, la sediul D.I.I.C.O.T. - Serviciul Teritorial Bucureşti.

În urma percheziţiilor şi a activităţilor de cercetare desfăşurate, au fost descoperite şi ridicate aproximativ 6 kilograme de substituenţi de droguri, 8.435 de plicuri care conţin substituenţi de droguri, 5 grame de cannabis, suma de 86.000 de lei, patru laptop-uri, două case de marcat, o unitate centrală pentru computer, opt telefoane mobile şi opt cartele SIM, precum şi diferite materiale folosite la ambalare pentru vânzarea substituenţilor.

Suspecţii sunt cercetaţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de trafic de droguri de risc si de mare risc, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea 143/2000, efectuarea, cu intenţie, de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, pretinzând sau disimulând ca acestea sunt produse autorizate potrivit legii sau a căror comercializare este permisa de lege, faptă prevăzută şi pedepsită Legea 194/2012 şi constituirea unui grup infracţional organizat, faptă prevăzută şi pedepsită Legea nr. 39/2003.

Faţă de şase persoane, procurorii D.I.I.C.O.T. au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore şi efectuează demersurile necesare către instanţele competente pentru luarea măsurilor preventive.

I.G.P.R. - Centrul de Informare și Relaţii Publice

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.