Jump to content
POLITISTI.ro

Sunt pus într-o situație dificilă


MadalinIonut

Recommended Posts

Vă salut cu respect ! Am o problemă ceva mai delicată. Sunt parte vătămată într-un proces ce se află abia la stadiul de fond. Nu vreau să intru în prea multe detalii cu referire la ce s-a întâmplat. Mai pe scurt, am fost bătut de un individ ce era împreună cu mai multe persoane, în timp ce eu mă aflam cu un amic de-al meu. Cel ce m-a lovit a dat declarații la procuror, eu am dat declarații, martorii lui la fel însă martorul meu principal a dat declarație doar la poliție, la procurori n-a mai putut deoarece a plecat la muncă în Anglia. Vreau să știu cum aș putea să procedez ? Din câte am înțeles, se poate emite mandat de aducere a acestui amic de-al meu din Anglia dar problema este că el poate pierde slujba de acolo și foarte mulți bani. Se poate să îl elimin oarecum din proces ? Să continuie procesul fără acea declarație a lui ? De asemenea, poate păstra declarația de la poliție fără a fi audiat de procurorii în cauză ? Și nu în ultimul rând, în cazul în care nu se poate face nimic, el ar putea da o declarație acolo în Anglia la ambasada sau la o instituție ce îi va putea permite să trimită o declarație în țară ? Vă rog să mă ajutați. Vă mulțumesc anticipat ! 

Link to comment

Situatie dificila: ies dintr-un drum fara prioritate si vreau sa virez stanga. Ma asigur din stanga si nu vad nici o masina....ma angajez in viraj....traversez banda 1 si ma opresc cu botul masinii pe banda 2( axul drumului marcat cu linie discontinua) pentru a da prioritate de dreapta masinilor care vin din dreapta. Vine o masina din stanga pe banda 2 si ma loveste....cine este vinovat?....Masinile de pe banda 2 de langa ax nu au voie sa faca stanga daca marcajul este discontinuu?.....eu ma aflam perpendicular pe ax....

Link to comment
  • Moderator

Tu esti vinovat. Conducatorul auto care intra pe un drum prioritar de pe un alt drum, fara prioritate, este obligat sa acorde prioritate de trecere tuturor autovehiculelor care circula pe drumul prioritar, indiferent de directia acestora de deplasare.

  • Upvote 3
Link to comment

Dar daca sa presupunem ca m-am oprit in mijlocul drumului pt ca mi s-a oprit motorul si n-am reusit sa-l mai pornesc? Mentionez inca odata ca in momentul patrunderii pe carosabil(drumul cu prioritate) nu era nici o masina careia sa-i acord prioritate...Multumesc anticipat pt raspunsuri!

  • Downvote 2
Link to comment
  • 4 months later...

Multumesc pt raspunsurile anterioare! Va rog sa ma ajutati si in urmatoarea situatie dificila: Anul 2015 la iesirea din cartierul unde locuiesc (santier in lucru) aveam ,,obligatoriu dreapta" axul drumului cu prioritate fiind marcat cu linie continua=CORECT!.....anul 2016....se traseaza din nou soseaua si in dreptul iesirii din cartier ,,apare trasata linia axului strazii cu linie discontinua".....deci la iesirea din cartier(santier in lucru) se poate face stanga=CORECT!......dar administratia santierului nu ia act de acest lucru si uita semnul ,,obligatoriu dreapta" la iesirea din cartier.....Care este regimul semnelor de circulatie in santierele in lucru?.....Se instaleaza cu vreo autorizatie de la Politia rutiera?....Daca ele sunt instalate gresit sa zicem....cine raspunde?....In conditiile actuale eu ce trebuie sa respect?......un semn de circulatie pus (probabil fara autorizatie) de un santierist sau marcajul discontinuu facut in prezenta unui politist de la rutiera? Mentionez ca stiu exact povestea acestui semn deoarece locuiesc in acest cartier din 2010 si toti locatarii au fost bucurosi la trasarea liniei discontinue....In concluzie! La iesirea din cartier(santier)  fac ,,obligatoriu dreapta" sau pot sa fac stanga pt ca asa imi spune linia discontinua a unui drum public marcat corect si regulamentar?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.