Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Ma pot legitima cu pasaportul?


yo3ies
 Share

Question

Cum cartea de identitate era aproape de termenul de expirare si am avut o zi libera m-am prezentat la serviciul de evidenta a populatiei pentru a reinoi acest document? Si cei de acolo mi-au oprit cartea veche de identitate inca neexpirata.

Deocamdata umblu cu pasaportul la mine pentru orice eventualitate mai ales ca datorita serviciului mai stau si pana la ore matinale pe strada si umblu cu un rucsac voluminos (2 aparate foto si vreo 8 obiective). Este bine ce fac? Este legal?

Link to comment
Share on other sites

2 answers to this question

Recommended Posts

  • 0
  • Moderator

Paşaportul este un document de călătorie care nu conţine datele referitoare la domiciliul ori reşedinţa. Acestea se regăsesc numai în actul de identitate (carte/buletin de identitate), spre exemplu nici permisul de conducere nu conţine adresa de domiciliu.
Având în vedere prevederile legale şi procedurile IGPR privind legitimarea persoanelor, pot exista situaţii în care poliţistul să aprecieze că legitimarea cu paşaportul este insuficientă datorită faptului că în acest document nu conţine date referitoare la domiciliul/reşedinţa persoanei respective, dar în principiu e bun şi paşaportul decât nimic.

  • Upvote 2
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Multumesc pentru raspuns. Dar e ciudata situatia ca si fapt divers. Te duci sa iti schimbi cartea de identitate si o saptamana esti fara acte de identitate, daca nu aveam pasaport, si cum nu am nici permis de conducere ce faceam? Eram pasibil de amenda pentru lipsa acte de identitate, datorita procedurilor celor de la evidenta populatiei? Urata rau treaba asta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.