Jump to content
POLITISTI.ro

Dosar penal - dovada inlocuitoare fara valabilitate

Postare recomandată

Publicat

Buna Seara.

Mi-a fost suspendat permisul pe o perioada de 30 de zile am...am facut contestatie pv. am obtinut certificat de grefa cu care trebuia sa merg sa ridic permisul,

dupa ce am obtinut certificatul de grefa nu am fost la politie sa ridic permisul de conducere pentru ca nu am avut timp si nu am stiut ca daca am certificatul de grefa nu pot conduce,

intre timp am fost oprit de politie le-am spus ca am certificat de grefa pt ca am avut permisul suspendat, m au verificat,au vazut ca am permisul suspendat si mi-au deschis dosar penal...

politistul care m-a oprit a zis sa merg sa ridic permisul de la politie de unde am domiciliul cu certificatul de grefa si sa vin sal predau la politie la urdiste , asa am facut. acolo am predat permisul si mi-a dat o dovada fara drept de circulatie, asta sa intamplat acum 3-4 luni...nu am nici-o veste,nu stiu nimic... ce pot sa fac? sa urgentez solutionarea dosarului cumva, sa obtin o dovada de condcuere???   

• Marius a modificat titlul în Dosar penal pentru dovada inlocuitoare fara valabilitate
Publicat (modificat)

Din pacate pentru tine politistul a actionat conform legii intocmindu-ti dosar penal pentru conducere pe drumurile publice a unui vehicul avand permisul de conducere suspendat . Deoarece nu ai ridicat permisul de conducere in baza certificatului de grefa obtinut , acesta a figurat in continuare suspendat , daca il ridicai la timp inainte de a fi oprit , se opera in baza de date starea permisului din retinut / suspendat in valid . De urgentat nu prea ai cum sa urgentezi dosarul , iar de obtinut o dovada care sa iti confere dreptul de a conduce iar nu poti obtine pentru ca ai primit deja o dovada in acest sens cand ti-a fost ridicat permisul de conducere , care este fara drept de conducere si interdictia este valabila pana la solutionarea dosarului , iar solutionarea s-ar putea sa nu iti fie chiar favorabila din pacate . 

Modificat de Orbu
  • 1 an mai târziu...
Publicat

Buna ziua,

In data de 15 decembrie  2017 la manevra de mers cu spatele la plecarea de pe loc am lovit o batrinica care statea in spatele masini(dubita) intr-o zona centrala a localitatii un fel de piata unde circula si auto si pietoni.Am oprit m-am dus in spatele masini persona se ridica de jos ,iam dat mina sa se ridice am intrebat-o daca o doare ceva sau daca a patit ceva si mia confirmat ca este in regula  nu are nimic,dupa care am dat mina cu ea si fiecare ne-am vazut de drum.Dupa citeva ore aud de la un coleg ca persoana repectiva s-a dus la primaria din localitate sa-i spuna primarului ce a patit.Am sunat la primarie si de acolo mi-a zis ca au trimis-o la politie.Eu am cerut un numar de telefon persoanei din primarie si am sunat la politia locala.Am fost chemat la fata locului citeva ore mai tirziu unde deja erau politisti si mi-au retinut permisul,au facut poze masinii,alcool test a fost 0,am fost dus si la spital pentru probe de singe.Acestia mi-au confirmat ca persoana ar avea mina in ghips(nu stiu ce este fisura ,ruptura,cind am vorbit cu ea nu acuza nici o durere).Drept rasplata m-am ales cu dosar penal repectiv parasirea locului accidentului cu victima si dovada fara drept de circulatie.Intrebarea este cum pot sa-mi recuperez permisul,dupa cit timp pot sa fac cerere pentru dovada de circulatie provizorie pentru ca serviciul mi-l desfasor la volan ?Multumesc

• Marius a modificat titlul în Dosar penal - dovada inlocuitoare fara valabilitate

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.