Jump to content
POLITISTI.ro

Suspendarea dreptului de conducere


lucian22

Recommended Posts

Buna ziua
In cazul in care ma poate ajuta cineva cuun sfat vin cu o intrebare
Am pierdut un proces ca urmare a contestarii pentru suspendarea permisului pe o perioada de tre luni,ultima cale de atac fiin apelul.Am primit decizia acasa pe data de 10 10 2015 ca fiind irevocabila.Pe data de 17 05 2016 am fost oprit in trafic de agentii de politie,iar in urma verificarilor figuram in baza lor de date cu permisul suspendat pana pe data de 9 06 2016,fapta fiind considerata infractiune
Ce as putea face in acest caz atata timp cat perioada de trei luni plus cele treizeci de zile pentru ca nu l-am depus la Udriste din momentul deciziei judecatoresti  trecusera ?

Link to comment
  • Moderator

De unde ştii că trecuseră? 

Aşa se întâmplă când trăieşti cu impresia că poţi să ocoleşti legea şi nu predai permisul de conducere. 

Acum trebuie să aştepţi decizia instanţei (condamnare + anularea permisului)

Link to comment

Atata timp cat am primit o decizie definitiva a tribunalului pe data de 10 10 2015 ma gandesc ca trebuie pusa in aplicare in cel mai scurt timp,dar se pare ca s-a implementat tocmai in luna februarie 2016.Nu e cam tarziu?

Link to comment
  • Moderator

Trebuia să mergi la instanţă şi să soliciţi singur legalizarea hotărârii (să o investeşti cu titlul irevocabil), iar după să perdai permisul în termenul legal, dar tu nu ai făcut asta, ai considerat că esti "jmeker" iar acum tragi ponoasele.

Ca să înţelelgi, termenul de predare a permisului de conducere este de 15 zile de la data rămânerii definitive şi irevocabile a hotărârii judecătoreşti prin care instanţa a respins plângerea împotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei.

O hotărârea definitivă şi irevocabilă este cea mai puternică decizie din punct de vedere juridic, ea nu mai poate fi atacată sub aceeaşi formă şi este decizia ultimei instanţe care poate judeca respectiva cauză.

Până să devină irevocabilă, sentinţa are o forma definitivată şi deci îi zice definitivă, iar pentru forma irevocabilă este necesar un înscris pe aceeaşi sentinţă, după termenul prevazut. (în cazul contravenţiilor termenul pentru a devenii irevocabilă este de 15 zile în primă instanţă şi după pronunţare pentru hotărârile date în recurs).

Orice parte în proces, personal sau prin mandatar avocat, cu împuternicire avocaţială, sau mandatar care nu e avocat, cu procură specială în acest sens, poate solicita legalizarea hotărârii judecătoreşti.

În cazul tău, pentru că tu nu ai solicitat legalizarea hotărârii, adică nu ai fost să o investeşti cu titlul irevocabil, acest lucru a fost făcut de biroul juridic al politiei, iar consecintele sunt cele expuse de tine.

După condamnare, vei fi nevoit să aştepţi un an pentru a susţine examen pentru un nou permis.

Link to comment

buna ziua..exista vreo posibilitate sa platesc o amenda mai mare  pentru perioada suspendarii permis inafara de ameda propriu zisa,o petitie,o cerere undeva? sa nu mai stau cele 90 zile?..de aici imi castig painea,sint sofer de 20 ani nu am patit asa ceva niciodata,rog mult 

 

Link to comment
  • Moderator

Nu se poate plăti amenda mai mare, însă există posibilitatea asta:

Pentru ce faptă a fost aplicată sancţiunea?

Link to comment

Va salut! Pe data de 21.04.2016 mi-a fost retinut permisul de conducere pentru viteza(90 zile) in jud. Buzau, eu apartinand de judetul Galati(dovada pana pe 06.05.2016). Am luat la cunostinta procesul verbal fara nicio obiectie, am platit amenda, am sustinut si promovat testul de verificare a cunoasterii regulilor de circulatie in Galati pe 19.05.2016 si momentan am dovada inlocuitoare a permisului de conducere stampilata si semnata cum ca am promovat testul. La Galati mi s-a spus ca trebuie sa depun copii dupa toate "hartiile" necesare si o cerere tip catre comandant la IPJ Buzau SR, insa nu am cum sa ajung prea curand acolo. Am inteles ca ar putea fi trimise prin posta ca scrisoare recomandata, este adevarat? As vrea sa aflu in cat timp s-ar solutiona problema prin aceasta metoda de trimitere si daca trebuie sa primesc vreun raspuns acasa despre aprobarea cererii. Cum ar trebui sa procedez cand voi merge sa-l ridic? Va multumesc!

Edited by Georgel9
Link to comment

Tu trimite documentele precum ti s-a specificat prin scrisoare recomamdata ca sa ajunga in posesia lor cererea pentru a fi supusa aprobarii . De raspuns nu iti va raspunde nimeni pentru ca nu ai formulat o plangere /sesizare / denunt care necesita o cercetare si trimiterea unui raspuns cu rezultatul verificarilor efectuate . In schimb poti sa dai un telefon la secretariatul unitatii de politie rutiera , sa te prezinti , sa explici situatia si sa intrebi daca ti-a fost sau nu apribata cererea si daca poti sa mergi sa iti ridici sau nu permisul de conducere .

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.