Jump to content
POLITISTI.ro

Permisul romanesc nu este valabil daca ai resedinta in Italia?


cami30

Recommended Posts

Buna ziua,

Am rezidenta in Italia din anul 2007, dar in anul 2009-2011 m-am intors in Romania, am lucrat legal cu carnet de munca si chiar am beneficiat de ajutor de somaj. In aceasta perioada am facut scoala de soferi in Romania si am obtinut permisul de conducere pentru profesionisti. 

M-am intors inapoi in Italia in 2012 si m-am angajat conducator auto pe tir. Acum m-a oprit politia in Italia si mi-a retinut permisul si mi-a zis ca-l trimit in Romania ca nu este valabil in Italia, ca am rezidenta in Italia din anul 2007 si nu aveam voie sa fac scoala de soferi profesionisti in Romania, si daca mai vreau sa conduc tirul trebuie sa mai fac odata scoala de soferi profesionisti in Italia.

Este corect? Eu nu am stiut ca trebuie sa-mi schimb permisul in Italia, eu am lucrat legal in aceea perioada in Romania (se poate demonstra ca in acea perioada am fost in Romania chiar m-am insurat in 2010 - am carnetul de munca, certificat de casatorie) dar nu am avut pe cine sa rog sa mearga sa-mi opreasca resedinta in Italia. Ce sa fac acum?

Nu mai pot lucra, si in plus este obligatoriu sa mai fac scoala de soferi inca odata in Italia? Sunt in Italia, am o sotie care nu lucreaza si un copil de 4 ani (copilul este la gradinita in Italia), ce pot face ? ca trebuie sa lucrez sa-mi intretin familia si sa platesc chiria, care este legislatia corecta? ajutati-ma va rog ce pot sa fac?

Link to comment
  • Moderator

Conform legilor italiene permisul de conducere eliberat în România trebuie preschimbat cu unul italian după 1 an de la obţinerea rezidenţei.

Link to comment
  • Moderator

Daca lucrurile stau 100% cum le-ai prezentat, ai avea o sansa sa faci contestatie la instanta din Italia, insa daca ai primit ajutor de somaj ori alte beneficii sociale pe perioada cat ai fost in Romania, nu te mai deranja... Oricum, ia legatura cu un avocat din Italia, intrucat acolo trebuie sa rezolvi problema, si nu in Romania.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.