Jump to content
POLITISTI.ro

Auto inmatriculat in Republica Ceha are drept de circulatie in Romania?

ciprian1

Recommended Posts

Buna ziua,

Detin un autoturism inmatriculat in Republica Ceha,dar certificatul de inmatriculare nu este pe numele meu (nu am inscris-o pe numele meu din cauza intarzierii actelor iar acum trebuie sa ma intorc in Romania)ci pe numele proprietarului de drept.Am facut 2 harti ca sa ''am la mana'',un contract de vanzare cumparare tiparit si semnat de mine si proprietar si o imputernicire care atesta faptul ca mi s-a predat autoturismul cu toate drepturile  facut la posta locala stampilat si semnat de functionar.Mentionez ca  asigurarea si ITP-ul sunt valabile si sunt facute pe numele meu.

Edited by CITADELA

Bun..am inteles ironia (unde-i intrebarea..?)

Intrebarea este: Pot circula fara porobleme pe teritoriul Romaniei?Daca da,exista vreo perioada anume sau nu are importanta?...

Edited by ciprian1
Eroare
  • Moderator

Art. 82 din OUG 195 din 2002 privind circulaţia pe drumurile publice

alin. (4) Autovehiculele, tractoarele agricole sau forestiere şi remorcile înmatriculate în alte state, deţinute de persoane care au sediul sau domiciliul în România, pot fi conduse pe drumurile publice pe o perioada de maximum 90 de zile de la introducerea acestora în ţară, dacă sunt asigurate pentru cazurile de răspundere civilă ca urmare a pagubelor produse prin accidente de circulaţie.

Care sunt consecintele daca circul dupa expirarea celor 90 de zile si ce pot face sa pot circula mai mult de 90 de zile cu actele care le am?