Jump to content
POLITISTI.ro

Fost politist, prin demisie, doresc reincadrare

valiandries

Recommended Posts

Buna ziua
As dori indrumari din partea voastra, a celor mai cu experienta, referitoare la procedura de incadrare.

Sunt absolvent al Scolii de Agenti de Politie Vasile Lascar Campina, promotia 2013. Am fost repartizat la mine in judet, unde am lucrat ca ajutor sef de post circa un an de zile, demisionand la cerere in anul 2014.

Am avut de plata 22.000 lei Scolii de politie, suma pe care am achitat-o prin ANAF in totalitate. 

Acum m-am hotarat sa ma reintorc in sistem. M-am inscris la concursul de incadrare din sursa externa, desi nu ar fi trebuit (corect era sa aplic pentru reincadrare dar postul respectiv era prea departe). Nu am trecut de probele sportive. La 30 de ani ai mei nu mi-au iesit abdomenele.

Acum ma gandeam sa merg in audienta la domnul Inspector General la IGPR si sa incerc sa ii explic situatia mea, poate il pot convinge sa ma reincadreze, stiind ca doar dumnealui are puterea asta. Pentru a merge in audienta stiu ca trebuie facuta o cerere in prealabil si aprobata de conducerea IGPR. Sincer chiar mi se pare absurd ca eu, politist scolit, cu acte in regula, cu scoala platita in intregime, sa nu pot fi reincadrat. Cat timp mi-am desfasurat serviciul am fost remarcat, am avut activitati demne de munca unui politist, terminand primul an cu calificativul de FB.

Poate cineva sa ma indrume cu privire la acest aspect sau sa-mi spuna unde as putea gasi un model de cerere? Nu vreau sa risc aiurea sa compun cine stie ce prostii.

Va multumesc anticipat,

Cu stima,
V. Andries

• Upvote 1
  • Downvote 4

Sincer, mi se pare curios ca dupa doi ani de scoala sa demisionezi dupa un an de activitate, doar nu credeai ca o sa fie totul roz. Ai plecat prin demisie, o sa fie foarte greu sa te reincadrezi solicitand audiente. 

• Upvote 4
  • Member
în urmă cu 18 ore, valiandries a scris:

La 30 de ani ai mei nu mi-au iesit abdomenele.

Din cauze medicale sau?

• Upvote 1

Poate nu ai fost destul de motivat...sau poate toate se intampla cu un scop...sansa de a fi reintrodus in sistem, printr-o audienta la big boss...tinde spre zero...dar daca ai pe acasa ceva pile de alea ultimu' model, orice e posibil :-j... desi m-as mira sa ai...daca aveai nu iti dadeai demisia nu?...bafta...mai incearca la urmatoarea sesiune de incadrari directe, mai pregatit, mai cu vointa :)...zic...

• 10 months later...

Salutari,

Am terminat Campina si prin 2015 la sfarsit mi-am dat demisia la cerere cu posibilitatea de a ma reincadra.Am si eu nevoie de putin ajutor de la cunoscatori, sa imi spuneti care ar fi procedura pentru ca am auzit mai multe variante.O varianta ar fi ca te duci la IPJ  faci cerere si cu aprobarea Ins Sef si apoi a ministrului (in caz de sunt locuri disponibile) te pot reincadra.Alta varianta ca se poate sa fii reincadrat dar doar prin concurs cum dau si cei din sursa externa si esti tratat ca un civil chiar daca ai mai fost in sistem.Asta fiind vorba doar de politie.

As vrea sa stiu daca se poate si la alte structuri cum ar fi Pasapoarte/ORI/ISU sa te poti cere inapoi?

Multumesc anticipat!

Singura varianta, din cate cunosc eu, pentru reincadrare este sa candidezi pe locurile special scoase la concurs pentru cei care au lucrat in sistem, si vor sa se intoarca.... Asa ca urmareste anunturile de concurs!

• Upvote 1

Daca ar fi dupa mine, nu v-as mai lasa sa va intoarceti in sistem.

Ai plecat cand iti era greu si acum ca ai vazut ca se indreapta cat de cat lucrurile vrei sa te intorci.

Trebuia sa plecam toti in 2012 cand aveam 1300 lei salariu, nu?

• Upvote 6

Au fost două trenuri pentru reâncadrare, dar le-ai scăpat. Din zvonuri, ar mai fi unul anul acesta. Nu se spune încă data și linia de la care pleacă.

• 4 weeks later...

Salut prieteni !!!

Doresc cateva informatii , daca este posibil bineinteles , despre conditiile ce trebuiesc indeplinite in vederea reincadrarii in MAI , respectiv Politie.

Mentionez faptul ca  mi-am inaintat Demisia la cerere in Septembrie 2014 , iar anul acesta am auzit ceva zvonuri ca se vor face incadrari si din randul politistilor care au iesit din sistem la cerere.

Va multumesc anticipat !!!

On 5/10/2017 at 6:04 PM, Ionut78 said:

Salut prieteni !!!

Doresc cateva informatii , daca este posibil bineinteles , despre conditiile ce trebuiesc indeplinite in vederea reincadrarii in MAI , respectiv Politie.

Mentionez faptul ca  mi-am inaintat Demisia la cerere in Septembrie 2014 , iar anul acesta am auzit ceva zvonuri ca se vor face incadrari si din randul politistilor care au iesit din sistem la cerere.

Va multumesc anticipat !!!

Incadrari de genul asta (sau mai bine zis reincadrari) au fost si anul trecut, in doua serii, una in mai si alta in noiembrie, dar si fostele cadre care au dorit sa se reintoarca in minister, au participat la concursuri pentru anumite posturi scoase. Multa bafta!