Jump to content
POLITISTI.ro

Prolema cu IMC-ul

Grand

Recommended Posts

Salutare. 

Am o mare problema in legatura cu imc-ul.Am o inaltime de 1,89 cm si o greutate de 108 kg.

Anul trecut am fost respins la contravizita medicala.Nu inteleg ce importanta are acest indice daca corpul meu imi permite sa fac probele sportive cerute.Tin sa precizez ca fac sport de performanta k1, iar in legatura cu tesutul adipos nu pot spune ca am foarte mult, am doar in zona abdominala dar foarte putin.

Ce pot sa fac in legatura cu acest imc ? Nu am cum sa slabesc , doar sa ma definesc muscular, dar IMC-ul tot negativ iese.

Edited by Grand

Si eu am aceasta problema cu imc-ul , mai exact 25.15(  pentru ca am masa musculara dezvoltata) si mi s a spus ca sunt la limita . Sunt sanse sa pic contravizita medicala ? Va rog frumos , am nevoie de un raspuns..

Conform ordinului Nr. M.55-107-2587/C-10357-210-496-831 din 30 aprilie 2014 pentru aprobarea baremelor medicale privind efectuarea examenului medical pentru admiterea în unităţile/instituţiile de învăţământ de ordine publică şi de securitate naţională (il gasesti atasat la prezentul post), la pagina 16, crt. 94 se precizeaza:

Suprapondere IMC = 25 - 30 Kg/m2 masa adipoasă normală, masa musculară crescută, fără tulburări endocrino-metabolice. -> Apt

Prin urmare, nu ar trebui sa intampini probleme, eventual poti printa pagina respectica precum si primele 3 pagini sa le arati medicului.  Foarte probabil ca nu cunosc legislatia, am intampinat aceiasi situatia si in judetul meu.

OMJ 2587-C-2014 bareme medicale.pdf

Edited by Mihai001