Jump to content
POLITISTI.ro

În anexa dată de poliţie nu se specifică numele celui vinovat | accident cu victime

ssile86

Recommended Posts

Buna ziua!As vrea avea si eu o intrebare si daca puteti sa ma ajutati!Am avut un accident cu masina cand mergeam acasa,am oprit la semnalul semaforului de culoarea rosie am asteptat pana la facut verde si am plecat de la intersectie in mijlocul intersectie ma lovit un domn cu o masina inmatriculata pe Germania prin care am suferit la impact o durere foarte mare a picioarelor in care am fost transportat la spital pentru investigatii.Seara dupa ce am scapat de la spital am fost la politie prin care am dat declaratie cum sa intamplat (Domnul care ma lovit sustine ca a trecut si el pe culoare rosie a semaforului)politia mi-a dat dreptate mie mi-a dat asigurarea domnului si procesul verbal in care scrie ca din primele cercetari sa constatat ca domnul respectiv a incalcat regurile de circulatie si ia deschis dosar domnului pentru vatamare corporala Problema este ca asiguratorul nu vrea sa imi repare masina pana la solutionarea cazului de politie si parchet deoarece in anexa data de politie nu specifica numele celui vinovat,si domnul a declarat in Germania ca el este nevinovat Eu urmeaza sa plec in Anglia la munca si as vrea sa stiu daca trebuie sa mai ma prezint la politie pentru solutionarea cazului deoarece eu nu o sa cer daune morale sau sa depun plangere impotriva domnului vreau doar sa imi repar masina Va multumesc si as vrea sa stiu ce este de facut pentru a repara masina cat mai repede si daca trebuie sa mai ma prezint in astea 3 luni pana la finalizarea dosarului 

• Moderator
13 minute în urmă, ssile86 a scris:

in anexa data de politie nu specifica numele celui vinovat

E normal să nu scrie aşa ceva pentru că până la soluţionarea dosarului penal suspectul se bucură de prezumţia de nevinovăţie. În plus, în cauzele penale nu poliţia stabileşte vinovăţia, ci magistratul (procurorul sau judecătorul după caz).

Mergi şi discută problema cu poliţistul care instrumentează dosarul de cercetare penală, pentru că doar el poate să ştie dacă mai e nevoie de tine, ce probe sunt în dosar şi aşa mai departe. Noi nu avem de unde să ştim în ce stadiu e dosarul.

• Upvote 2

• Catalin changed the title to În anexa dată de poliţie nu se specifică numele celui vinovat | accident cu victime

Ok o sa merg maine la politistul care sa ocupat de accident si a intocmit procesul verbal sa intreb ce este de facut deoarece asiguratorul nu vrea sa imi repare masina pana la solutionarea cazului adica minim 3 luni ,si vreau sa mai intreb daca domnul mai poate face recurs la procesul verbal in care la declarat vinovat intocmit de politist Intreb deoarece mie frica ca o sa ma tina ogramada pana imi repar masina Eu nici nu am mai trecut prin asa ceva si nu cunosc procedurile

VA MULTUMESC DOMNUL  MARIUS CU STIMA

Edited by ssile86

• Moderator

Faci o confuzie, nu a fost întocmit un proces verbal prin care a fost stabilită vinovăţia, ci a fost întocmit un proces verbal de cercetare la faţa locului care e cu totul altceva. Vinovăţia urmează să fie stabilită prin decizia magistratului la soluţionarea dosarului de cercetare penală. 

Pai odata ce politistul mi-a dat asigurarea domnul si autorizatia de reparatie si anexa in care scrie nr masini dansului si marca dupa ce am dat declaratii amundoi cum sa intamplat si dupa ce au facut masuratorile se mai poate schimba decizia de vinovatie a dansului  de catre magistrat (eu credeam ca odata ce mi-a dat politistul asigurarea si autorizatia de reparatie si anexa in care scrie ca el a incalcat regurile de circulatie cazul este rezolvat si pot sa imi repar masina cu asigurarea dansului (eu nu fac plangere impotriva lui sa cer daune morale sau sa vreau ceva de la dansu vreau doar sa imi repar masina dar domnul nu considera ca este el vinovat asa a declarat el in Germania la asigurator si cei de acolo nu vor sa imi repare masina ) 

Iti multumesc pentru raspunsuri Domnul Marius

Si magistratul pe baza la ce dovezi solutioneaza cazul si ia decizia cine este vinovat-pe baza masuratorilor politistilor la fata locului(ca in intersectia care am facut accidentul se afla si camere video poate sa ceara si video de cand am facut accidentul sau numai pe baza masuratorilor date de politisti si la constatarea lor la fata locului)

Va multumesc cu stima 

Edited by ssile86

• Moderator

Anexa de care vorbeşti este de fapt un răspuns la o adresă a asiguratorului, care prezintă sumar concluziile primelor cercetări preliminare.

Am rezolvat am fost la domnul de la politie care au facut masuratorile si sau ocupat de caz mi-a spus ca in anexa care mi-a dato nu este trecut numele celui care m-au lovit si datele aceluia deoarece nu au voie sa imi dea mie datele dansului(cnp si toate datele lui)si au mai zis ca o sa le trimita cei de la asigurare o cerere prin care sa le de-a datele din dosar cu numele si toate datele celui care este vinovat si cum sa intamplat si toate constatarile lor la fata locului Si mi-au spus ca degeaba declara dansul in germania la asigurare ca nu este el de vina ca nu se ia dupa ce spune dansul se ia dupa constatarea politiei de la fata locului si daca nu depun plangere in astea 3 luni dosarul se va clasa si se va inchide 

Acum pot pleca si eu linistit in anglia la munca ca oricum umbla sotia mea cu masina sa o repare ca este pe numele ei si asteptam sa primeasca asigurarea cererea care a trimiso politiei referitor cu sa intamplat si sa pot face masina

Va multumesc pentru toate raspunsurile cu respect Domnul MARIUS 

Edited by ssile86