Jump to content
POLITISTI.ro

Contestatie proces verbal contraventie


misela

Recommended Posts

Buna ziua 
Va rog sa ma ajutati cu niste raspunsuri
mi a fost suspendat permis pe o perioada de 120 zile pentru ca am efectuat depasirea in "zona" indicatorului depasirea interzisa , am fost testat cu aparatul alcooltest avand o alcoolemie de 0.11 in aer expirat, consumasem cu o noapte in urma
in procesul verbal apar niste articole pe care nu le gasesc in legislatie oug 195/2012 decat partial
art 120/4; art. 102/3/A; art147/1;art 100/3/csau e; art102/3/A;  art101/1/10
de asemenea am primit amenda 1365 lei; din care am achitat jumatate si 13 puncte luate
rog precizati daca pot depune contestatie in aceste conditii vitrege
mentionez ca sunt sofer profesionist cu toate categoriile luate

Link to comment
 • Marius changed the title to Contestatie proces verbal contraventie

Daca consulti legislatia vei descoperi faptul ca poti depune contestatie impotriva oricarui proces-verbal de constatare a unei contraventii in termen de 15 zile de la comunicarea acestuia . Problema in cazul tau este cu ce probe vei reusi sa probezi contrariul celor constatate de organul de politie . In lipsa de probe concludente te vei alege doar cu cateva drumuri la instanta care sa se soldeze cu cheltuieli de judecata pe care le vei avea de achitat . 

Link to comment
 • 1 month later...
On 03.05.2016 at 18:37, misela a scris:

mentionez ca sunt sofer profesionist cu toate categoriile luate

printre care si categoria A ( = alcool )

Link to comment
 • 3 years later...

Salutare, 

Este legal ca un agent constatator sa aducă modificări conținutului unui proces verbal? Am constatat ca copia primită de mine, in calitate de contravenient, este diferită de cea depusă in instanța, “noua” versiune având adăugat text la secțiunea “Contestația...aceasta se depune la Judecătoria ...”, așa cum este obligatoriu legal sa conțină. Copia de pe PV primită de mine la constatarea contravenției nu conține acest câmp completat

Link to comment

@DanDaniel nu e cazul, am proprietatea termenilor, PV-ul a fost modificat ulterior, prin completarea câmpului a.i sa corespundă cerințelor legale din hg 2/2001, art 16. 
Întrebarea rămâne: poate agentul constatator sa modifice conținutul acestuia și astfel eu sa am versiunea v1.0 și el v1.1?

 

Link to comment
 • Member

In primul rand este Ordonanta numarul 2/2001, nu hotarare de guvern.

In al doilea rand nementionarea Judecatoriei la care trebuie sa depui plangerea contraventionala nu reprezinta un element de nulitate absoluta astfel incat sa fie anulat procesul verbal.

Nu iti mai explic cum sta treaba cu nulitatea absoluta si nulitatea relativa pentru ca esti genul de om care nu este suficient de demn incat sa recunoasca ca a savarsit o contraventie si doar se foloseste de niste tertipuri avocatesti sperand ca o sa scape de o sanctiune.

Si da, cu siguranta nu s-a imprimat pe exemplarul numarul 2 pentru ca toti politistii stiu ca o astfel de eroare materiala nu o sa atraga anularea procesului verbal. 

 • Upvote 1
Link to comment
 • 4 months later...

Buna ziua,

Eduard ma numesc.

Incerc sa dau de cap unei probleme cu care ma confrunt si anume, am facut o contestatie cu privire la un PV rutier. Pana pe 24 martie am avut termen cu drept de apel, pe 20 martie m-am prezentat la judecatoria sectorului 6, unde nu m.au lasat sa intru si sa rezolv problema din cauza pandemiei cu covid-19. Mi-au spus ca pot face o cerere online pentru suspendarea dreptului de apel, astfel incat sa pot primi permisiunea de a restitui permisul de conducere la brigada rutiera. Ok ,am facut cererea online pe 22 martie, am scanat, am trimis si poza standard, nu mi-a raspuns nimeni, suntem in 28. Intrebarea este: Pot merge in continuare cu permisul pana primesc confirmarea de la judecatorie? Credeti ca voi fi amendat sau ceva? Initial, dupa ce as fi primito, in termen de 2 saptamani ar fi trebuit sa restitui permisul, dar nu am primit nici o informare cu privire la acest lucru. 

Toate cele bune,

Eduard.

Link to comment
 • 9 months later...

Buna ziua, 

Situatie comuna:

Pe o strada, dintr-un municipiu, timp de 5 ani de zile, de cand a fost asfaltata strada, le-a fost 'permis' riveranilor de catre autoritati sa isi parcheze masinile in fata caselor, chiar daca erau in zona de actiune a indicatorului oprirea interzisa. Strada este o artera secundara, ferita de traficul intens. Saptamana trecuta, politisti locali, au venit pe strada, au amendatat pe toti proprietari de vehicule (dupa calculele mele, in numar de cel putin 20) care aveau parcate masinile pe strada in zona de actiune a indicatorului oprirea interzisa, fara nici un avertisment in prealabil. Unele masini au fost chiar ridicate. Cine a detinut doua sau trei autovehicule a primit tot atatea procese verbale de constatare. Complexitatea actiunii si inceperea meciului de fotbal al echipei orasului a facut ca politia locala sa isi intrerupa actiunea in forta iar unele masini au ramas pe strada pentru actiunea din ziua 2, dar vor fi trimise si adrese acasa riveranilor pentru ziua 1.

Situatie particulara:

Eu detin doua autovehicule, iar in momentul actiunii politiei locale eu am fost plecat la serviciu cu un autovehicul iar celalalt autovehicul a ramas parcat pe strada, dar nu a fost dispusa ridicarea lui din motivele mentionate mai sus. Neavand contact cu nici un vecin, nu am stiut de actiunea politiei locale din ziua 1. In ziua 2, dimineata ma cheama un vecin si imi spune "vezi ca vor sa iti ridice masina". Ies afara, prezint documentele politistului local de la ambele autovehicule. Imi complecteaza primul proces verbal, intre timp aflu si eu de actiunea din ziua 1. Cer sa imi fie scrise la mentiuni ca masina e stationata de mai multe zile (pentru a evita o dubla sanctiune pentru aceeasi fapta). Semnez. Mi se inmaneaza primul proces verbal. Se complecteaza cel de a-l doilea proces verbal. Fara mentiuni deja complectat de politistul local. Semnez. Il primesc. Actele nu le primesc inca. Mi se cere primul procesul proces verbal inapoi pe motiv ca "am gresit ceva". Se foloseste primul proces verbal ca si foaie de indigo pentru a face corecturile in chitantier iar pe copia procesului verbal care mi-a fost ceruta inapoi se modifica cu pixul acele probleme. Este vorba despre cele 4 date calendaristice din procesul verbal. Mi se inmaneaza inapoi primul procesul verbal. Cer actele politistului local si mi le inmaneaza, le lasase in masina dumnealui. Aceleasi greseli si pe al doilea proces verbal, dar corectate inainte de semnarea lui. 

Intrebari - Legat de primul proces verbal:

Unele drepturi mi-au fost ingradite dupa modificarea ulterioara a procesului verbal de catre agentul constator, cu toate acestea nu as dori sa ajung pe la judecatorie.

Este acest process verbal nul din oficiu?

Ar trebui sa ma adresez conducerii politiei locale?

Voi putea plati jumatate din amenda avand in vedere ca data este modificata ulterior cu pixul pe procesul verbal?

Va multumesc.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.