Jump to content
POLITISTI.ro

Mutarea poliţiştilor - procedura mutării poliţistului

Marius

Recommended Posts

Evora cu fiecare zi imi dau seama ca sefii pot face ce vor atunci cand politistii nu sunt ajutati de liderii sindicali.

Cum este posibil sa iti intocmesti singura fisa postului? Doamne comunismul nu a murit , traieste prin copii si nepotii nomenglaturistilor.

Intocmirea fisei postului este obligatia sefului de formatiune , se intocmete in fiecare an pana la data de 31 ianuarie , de cate ori ti se schimba locul de munca ori ti se dau atributiuni in plus , este semnata de seful nemijlocit , seful unitatii , in speta oras , municipiu sau judet si de cel caruia ii este intocmita. Daca ai dubii este dreptul tau sa nu o semnezi.

La reorganizare este putin mai complicat, mi-ar trebui mai multe date.

Daca te-au mutat pe o functie corespunzatoare cu cea avuta anterior , cu acelasi indice , salariu bla bla bla........s-au acoperit din punct de vedere legal , pentru a nu putea sa ii dai in judecata.

Ai grija ca reorganizarea poate fi motiv de pensionare chiar daca nu ai o varsta prea inaintata ( exemplu, aviatorii si celelalte cadre militare care au fost pensionati la 40 de ani).

Ce ma mira este faptul ca cei de la MRU ar fi trebuit sa iti arate dispozitia de incadrare pe noua functie, inteleg ca nu s-a intamplat.

Iar seful tau este un incompetent daca te lasa sa iti faci singura fisa.

Al meu nu m-ar lasa sa fac asta nici daca l-as ruga insistent.

Cu respect. :emo-yessir:

Edited by Elvis

Stiu ca pana acum fisa postului o intocmea sefa mea. In fine, presupun ca au un motiv pentru care au adoptat varianta asta. Poate e si vreun fel de verificare. Nu stiu, nu-mi pasa, nu asta e problema mea.

Pana la urma... cred ca am vrut doar sa ma descarc atunci cand am postat problema asta.

Am fost super socata sa ma trezesc mutata fara sa vreau sau macar sa fiu intrebata. E drept ca nu s-a schimbat nici salariul, nici functia, nici indicele. Asta a fost lucrul pe care mi l-au spus ca ... nici nu stiu ca ce.. ca raspuns la reactia mea... Oricum faceam in plus fata de fisa postului si ceea ce se presupune ca voi face de aici incolo pe noua pozitie. Dar o faceam sa-mi ajut colegii, atata tot.

In fine, asta a fost ca un fel de cireasa pe tort dupa tot stresul asta cu salarii taiate, disponibilizari, mii si mii de zvonuri care mai de care mai "promitatoare". Toti sunt cu nervii intinsi la maxim. Se incearca rezolvarea unor probleme cu viteza luminii, se iau decizii pripite si fara o analiza a problemei sau a efectelor pe care le-ar putea genera deciziile luate.. si uite asa iese terciul asta din care nu stiu cum naiba mai iesim...

Of, sunt multe probleme, iar noi nu suntem condusi cum trebuie, de cine trebuie. Si nu ma gandesc la cineva anume. Asta se aplica de la cel mai mic sef, pana la cel mai mare om in stat.

Vor veni vremuri mai bune, totusi. :) Va pup

• 5 weeks later...

stimati colegi, va rog sa ma ajutati sa- mi spuneti daca este adevarat ca exista un ordin al ministrului mai, care prevede ca agentii de pol care sunt in tutele nu se pot muta. M- am casatorit de o luna de zile, eu lucrez la Politia Romana, iar sotia mea la Politiade Frontiera, eu la Maramures, ea la Botosani si e in tuitela pana in ianuarie.

Daca exista acel ordin,va rog sa-mi spuneti ce am de facut (raport,memoriu....)

Daca este sub tutela sunt slabe sperante sa poata fi mutata dintr-un judet in altul ,mai ales ca este si un ordin care interzice mutarile de la o arma la alta si intre ordonatorii de credite .

Iar daca este la OP si mai rau.

Nu poti decat sa astepti.

Daca nu esti extraordinar de pilos..................

De mutat nu poti fi mutat.... dar o solutie ar fi detasarea pe perioade succesive. Iti trebuie ceva "sprijin" pentru asa ceva.

• Member

"Mutarea disciplinara" nu exista d.p.d.v. legal.

..teoretic si legal nu exista, dar ....

...iti se ofera 2 variante:

1. ramai in acelasi loc d munca dar esti perfect in tot ce faci si faci tot ce ti se zice ....ca altfel iti iei castane.

2. faci raport sa pleci unde ti se zice si toata lumea e fericita ..mai putin tu.

am studiat ordinul MAI 665/2008,in care art. 43 :

" (3) Pe timpul perioadei de stagiu/proba politistului nu i se poate modifica raportul de serviciu prin mutare, detasare, delegare sau transfer, cu exceptia situatiilor in care a intervenit reorganizarea unitatii.

(4) Prin exceptie de la prevederile alin. (3), pe timpul perioadei de stagiu/proba raportul de serviciu al politistului poate fi modificat prin mutare, la cerere sau in interesul serviciului, in cadrul aceleiasi unitati sau intre unitati, numai cu respectarea profilului de activitate al acestuia. "

Deci, nu vad d c nu ii aproba mutarea de la un inspectorat la altul.......

• 1 year later...

Dragi colegi am nevoie urgenta de un sfat bun si la subiect - eu chiar daca in momentul de fata sunt in concediu, sefii mei au luat decizia sa ma mute, nu stiu prin ce artificiu de pe un post pe altul, respectiv de la judiciar la proximitate, fara a avea acordul meu sau alte chestii de astea si acum mai nou am aflat ca actele privind mutarea mea au si fost semnate de seful ipj-ului, care a si dat ordin de zi pe unitate. Va intreb se poate face asa ceva?

• Moderator

Mutarea politistilor nu poate fi facuta decat in anumite conditii, expres prevazute de lege si nu poate fi inclusa in categoria sanctiunilor disciplinare aplicabile politistului.

Prevederile legale ce reglementeaza mutarea politistilor sunt cuprinse in Legea nr. 360/2002 privind statutul politistului, completata cu prevederile Legii nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici, astfel:

• art. 46 din Legea nr. 360/2002 privind Statutul politistului, care prevede ca politistul poate fi mutat intr-o alta unitate, aflata in aceeasi localitate sau in alta localitate decat cea de domiciliu, in doua situatii, respectiv in interesul serviciului si la cerere.
  • art. 79, alin 1 din Legea nr. 188/1999, ce prevede ca functionarul public poate fi mutat, definitiv sau temporar, in cadrul altui compartiment al institutiei publice in care este incadrat.
  • art. 79, alin 2 din Legea nr. 188/1999, prevede ca mutarea definitiva trebuie sa fie aprobata, cu acordul scris al functionarului public, de catre conducatorul autoritatii sau institutiei publice unde acesta isi desfasoara activitatea.

• Moderator

Lex, lucrezi la judiciar in cadrul unui Birou/Serviciu de Investigatii Criminale sau in cadrul unei politii orasenesti/sectie de politie rurala?

La B.I.C. Cristi. (Biroul Investigatii Criminale,birou din cadrul unei politii municipale)

Ms Catalin am citit dar tot cu acordul persoanei in cauza trebuie facuta mutarea, eu intreb daca exista vreo modalitate din partea sefilor sa fenteze aceasta parte cu acordul celui mutat, deoarece eu sunt in concediu si ei spun ca deja au operat mutarea in statul de functii!

LEX, este practica de a te lua prin invaluire : iti spune ca functia ta a fost radiata, ca urmare a unei alte re...reorganizari si iti ofera in schimb functia de la proximitate care este cel putin de aceeasi categorie pe care ai fost, adica de agent principal. Daca refuzi sa semnezi ca esti de acord, esti pus la dispozitie 3 luni, dupa care din lipsa de functii similare poti fi trecut in rezerva. Din pacate, se practica. Insa gandeste ca nu este asa rau si la proximitate si acolo o sa faci munca de cp de o sa te saturi.Insa pe langa aceasta ai mult mai multe activitati in fisa postului. Dar sa stii ca apoi a sa apreciezi ce face un politist de proximitate si o sa povestesti si celor de la BIC ca nu este chiar asa usor cum credeau ei. Succes in solutionarea problemei tale.

• Upvote 1

Merci de sfat, dar eu tot sper si sper sa nu vad cum e la proximitate, stiu ca tot munca de cp am sa fac dar daca pana acum am lucrat cu toate scursurile la BIC, si nu numai m-am obisnuit asa si nu prea ma vad ducandu-ma pe la scoli si sa explic ,,tineretului,,ca nu e frumos sa faca asta sau alta, cand eu poate i-am ,,inghesuit,, pe ei sau vreun coleg de clasa sau vreo alta cunostiinta. Nu e chiar AMUZANT????????????????................poate pentru unii dar pt mine NU!!!!!!!!!!!!!

Tactica de invaluire o cunosc FFFFFFFFFFF BINE, dar acum au pus problema altfel, nu ca in urma unei alte reorganizari functia a fost radiata, ci ca in urma unei analize facute de nu stiu eu ce destept de la nivelul ipj-ului, s-a ajuns la concluzia ca cei de la proximitate au un volum mare de munca si l-e mai trebuie un om, iar singurul loc de unde ar putea sa-l ia, e de la judiciar, chiar daca si aici nu prea sunt oameni. De asta tot intreb pot sa faca aceste miscari de functii, ca efectiv asta am inteles ca vor sa faca, sa i-a omul cu tot cu functie si sa-l treaca de la formatiune la alta si implicit sa opereze mutarea in statul de organizare al unitatii, deci................?

Edited by LEX

Da, se poate .In sedinta de comanda au luat o astfel de hotarare "in baza unei analiza judicioase" de a radia din statul de functii, o functie de agent de la B.I.C. pe care au transferat-o la BOPMU- proximitate. Numai ca asa cum ti-am explicat mai sus, este nevoie tot de acordul tau. Nu-i asa ca nu ai primit nici-o adresa oficiala de la SRU ? Pentru ca intr-o astfel de adresa ar trebui sa-ti explice baza legala. Daca nu semnezi pentru a-ti da acordul, o sa fii anuntat in scris ca incepand cu data radierii functiei ai fost pus la dispozitie. De data aceasta ai picat tu la ruleta. Dar sa stii ca de regula seful de birou face recomandarea. Am facut o mica ironie mai sus, insa nu se referea la tine, insa sunt multi judiciaristi care afirma ca proximitatea nu face nimic. Dar cand ii intrebi care vor sa vina la proximitate, nu mai vrea nimeni. Daca chiar vrei putina adrenalina, nu semna nimic si cere adresa oficiala prin care sa ti se comunice mutarea.

Lex statul de functionare al I.P.J.-ului nu il poate modifica seful tau cum vrea ,,muschii lui".

Totul in acest minister se face cu hartii.

Faci un raport si ceri sa ti se comunice pe ce functie ai figurat inainte de a intra in C.O. si pe ce functie figurezi dupa ce te vei intoarce din C.O.

Asta cu radiatul functiei nu tine.

Seful tau te poate delega ,transfera, detasa sau muta in interesul serviciului, pentru ca tu nu ai facut cerere, raport scris, numai cu acordul tau.

Stai linistit nu ma supar asa de repede si am inteles ironia ta si faptul ca nu a avut nimic rau in ea, mai ales ca vine de la cineva care incearca cat de cat si cat poate sa-mi da-a un sfat si sa ma ajuta. Bine ai punctat cand ai spus ca de regula seful de birou face recomandarea - de asta sunt SEFI, dar asta e noi doar putem adopta urmatoarea ,,zicere din popor,, Sefii nu treb ........utu-ti ca se inmultesc! :ner: Ai dreptate nu am primit nici o hartie pana acum de la nimeni, dar cred ca am sa merg pe varianta cu ADRENALINA din plin!!!!! :emo-box: Si despre chestia ,,fara semnatura ta,, nu pot face nimic, stiiu si eu, dar cand esti intr-o asa problema parca .............NU MAI STII NIMIC SI NICI CE SA FACI!

In orice domeniu ai lucra tot este de munca, eu nu am zis ca la proximitate e mai usor sau la judiciar e mai greu, in ambele parti te lovesti de nenumarate spete dificile, chiar din contra la proximitate ai mai mult de lucru pt ca ai de facut si dosare si munca de prevenire, iar pe de alta parte si la judiciar te confrunti cu o altfel de munca, despre care nu mai discutam - concluiza ca peste tot e de munca si fiecare loc in parte are particularitatile lui.

Mai ales ca din ce detalii mi-au parvenit functia care a fost radiata nu e a mea, ci a unui alt coleg, evident cu ,,pile,, si ca sa nu plece el trebuie sa ma mute pe mine, dar eu sunt de parere ca daca ,,cad pe frontul de lupta,, sa cad cu onoare si cu capul sus :emo-yessir: , chiar daca asta nu tine de foame!!!!!!!!!!!!!

Edited by LEX

Lex in fiecare inspectorat exista un ofiter care se ocupa de stat.

Sigur il gasesti la SMRU.

El este omul care iti poate da raspunsul la intrebarea ta.

Sincer eu nu cred ca s-a radiat functia.

Casuta cu functia s-a mutat in alta parte dar nu s-a radiat.

Pentru functia mutata s-a primit in loc alta mai mica.

• 2 weeks later...

Spuneti-mi va rog care ar fi calea de urmat in urmatorul caz;

De mai bine de doi ani imi desfosor activitatea in cadrul unui ipj si cam de tot atat timp imi doresc sa ma mut in altul(desi in prezent ocup un post bun). Am facut circa 7 rapoarte de mutare fiecare motivate cu argumente reale insa tot timpul mi s-a spus ca situatia operativa nu permite mutarea mea. Tot in aceasta perioada s-au mutat mai multi colegi in alte ipj-uri, atat din subunitatea unde lucrez cat si din alte subunitati. In cazul lor situatia operativa le-a permis mutarea, in cazul meu nu! Mai nou sefii imi scot ochii ca ar pierde functia daca mi-ar aproba mutarea, cum mai vine si asta nu stiu! Concluzia sa fie oare ca fara ''ajutor'' (politic sau de alta natura) chiar nu as avea nicio posibilitate??!! Astept parerile voastre si niste sfaturi referitoare la ce as putea face intrucat problemele pe care le am chiar sunt serioase.

Mihai trebuie sa te adresezi domnilor sefi pe cale ierarhica, iar daca motivele sunt serioase nu cred ca nu vei gasi intelegere.

Nu pierd functia ta s-ar putea sa se transforme in una de debutant.

Daca poti actiona si niste butoane nu strica.

mihai TMR exact cum zice si Elvis ia-o pe cale ierarhica.totul se face pe hartii. nu se poate la ipj incearca sansa la igp. merita sa incerci. ia toate rapoartele cu tine, fa unul nou vizat de ipj la care vrei sa te duci si incearca, chiar si la igp. speranta moare ultima.

• Upvote 1