Jump to content
POLITISTI.ro

Amenda de la o masina vanduta


Robert350

Recommended Posts

Buna ziua/seara,

Am si eu o intrebare pentru domnii politisti sau pentru cei care au mai fost in aceeasi situatie, acum 7 luni am vandut masina catre persoana B urmarind toate procedurile legale ( contract vanzare cumparare, fiscal, etc... ), persoana B a vandunt-o mai departe catre persoana C in aceleasi conditii legale.

Acum cateva zile mi-a venit acasa amenda ( depasirea vitezei legale ) din Franta, amenda este tradusa in romana dar fara instructiuni clare despre cum as putea sa depun contestatie, fac referinta la o "consignatie" banuiesc ca e o greseala de traducere. Imi poate da cineva un sfat despre ce as putea face, ce pasi pot urma ca sa trimit amenda mai departe si sa oblig intr-un fel sau altul persoana care are masina sa o inmatriculeze pe numele lui.

Norocul meu ca am facut rovinieta pe 1 an fix inainte sa o vand.

In acelasi timp as dorii sa intreb cum e posibil sa iasa cu masina din tara fara procura, stiu ca la vama se cere prezentarea talonului si daca difera de persoana de la volan se cere procura si despre asigurare am vazut ca acum 2 zile a fost facuta pe timp de 1 an pe numele meu, este legal ?

Va multumesc anticipat.

 

 

Link to comment

Multumesc pt. raspuns, din pacate nu, rubrica nu a fost completata la insistentele primului cumparator "las-o asa pana strang bani de taxa, sa pot merge cu ea, te rog frumos" si eu ca un bun (prost) cetatean am avut incredere.

Link to comment
 • Moderator

Dacă nu ai completat rubrica respectivă, de unde vrei să ştie poliţistul care îi verifică documentele că maşina respectivă a fost vândută?

Link to comment

Multumesc din nou pentru raspuns, asta stiu, nu se poate face nimic daca este oprit si verificat, intrebarile mele erau in legatura cu amenda primita din strainatate ( radar fix ) si cu iesirea din tara fara procura.

Link to comment
 • Moderator

Pentru amenda primită, trebuie să te adresezi autorităţilor franceze. 

1 minut în urmă, Robert350 a scris:

iesirea din tara fara procura.

În ce lege ai găsit o asemenea obligaţie/prevedere? 

Link to comment

Legat de procura, nu am gasit in nici o lege, de aceea am intrebat, acum 2 zile am fost la drpciv si domnisoara de la informatii mi-a comunicat ca este si citez "imposibil sa iasa din tara fara procura, daca masina nu este pe numele lui", stiu ca cei de la vama mai inchid ochii, de aceea am intrebat daca este legal sa paraseasca tara cu o masina pe alt nume fara procura.

Link to comment

Legat de procura:

"Directia de Supraveghere si Controlul Trecerii Frontierei a explica, intr-un punct de vedere formulat ca urmare a unei solicitari, ca Politia de Frontiera Romana nu solicita conducatorului auto documente din care sa reiasa  raporturile juridice dintre acesta si proprietarul mijlocului de transport.

Practic, politistii de frontiera nu vor solicita conducatorul auto nici procura, nici contract de comodat. Singurele acte pe care ei le verifica sunt

permisul de conducere al soferului aflat la volan,

asigurarea de raspundere civila auto si

certificatul de inmatriculare a masinii (la acest document fiind vizata rubrica referitoare la valabilitatea inspectiei tehnice perioadice a autoturismului)." sursa avocatnet.ro

Raspuns-oficial-Politia-de-frontiera.jpg

 • Upvote 1
Link to comment
 • Moderator

Eu nu ştiu să existe această obligaţie cu procura la ieşirea din ţară. Sper ca un coleg, poliţist de frontieră să ne lămurească.
O discuţie similară 

 

Link to comment
 • 5 months later...

pentru Robert350 : "cei de la vama " , adica politistii de frontiera (a nu se intelege vamesi) nu inchid ochii, ei respecta legislatia, adica nu este prevazut nicaieri ca nu poti iesi cu autoturismul din tara daca nu este pe numele tau si drept urmare ceea ce nu este interzis , este permis!!! Vina este a ta in mod exclusiv , nici macar cei de la asigurari nu au nicio vina!!! Singura solutie sa "scapi" de masina de pe numele tau , in cazul in care nu mai ai nici macar cartea de identitate a masinii este instanta!

Link to comment
 • 4 years later...

Am primit o amenda pe o masina vanduta , am scos doar fiscalul de la primarie cu gandul ca noul proprietar o va reinmatricula rapid au trecut 3 luni si am primit o amenda , ce pot face in acest caz ? 

Link to comment
 • Marius changed the title to Amenda de la o masina vanduta

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.