Jump to content
POLITISTI.ro

Cadrul legal pentru interventia la 112


ionutzzz92

Recommended Posts

Buna tuturor...Imi poate spune cineva cadrul legal care reglementeaza interventia politistilor la sesizarile prin SNUAU 112? Multumesc

Edited by ionutzzz92
Link to comment

Da, sunt politist... Ma refer la cadrul legal care reglementeaza modul de interventie si numarul politistilor care intervin la sesizarile prin SNUAU 112...In mediul rural se practica serviciul unui singur lucrator pe raza a doua comune si stiu ca nu este legala interventia unui singur politist la apeluri, dar nu am gasit exact cadrul legal.

  • Downvote 1
Link to comment

Vorbeste cu seful de post sau daca il depaseste{:pfft:), intreaba-l pe ofiterul coordonator de la sectie sau oras/municipiu, care obligatoriu are dispozitia interna. Daca totusi prin exceptie nu reusesti pe aceasta cale, discuti cu un coleg de la oras si iti ofera dispozitia in cauza sau nr. acesteia si o gasesti pe INTRAPOL, dar nu cred ca ce te interezeaza pe tine gasesti in dispozitia in cauza, ci in OMAI 60/2010, art. 10, indice 1, alin 2! In alta ordine de idei pot sa iti spun ca interventia la evenimente singur se mai practica si la unele orase si culmea, politistul de la oras intervine si la comunele aflate in arondare, in afara programului, mai ales pe timpul noptii si in week-end, cind la posturi nu se lucreaza.

Edited by sorinel
Link to comment

Conform legii este obligatoriu ca minim doi politisti sa intervina , deoarece echipajul de siguranta publica este compus din minim doi lucratori . Verifica legea functionarii politiei romane (L 218) si mai ales Omai 60/2010 . Faptul ca intervii singur este o practica abuziva in mediul rural din totdeauna . Fa un raport adresat sefului sectiei de politie rurala prin care solicita sa iti fie comunicata dispozitia in baza careia iti este conferita competenta teritoriala pe raza comunelor , altele decat cea in care iti desfasori activitatea , si insereaza prevederile legale conform carora un echipaj este constituit din minim 2 lucratori , iar echipajul intervine la apeluri semnalate prin 112 . Poti face mentiunea ca in lipsa unei baze legale corespunzatoare , refuzi sa intervii la evenimente de unu singur , pt ati apara pielea. Ca , in cazul in care vei fi vreodata reclamat ca ai intervenit singur nici un sef nu te va ajuta . Si eu am lucrat la comuna 8 ani si pana nu am facut raport scris tot singur am intervenit la evenimente . Drepturi trebuie sa le soliciti ca sa le primesti .

Consulta Omai 60/2010 modificat prin ordin 26/2015 unde la art.10 alin.2 este stipulat faptul ca "patrula se constituie din cel putin 2 politisti desemnati din randul celor care isi desfasoara activitatea in structuri ala Politiei Romane cu atributii principale de mentinere a ordinii si sigurantei publice .

La art.10^2 senprecizeaza ca DISPOZITIVUL DE MENTINERE A ORDINII PUBLICE intervine la evenimentele semnalate cu precizarea CA ISI DEFASOARA ACTIVITATEA PE ITINERARIILE STABILITE INAINTE DE INTRAREA IN SERVICIU , asa ca trebuie sa existe o dispozitie din partea sefului politiei orasenesti care va arondeaza prin care trebuie sa fie delimitata zona in care puteti actiona conferindu-ti competenta teritoriala pe raza acelei zona . In lipsa acestei dispozitii singurul act care iti confera competenta e fisa postului unde este clar stipulat ca ai competenta doar pe raza comunei in care iti desfasori activitatea . 

   Sper ca iti vor fi de ajutor precizarile de mai sus . Pune randurile intr-un raport motivat pt care solicita obligatoriu nr de inregistrare si asteapta raspunsul scris cu care te vei putea justifica . Nici un sef nu va avea curajul sa iti dea un raspuns abuziv sau contrar legii .

Edited by Orbu
  • Upvote 2
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.