Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Accident cu "victime"


tudorcj
 Share

Question

Buna ziua,

Sunt intr-o situatia mai dificila. In 16 aprilie 2016 am fost lovit din spate puternic de un alt autoturism, in urma loviturii sotia mea si cumnata mea fiind duse la spital pentru investigatii. Sotia mea a fost dusa la UPU Cluj iar cumnata la clinica de Ginecologie Stanca Cluj (intrucat e insarcinata). Eu nu am simtit nicio durere sambata insa duminica am inceput sa am dureri in zona gatului din cauza faptului ca am dat cu capul de tetiera asa ca luni dimineata m-am prezentat la spitalul de urgenta Floreasca Bucuresti unde mi s-a recomandat tratament pentru durerile de gat si am fost lasat sa plec acasa. Sotia mea imi spune ca leziunile suferite de ea (practic, s-a lovit la spate, gat si cap insa nu si-a rupt nimic) inseamna ca nu are rost sa mearga la IML pentru ca nu va primi certificat medico-legal. Din cele citite pe forum aflu insa ca nu e necesara internarea (zile de spitalizare) pentru certificatul medico-legal ci se bazeaza pe zile de ingrijire medicala. Are rost sa mergem amandoi pentru acest certificat? 

Multumesc anticipat de raspunsuri,

Tudor

Link to comment
Share on other sites

7 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Sigur că are rost şi vă recomand să mergeţi şi să solicitaţi eliberarea certificatului medico-legal de la IML. Citeşte:

 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna ziua,

 

Recent, am avut un accident auto. Nu au fost victime, sau alti participanti la trafic implicati. Pasagerii nu au depus plangere. Nu m-am ales cu amenda, dar am ramas cu permisul suspendat. Am primit o comunicare, dar nu prea inteleg termenii si articolele. 

 

'' CATRE,

 

Prin prezenta va comunicam faptul ca, incepand cu data de 15.08.2016, in conformitate cu prevederile art. 111, din O.U.G. 195/2002 R, vi s-a retinut permisul de conducere, ca urmare a savarsirii infractiunii prevazute de art. 196 alin 2, 3 si 4 din CP, avand dreptul de a conduce pana la data de 25.08.2016.

Conform art. 97, alin. 3, din O.U.G. 195/2002R, ''Perioada in care titularul permisului de conducere i se interzice dreptul de a conduce un autovehicul sau tramvai se considera suspendare, conform dispozitiilor art. 96, alin. 2, lit. B, din O.U.G. 195/2000R''.

Pe cale de consecinta, in situatia in care veti fi depistat conducand autovehicule pe drumurile publice, veti raspunde penal conform art. 335, alin. 2, din C.Pen

Prezenta adresa a fost intocmita in doua exemplare, din care unul a fost inmanat conducatorului auto. ''

 

Imi poate explica, cineva mai exact.. ce inseamna? Din cate am inteles, e deschis un dosar.. si pana nu se inchide, am dreptul de a conduce doar daca imi fac, cate o dovada lunara. Cam cat dureaza sa se solutioneze dosarul?

 

Va multumesc pentru timpul acordat!

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Poate daca ati cauta articolele in Ordonanta de Urgenta a Guvernului nr. 195/2002 Republicata, ati ajunge sa le intelegeti. Din punctul dumneavoastra nu au fost victime, dar din moment ce este inregistrat un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de vatamare corporala din culpa, putem trage concluzia ca de fapt au fost victime. Nu trebuie sa va faceti dovada lunar, ci trebuie sa prelungiti valabilitatea celei pe care o aveti deja. Referitor la termenul de solutionare a dosarului, probabil v-a fost explicat si de catre politistul care se ocupa de caz, dar, pentru lamurire, intre 6 luni si 2 ani (mai degraba 2 ani, daca tot vin sarbatorile). Numai bine.

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Nu cunoaștem toată situația de fapt. 

Singurul care vă poate oferi toate informațiile de care aveți nevoie este polițistul ce instrumenteazã dosarul penal. 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

Buna  seara

in  urma  unei  tamponari  usoare ( bara  indoita  ,nu  au sarit  airbagurile , nu  s-a  spart  nici  farul  masinii  tamponate  )  pasagera  din  dreapta  soferului  a  declarat  ca  o  doare  capul.

Pasagera  nu prezenta  vreo  fractura  , sau  alta  urma  de  lovitura  cauzatoare   de  vreo  rana  .

Pasagera  masinii  lovite si  soferul  acesteia  au  insistat  sa  vina  echipajul  de Politie  si  Salvarea.

Pasagera  a  coborit   singura  din  masina  lovita  si  nu prezenta  nici  o  lovitura  vizibila.

La  declaratia  si  insistentele  pasagerei   care  zicea  ca  o  doare  capul , Salvarea  a  dus-o  la spital  unde  i  s-au facut  mai  multe investigatii , dupa  care  a  fost  trimisa  acasa.

Daca  respectiva  pasagera  nu a    avut  nimic , nu a  stat  nici  o  zi  in  spital, investigatiile  medicale  de la  spital  nu au consemnat ca  pasagera  respectiva  ar  avea  ceva  ,mai  se  condidera  Accident  rutier  cu  vatamare  corporala  ?

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.