Jump to content
POLITISTI.ro

Vesta reflectorizanta


gifff91

Recommended Posts

Buna seara,

       Este obligatoriu purtarea vestei reflectorizante pe timp de zi atunci cand se circula cu bicicleta pe partea carosabila?  (neexistand pista pentru biciclisti)  daca da, unde pot gasii si eu aceasta ordonanta.

  Multumesc anticipat,

 

  

Link to comment

Foarte simplu.

Art. 161 alin. (1) lit r) din HG nr. 1391/2006 spune că le este interzis conducătorilor de biciclete să circule fără a purta îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante, de la lăsarea serii până în zorii zilei sau atunci când vizibilitatea este redusă.

Ca atare, da, este obligatorie vesta și ziua dar numai atunci când vizibilitatea este redusă.

Recomand tuturor bicicliștilor, purtarea, pe timp de zi, a unui articol de îmbrăcăminte fluorescent, verde sau portocaliu (pentru a fi cât mai vizibili, astfel protejându-se pe ei înșiși), și casca de protecție.

Noaptea, nu circulați fără să îndepliniți condițiile impuse de art. 14 din HG nr. 1391/2006 înclusiv vestă cu cât mai multe elemente reflectorizante și cască.

Toate amenzile aplicate bicicliștilor, pentru nerespectarea prevederilor privind circulația pe drumurile publice, sunt în valoare de 630 de lei, potrivit art. 101 alin. (1) pct. 8 din OUG nr. 195/2002 însă... pe lângă sănătate sau viața pierdută, suma este insignifiantă. Nu uitați și de semnalele cu brațul, pe care sunteți obligați să le efectuați când intenționați să schimbați direcția de mers, astfel protejându-vă integritatea corporală și însăși viața.  

Edited by genessys30
  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.