Jump to content
POLITISTI.ro

Incident in trafic cu interlopi


oxia
Go to solution Solved by Catalin,

Recommended Posts

Buna ziua.

Aseara, in timp ce conduceam pe o strada cu sens unic, mi-a aparut in fata un SUV ( avea nr de IT sau FR, nu stiu daca e relevant sau nu) ce venea cu ceva viteza spre mine. Conducatorul auto nu a respectat semnificația indicatorului ”Accesul interzis” (parea si foartea ''vesel'' de altfel). I-am dat un flash, iar dupa ce am observat ca nu are nici cea mai mica intentie sa opreasca sau sa imi faca loc sa trec, i-am mai dat inca unul. (Recunosc, aici am gresit) Intr-un final, a tras masina in dreapta lui, insa eu tot nu aveam loc sa trec. Incerc sa ii comunic asta din masina, dar el tot gesticula si tipa la mine ca de ce nu trec, ca am loc etc. Apoi ies din masina sa ii explic acelasi lucru. (a 2-a greseala) Il rog sa se apropie mai mult de bordura si sa indrepte rotile, dar tot se face ca nu intelege. In clipa urmatoare iese un individ cel putin beat, care imi adreseaza tot felul de injurii (nici nu credeam ca se poate injura astfel), apoi ma prinde de brat si ma bruscheaza, moment in care eu am intrat cat de repede am putut inapoi in masina. Dupa asta, mai iese un individ din aceeasi masina (ambii se incadrau perfect in sablonul 'ceafa lata', cu tatuaje si tot tacamul ). 

 Mentionez ca nu i-am raspuns la injurii si nu am incercat sa provoc un conflict sub nici o forma.

Norocul meu a fost ca au intervenit 2 persoane si s-a mai linistit. In tot acest timp, soferul a tras masina langa bordura si am reusit sa plec.

Acum intrebarile:

1. Are rost sa depun o plangere la politie? Desi eram singura in masina, in zona erau camere de supraveghere, iar unul dintre martorii care au asistat la incident mi-a dat nr de tel (cel din masina din spatele meu). 

Ar mai  trebui luat in calcul si faptul ca interlopii de acest gen ajung greu tare dupa gratii in acest oras, iar eu nu vreau sa imi fie frica sa ies pe strada dupa ce fac plangerea.

2. Care ar fi cea mai eficienta metoda de auto aparare in aceste situatii? Spray paralizant? (Experientele mele cu serviciul de urgenta 112 nu au fost deloc bune, deci nu pot avea incredere ca nu mor acolo pana vine politia)

Multumesc :) 

Link to comment
  • Moderator

Dacă are rost sau nu să depui o plângere doar tu eşti în măsură să stabileşti, deoarece ştii ce s-a întâmplat acolo. Dar este bine ca anterior să citeşti şi legea, pentru a cunoaşte care sunt consecinţele pentru faptele pe care le povesteşti. Şi mă refer aici la faptul că din ce povesteşti chiar tu, acei indivizi se pot alege în cel mai rău caz cu o amendă. Pentru că aşa prevede legea. Iar dacă cumva te-ai aştepta ca cei doi indivizi să fie săltaţi, reţinuţi şi băgaţi la temniţă pentru ani buni, e bine să fii conştientă că acest lucru nu se va întâmpla ... şi nu pentru că nu şi-ar dori acest lucru poliţiştii, ci pentru că aşa prevede legea. 

De asemenea e bine să mai ştii şi faptul că nu poliţia sau poliţiştii sunt cei ce stabilesc sau decid cine şi cât de repede ajunge la închisoare. Faptul că tu, eu sau/şi mai mulţi spunem despre nişte indivizi că sunt interlopi sau că se încadrează perfect în şablonul "ceafă lată, tatuaje şi tot tacâmul" nu este suficient pentru ca magistraţii să-i bage la beci. Mai mult decât atât, datorită noilor coduri (penal şi de procedură penală) pe care magistaţii le-au conceput, în ţara asta aceşti indivizi cunoscuţi ca interlopi au şi se bucură de mai multe drepturi decât omul cinstit şi serios sau decât poliţiştii.

Uite aici un exemplu de actualitate, despre ce înseamnă pericolul social în viziunea bravilor procurori

 

  • Upvote 4
Link to comment

Multumesc pentru raspuns. Stiu ca nu m-am exprimat corect (am incercat sa corectez intrebarea, insa nu mi-a permis forum-ul) si  nu ma astept sa ajunga nimeni dupa gratii dupa asta, ci  doar incercam sa subliniez faptul ca lucrurile parca se misca putin mai greu in cazul lor (iar aici primii vinovati suntem noi, cei care votam pe cei care fac legile). Deci mai bine  stau si inghit in sec, decat sa afle aia ca am depus vreo plangere. Tura asta am am avut noroc, data viitoare nu stiu... (sper sa nu fie) 

Iar in ceea ce priveste articolul, pot spune ca uscaturi sunt peste tot, chiar si printre procurori. E trist ce se intampla.

Link to comment
  • Moderator
  • Solution

Departe de mine intenţia de a lua apărarea politicienilor, indiferent de tabăra din care fac parte, îi dispreţuiesc pe toţi, dar în cazul noilor şi grozavelor coduri nu sunt deloc atât de vinovaţi pe cât se manipulează de către mass-media. Aceste noi coduri încurajează infractorii, încurajază şi favorizează încălcarea legii. Cine le-a conceput? Deşi mass media manipulează prin dezinformare, realitatea este că domnii magistraţi (judecători şi procurori) care au făcut parte din nişte comisii unde au fost plătiţi regeşte, sunt cei care le-au conceput în totalitate, nu politicienii. Iar dacă ne mai amintim şi cum au fost adoptate aceste coduri în parlament, respectiv prin asumarea răspunderii guvernului, ceea ce a presupus adoptarea lor "forţată", fără dezbateri şi fără amendamente, avem tabloul unor legi vitale pentru societatea românească, adoptate într-o formă pe care şi-au dorit-o barvii noştri magistraţi. Timpul dovedeşte că sunt nişte coduri proaste în care singurul lucru realizat este acordarea de puteri excesive magistraţilor. Să nu uităm că până acum, în doar doi ani, Curtea Constituţională a dat peste 20 de decizii de neconstituţionalitate referitoare la noile coduri.

  • Upvote 1
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.