Jump to content
POLITISTI.ro

Ce program sau aplicaţie folosiţi pentru PDF-uri?


Catalin

Recommended Posts

  • Moderator

Salutare.

Am fost nevoit să fac o reformatare, deoarece Windows-ul începuse să se mişte execrabil. Iar în prezent trebuie să-mi completez suita de aplicaţii/progrămele utilitare. Şi evident că am nevoie de un pdf reader. Mă interesează în special alternative gratuite, iar dacă poţi face mai multe, adică conversie, editare, etc ar fi grozav.

Voi ce folosiţi pentru pdf-uri? 

  • Upvote 1
Link to comment

Ca reader e foarte bun cel oficial, de la Adobe. E gratuit.
https://get.adobe.com/ro/reader/

Editor bun nu știu. Am căutat mai demult un editor gratuit și am găsit cîteva, dar cam toate aveau diverse probleme, în sensul că unele PDF-uri nu le puteau edita, la altele puteau edita numai anumite părți, uneori PDF-urile modificate și salvate nu se mai puteau deschide cu alt reader, și așa mai departe. Am rămas de-atunci cu impresia că editarea PDF-urilor e cu cîntec. Dar cine știe, între timp poate s-or mai fi schimbat lucrurile.
Asta dacă vorbim de editarea PDF-urilor deja făcute. Dacă însă vrei să creezi un PDF de la zero, pentru asta există softuri care emulează o imprimantă. Eu îl folosesc pe ăsta. E gratuit și merge foarte bine. Poți face PDF-uri din orice: Word, Excel... practic din orice aplicație care are opțiunea de print.
 

  • Upvote 3
Link to comment
  • Member

Pentru a deschide *.*pdf, poti folosi si unele browsere, cum ar fi Mozilla sau Chrome.

Edited by Alleycat
Link to comment
  • 2 years later...
  • 4 months later...

Catalin Redear de la Adobe este si gratuit si cel mai indicat. Isi face treaba c brio. Mai este si Adobe Acrobat pentru a face conversie daca imi lasi un mesaj privat iti pot spune maine cand ajung ce folosim noi la birou. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.