Jump to content
POLITISTI.ro

Pot beneficia de reducere a perioadei de suspendare a permisului auto?


alincretzu01

Recommended Posts

Buna ziua! Mi-a fost supendat permisul prin doua procese verbale date de acelasi agent constatator pentru 2 abateri. Concret, depasirea cu 50km/h a vitezei legale și depășire neregulamentară prin încălcarea marcajului longitudinal continuu. Deci:pentru viteză 90 zile(proces verbal cu 9 puncte de amendă) și pentru depasire 30 zile(alt proces verbal cu 4 puncte de amenda). Am obtinut permisul auto în urmă cu mai mult de 12 luni (februarie 2015) și nu am avut niciodată vreo abatere(a fost și prima dată când am fost oprit și sincer ma speriat un pic faptul că a venit în urma mea cu girofarul și semnale sonore) . Agentul constatator mi-a spus că nu pot beneficia de reducere din cauză că nu am 2 ani de zile de la obținerea permisului dar observ că este necesar doar un an. Și cealaltă problemă este că nu știu cum să obtin reducerea dacă eu am suspendarea pe 2 procese verbale separate, unul de 90 de zile și unul de 30 de zile. V-aș fi foarte recunoscător dacă mi-ați da un sfat, am mare nevoie de permis și mentionez că abaterile au avut loc în jud Vaslui(în apropierea localității Crasna), eu domiciliind în Galați. 

Link to comment

Da, am citit o parte din ele. Dar nu mi-a fost clar pentru situația mea... 1.Faptul că agentul constatator mi-a spus k nu pot beneficia și 2 care din cele 2 procese verbale le prezint pentru reducere, ambele? Bănuiesc k trebuie redusă cea de 90 de zile dar dacă pe acea de 90 de zile o voi reduce, cum ramane și cealaltă suspendare de 30? Se vor cumula? Vor rămâne 30 de zile +30 de zile? 

Link to comment

În primă fază am fost înregistrat din contrasens cu aparatul radar și mai apoi am fost surprins depășind. Mașina politiei a întors și veneau să ma oprească bănuiesc. 

Bănuiesc că problema mea este legată de faptul k nu poți beneficia de reducere dacă a mai fost suspendat anterior(ultimii 2 ani cred). Dar având în vedere că nerespectarea vitezei a fost prima ar trebui să pot beneficia de reducere de la 90 la 30. Iar a doua suspendare (pt depășire) se cumulează cu reducerea? (30 +30)

Link to comment

Am plătit astăzi amenda pentru viteză iar cea pt depășire a rămas să fac contestație mâine când ma duc la Vaslui. Apoi sper să reușesc să îmi reduc suapendarea de la 90 de zile la 30 și poate cu puțin noroc câștig și în urmq contestației. Sper să ma descurc mâine la contestație, nu cunosc orașul și nici ce am exact de făcut dar o să încerc să mă informez. Dacă aveți în continuare precizări, le aștept cu interes. Vă mulțumesc!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.