Jump to content
POLITISTI.ro

Parchetele vor poliţie judiciară după modelul DNA


Recommended Posts

 • Moderator

DIICOT vrea poliție judiciară după modelul DNA. 

Ministrul justiţiei a declarat: "Modificările sunt în sensul de a face din DIICOT, care e tot o structură specializată, în oglindă, ceea ce este și DNA-ul - le dăm o poliție judiciară, nu știu dacă este o veste bună pentru toată lumea, dar ei trebuie să poată funcționa exact așa cum funcționează și DNA-ul."

În proiectul de lege pentru organizarea şi funcţionarea DIICOT publicat pe site-ul Ministerului de Justiţie sunt următoarele prevederi:

ART. 7 - (1) Ofiţerii şi agenţii de poliţie judiciară, constituiți în structuri specializate în combaterea criminalității organizate la nivel central și teritorial, sunt desemnați de către ministrul afacerilor interne, cu avizul conform al procurorului șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. 

(2) Neacordarea sau retragerea avizului conform al procurorului șef al Direcției de investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată si Terorism conduce la încetarea efectivă a activităţii ofiţerului sau a agentului de poliţie judiciară în cadrul structurilor de poliție specializate în combaterea criminalității organizate, centrale și teritoriale, după caz. 

(3) Ofiţerii şi agenţii de poliţie judiciară desemnaţi potrivit alin. (1), precum și ceilalți ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară care au primit avizul conform  din partea procurorului șef  direcție, efectuează numai acele acte de cercetare penală dispuse de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, sub directa conducere şi controlul nemijlocit al acestora. 

ART. 8 - (1) În cadrul Direcției funcționează ofițeri sau agenți de poliție judiciară detașați, în vederea desfășurării de activități specifice în cadrul urmăririi penale, sub directa conducere şi controlul nemijlocit al procurorilor direcției, în limita posturilor prevăzute de lege.

 (2) Detașarea ofițerilor și agenților de poliție judiciară se dispune la solicitarea procurorului șef al Direcției de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism de către ministrul afacerilor interne, pe o perioadă de 6 ani, cu posibilitatea prelungirii din 3 în 3 ani, cu acordul acestora.

(3) Numirea în funcţii a ofițerilor și agenților de poliție judiciară prevăzuți la alin. (1)  se face prin ordin al procurorului şef al acestei direcţii. 

(4) Încetarea detașării ofiţerilor şi a agenţilor de poliţie judiciară în cadrul direcției se poate dispune înaintea perioadei prevăzute la alin.(2) prin ordin motivat al procurorului şef al direcției.

(5) Pe durata detașării ofiţerii şi agenţii de poliţie judiciară nu pot primi de la organele ierarhic superioare nicio însărcinare. 

(6) Dispoziţiile procurorilor din cadrul Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism sunt obligatorii pentru ofiţerii şi agenţii de poliţie judiciară prevăzuţi la alin. (1), precum și cei prevăzuți la art.7 alin.(1). Actele întocmite de aceștia din dispoziţia scrisă a procurorului sunt efectuate în numele acestuia.

(7) Ofiţerii şi agenţii de poliţie judiciară prevăzuți la alin.(1) au drepturile şi obligaţiile prevăzute de lege pentru ofițerii de poliție și agenții de poliție, cu excepţiile prevăzute în prezenta lege și  beneficiază, în mod corespunzător, de drepturile prevăzute la art. 11 şi 23 din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 27/2006 privind salarizarea şi alte drepturi ale judecătorilor, procurorilor şi altor categorii de personal din sistemul justiţiei, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 45/2007, cu modificările şi completările ulterioare.

(8) Atribuţiile prevăzute de lege pentru ministrul administraţiei şi internelor privind drepturile şi răspunderile ce revin ofiţerilor şi agenţilor de poliţie judiciară detașați se exercită de procurorul şef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

 (9) Salarizarea ofiţerilor şi agenţilor de poliţie judiciară prevăzuţi la alin. (1) se realizează potrivit dispoziţiilor legale aplicabile ofiţerilor şi agenţilor de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

(10) Atribuţiile privind acordarea gradelor profesionale pentru ofiţerii şi agenţii de poliţie judiciară  detașați se exercită de ministrul administrației şi internelor, la propunerea procurorului şef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism.

(11) Procurorul șef al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism evaluează anual activitatea ofițerilor și agenților de poliție judiciară detașați în cadrul direcției.

(12) Dispozițiile art. 6 din Legea nr.364/2004 republicată se aplică corespunzător în raport de activitatea ofițerilor și agenților de poliție judiciară prevăzuți la art.7 alin.(1).

proiect-DIICOT-final-13.04.doc

Link to comment
 • Marius changed the title to DIICOT vrea poliţie judiciară după modelul DNA
 • Active member

Nu e o noutate. Problema e ca la un moment dat o sa se si lipeasca. La nivel personal e o chestie buna, avand in vedere salarizarea, dar din punct de vedere profesional, ca politist pot sa spun ca e un dezastru, iar "ai mari" de la noi ori dorm in galosi ori dardaie de frica si nu comenteaza.

Asta e un moft pt ca oricum bcco-urile si dos-ul au fost tot timpul la dispozitia lor, iar cel putin primii numai cu ei au lucrat, deci nu vad de ce e necesar sa-i desfiinteze practic si sa-i treaca in subordinea lor.

Edited by Ben
Link to comment
 • Moderator

Exact un moft al procurorilor, ce este posibil şi datorită faptului că avem nişte şefi ghiocei, disperaţi să nu supere pe cineva şi fricoşi.

Link to comment
 • Moderator

Procurorii sunt ahtiaţi după imagine. La fel cum în prezent, DNA-ul a devenit miezul din covrig, cei de la DIICOT îşi doresc şi ei o notorietate de acest fel. 
Ce nu spune nimeni, niciodată, e că toată munca DNA-ului este făcută de nişte poliţişti, care niciodată nu sunt pomeniţi în comunicatele oficiale ori în mass-media. În prezent Direcţia Naţională Anticorupţie funcţionează cu următorul număr de posturi: 145 de posturi de procurori şi (ATENŢIE!) 170 de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară. De aceşti 170 de poliţişti nu se aude niciunde şi niciodată, ei muncesc doar aşa în anonimat.
Tot aşa vrea şi DIICOT-ul să procedeze, să poată culege doar ei roadele acestei muncii şi să nu se mai audă deloc despre poliţie. Probabil în prezent sunt deranjaţi că în comunicate apar şi poliţiştii de la BCCO.

 • Upvote 4
Link to comment
 • Moderator

Tocmai s-au aniversat niste ani de la infiintarea "Brigazii"... probabil, prea multi ...

In ultimii ani, structura de CCO a fost decimata, as putea spune, in mod intentionat! Oamenii buni au plecat (fie in misiuni internationale, fie la organizatii gen EUROPOL, INTERPOL etc, fie in privat) si nimeni nu si-a pus problema "resursei umane". S-au bucurat cand a fost umpluta schema cu absolventi, insa nu au realizat ca nu are cine sa-i invete meserie (sau de la cine sa "fure" meserie). Functiile de management au fost provizorii (imputerniciti ori desemnati), inclusiv directorul DCCO, adica fara certitudinea zilei de maine si fara un plan pe termen mediu si lung! Arestarea unor lucratori (nu discut despre vinovatia lor) a dus la completarea tabloului corodat al CCO...care odata era supranumita "elita" Politiei Romane!

Nu mai zic de pensionari si de recenta "rotatie" a sefilor de Brigazi regionale...

Azi, cand am trecut pe holurile DCCO, aproape mi-au dat lacrimile...

Edited by CITADELA
 • Upvote 4
Link to comment
 • Moderator

1 politist la 1 procuror? Nu prea vad eficienta unor viitoare actiuni... Ori trece tot CCO-ul la DIICOT, ori sa ramana asa cum e acum, altfel se alege praful si de CCO si de DIICOT.

Link to comment
 • Moderator

Pe domnii magistraţi nu-i interesează eficienţa şi consecinţele, ei îşi doresc pur şi simplu nişte sclavi acolo. Vor şi ei o părticică din CCO, nu pe toată, că asta ar însemna să ia şi responsbilităţile. Dar aşa e mai convenabil pentru ei, să ia doar o bucăţică. Iar ăia de rămân să-şi pastreze responsabilităţile, să muncească şi să le facă rost de obiectul muncii, iar în caz de ceva să îndeplinească şi rolul de sac de încasat bobârnace, când se împute treaba ori apare vreun scandal. Că doar e mult mai convenabil ca atunci când vine vorba de prevenire parchetele să arate cu degetul către poliţie.
Şi uite aşa, vom avea din nou poliţişti care deşi fac aceeaşi muncă vor fi plătiţi diferit. Probabil şi alte procese ...

 • Upvote 2
Link to comment
 • 2 months later...
 • Member

Imi place asta cu "politia judiciara trebuie sa fie o strucutra distincta...cu dubla subordonare" .Adica, vorbesc de situatia de la subunitatea la care lucrez, treci judiciaristule la sch.2 si 3 in dispozitivul de siguranta publica din cauza ca statul de functii e subdimensionat si mai sunt si functii neocupate, dar fa si dosare cu AN. 

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Și aia cu discrepanțele salariale între polițiști e tare! De ce să câștige cei ce vor lucra pentru DIICOT (sau în cadrul DIICOT) mai mult decât ceilalți, mai bine să câștige și ei la fel de puțin ca și ceilalți.

Oricum, eu nu înțeleg de ce polițiștii judiciariști, sunt în cadrul Ministerului de Interne, alături de jandarmi și de pompieri și nu în cadrul Min. Public alături de procurori, cei cu care lucrează. Și nu înțeleg de ce un angajat trebuie să aibă dublă subordonare și nu triplă sau cvadruplă?!

Link to comment
 • Moderator

Şi după părerea voastră cum ar fi mai bine? Să se împartă poliţia în tot felul de structuri satelit pe lângă fiecare parchet?

8 minute în urmă, catalin27smb a scris:

Și aia cu discrepanțele salariale între polițiști e tare!

Înţeleg că ţie ţi se pare corect ca cel care rămâne şi îşi desfăşoară activitatea în cadrul Polţiei Române la BCCO, să fie plătit inferior faţă de poliţistul detaşat la cheremul procurorului?

Link to comment
 • Member

Nu mi se pare corect să fie plătit cu un salariu mai mic cel ce nu se mută în cadrul DIICOT, dar nu mi se pare corect nici cum s-a pus problema ”nu suntem de acord cu detașarea unor polițiști, pentru că vor câștiga mai mult decât ceilalți”! Dă-le și celorlalți mai mult că și așa discrepanța e uriașă între salariul polițistului și cel al procurorului! Iar la cheremul procurorilor oricum suntem și acum! Doar că acum suntem și la cheremul procurorului și la cheremul șefilor și subșefilor! 

Edited by catalin27smb
Link to comment

Catalin27smb este foarte greu sa intelegi ceva ce nu pricepi. Eu zic ca este foarte moale, superbeton, extraparafantastic etc, ca tot folositi voi cei din generatia pro tot felul de expresii, cei care isi mananca tineretea pe la nu stiu ce sectie uitata de lume pe coclaurii patriei sa aiba un salariu de 2000 de leuti iar cei detasati, in mare parte pilosi, cand spun pilosi nu spun incompetenti, sa nu lasam loc de interpretari, sa aiba un salariu de 7000. Pai nu este o discrepanta asa mare, nici discriminare nu este, este echitate sociala si profesionala. La munca egala remuneratie egala. Bine asta cu munca in cazul celor detasati pe langa procurori sa nu exageram totusi, ca nu am auzit pe niciunul sa faca febra musculara. Nici macar nu ii cunoastem noi astia prosti care inca mai credem in principii corecte, sunt un fel de politisti sub acoperire.

Din cauza unora ca tine care nu inteleg mai nimic, Politia Romana este in moarte clinica, respira cu ajutorul aparatelor, este ventilata mecanic. Adica functioneaza tocmai datorita politistilor care nu au venit pentru bani in sistemul asta infect. Pe rationamentul tau, politistii ,,judiciaristi" la ministerul public, cei de la economic la ANAF, cei de la interventii la jandarmi, ordinea publica si circulatia la primarii etc. A mai ramas ceva din operativ ?....Poti continua tu ca vad ca te pricepi ! Din cauza unor angajati direct care au ajuns ministrii de interne si secretari de stat prin ograda noastra, cu minti bolnave si care habar nu au cu ce se mananca mumca asta de politie, exista aceste aberatii cu dubla, tripla etc subordonare. De parca am lucra la fabrica de paine si vine domnul procuror sa ne numere cati colaci am facut intr-o zi. Sau gainile....ca lui Nastase. 

Edited by Elvis
 • Upvote 3
Link to comment
 • Member

Si asta cu dubla subordonare nu e corecta. a tripla subordonare. Daca seful e un yesman, atunci adaugati si subordonarea fata de primar.Prietenii stiu de ce!

 • Upvote 2
Link to comment
 • Member

@Elvis Tu faci parte din administratorii acestui site? Ca să știu să ies și să nu mai intru niciodată! Mă duc să vb cu oameni ce fac parte din ”Generația Pro”, ca și mine....orice ar însemna asta...

 • Downvote 2
Link to comment

Ori nu vezi ori esti rau intentionat. Eu sunt membru, scrie foarte clar, dar nu o sa iti spun niciodata ce vrei sa auzi. Dar ce spui tu pe aici este noaptea mintii, o noapte fara luna si stele. Cei care ,, o sa lucreze la DIICOT trebuie" platiti mai bine decat fraierii care isi mananca sanatatea si tineretea prin Politia Romana, aia sunt altfel de politisti. 

 • Upvote 1
Link to comment
 • Member

Când naiba am spus eu așa ceva?  Am scris ”Nu mi se pare corect să fie plătit cu un salariu mai mic cel ce NU se mută în cadrul DIICOT” și ”Dă-le și celorlalți mai mult că și așa discrepanța e uriașă între salariul polițistului și cel al procurorului!” Bănuiesc că de citit știi să citești, probabil stai mai rău cu înțelegerea și interpretarea celor citite! Tu pricepi tot și la tine este lumină afară iar soarele pe cer! Îmi poi răspunde la acest mesaj eu nu am s-o mai fac, ar fi doar o pierdere de vreme angrenarea într-o discuție cu o persoană ca tine, ce își susține punctul de vedere doar apelând la jigniri.

 

Edited by catalin27smb
Link to comment

,,Și aia cu discrepanțele salariale între polițiști e tare! De ce să câștige cei ce vor lucra pentru DIICOT (sau în cadrul DIICOT) mai mult decât ceilalți, mai bine să câștige și ei la fel de puțin ca și ceilalți.Oricum, eu nu înțeleg de ce polițiștii judiciariști, sunt în cadrul Ministerului de Interne, alături de jandarmi și de pompieri și nu în cadrul Min. Public alături de procurori, cei cu care lucrează. Și nu înțeleg de ce un angajat trebuie să aibă dublă subordonare și nu triplă sau cvadruplă?!...dar nu mi se pare corect nici cum s-a pus problema ”nu suntem de acord cu detașarea unor polițiști, pentru că vor câștiga mai mult decât ceilalți”!... Iar la cheremul procurorilor oricum suntem și acum! Doar că acum suntem și la cheremul procurorului și la cheremul șefilor și subșefilor! "

Sa facem analiza pe text, ca vad ca te faci ca nu pricepi. Ori nu iti seama ce tastezi ori nu intelegi ce scrii.

Te intrebi tu de ce ,,judiciaristii nu sunt”….dar ,,ceilalti” nu te intrebi de ce nu sunt? Sau restul sunt ”tarani”, ”boacteri de noapte”, ”circulisti”, ”economisti” etc,  adica fraierii ! Ceilalti politisti nu te intrebi de ce sunt alaturi de jandarmi si pompieri ? Corect ar fi fost sa intrebi de ce toti politistii nu sunt la ministerul public ! Sau de ce procurorii sunt magistrati ! Exact asta s-a intamplat cu DOS si BCCOA pentru ca ,,unii" domni din minister care ne conduc mananca rahat cu gura plina si sunt paralizati de frica sa nu supere cumva pe cineva de la Ministerul Justitiei . Pentru ca unii nu s-au gandit decat la bani si la interesul personal ! Este singura data cand au si ei un punct de vedere corect, cand spun ,,nu suntem de acord!”. Si au trecut multi ani pana si-au gasit curajul sa spuna ,,nu” ! De ce nu te intrebi tu de ce agentii de siguranta nu mai au ,,calitati”? Sau de ce trebuie sa ne,,avizeze” procurorul general, de parca la Academia si la Scoala de Politie invatam cum se pun cartofii ? Imi aduc aminte ca intr-un an la Iasi, in frumosul oras moldovenesc, un ,,procoror” a bagat proaspetii absolventi intr-o sala sa dea examen sa vada ,,EL” care merita sa aiba ,,calitate”! Au fost ,,unii” pe aici care nu cu foarte mult timp in urma spuneau sa nu se bucure ,,judiciaristii” ca au dubla subordonare si ca o sa ii evalueze si domnii,,procorori” la sfarsitul anului ! Ca asta este primul pas….cata dreptate au avut ! Si cei care se bucurau au inceput sa primeasca amenzi ! Ghici de la cine ? Tocmai de la domnii procurori pe care ii pupau in fund ! Timpul le rezolva pe toate ! In timp ce Politia Romana ,,doneaza" ofiteri cu experienta altor institutii, ca nu iau acolo pe oricine, domnii procurori si judecatori se plang ca sunt prea putini. Exista o singura cale corect pentru rezolvarea problemei. Suplimentarea locurilor la INM. Iar politistii care doresc sa ajunga procurori sa lucreze la DNA, DIICOT sau mai stiu eu pe unde sustin un examen si nu ne mai incurca!Lasa locurile libere pentru cei care vor sa fie politisti ! 

Iar asta cu ,,cvadrupla” subordonare…..Eu zic ca fiecare politist cu functie de executie din operativ sa aiba 10 sefi , ca avem cam putini chestori in Politia Romana, sa ii facem invidiosi pe rusii din Armata 14 ! Ei au mai putini generali !

,,Pocurorii au facut, procurorii au dres, procurorii au destructurat... !" Iti suna cunoscut aberatiile spuse de promteriste pe la tembeliziuni ? De parca traficantii de droguri sau ,,cardiologii" se prind stand pe scaun in birou ! Ca sa priponesti iepurele trebuie prima data sa stii sa alergi si cum se face latul ! Politistii deloc....ei sunt detasati sau in subordine !

De ce nu te intrebi tu ce cauta politistii la DNA ? Sau delegati, detasati etc pe te miri unde ? De ce se incearca de ani de zile ruperea Politie Romane in tot felul de ,,bresle de meserii” pentru a le face pe plac unora ? Ba procurori, ba primari, ba ministri, ba secretari de stat, ba sefi de partide politice etc ! Avem capusele noastre bucatari, sportivi, culegatori de palante medicinale si folclor, doctori, lautari, brancadieri, asistenti medicali, secretare, amante, nepoti,  juristi, contabili etc pe care ii numaram ca indicatori in plata. Suntem 48000 de politisti ?! Unde or fi ca tot incerc de ani de zile sa ii numar si nu ii gasesc. Din cauza unora care nu s-au gandit decat la interesul lor politistii de la crima organizata au alte sporuri si sunt unii sefuleti pe acolo care se cred cel putin zei coborati din Olimp pe pamant ! Acum suntem la cheremul procurorilor ? Pai nu asta si-au dorit judiciaristi ? Ai grija ce iti doresti ca poate sa ti se intample !

O sa spun ceva care poate o sa supere colegii politisti care intra pe aici. In momentul in care s-au desfiintat sectoristii iar agentii de siguranta si-au pierdut ,,calitatatile” s-a ales praful de Politia Romana ! Chiar daca Ordinea Publica a fost cosiderata Cenusareasa din Politia Romana tot timpul a fost fundatia pe care s-a sprijinit aceasta institutie. Fara proximisti, sefi de post, ajutori sef de post, agenti de siguranta publica sau agenti de circulatie Politia Romana este ca un urias fara maini si fara picioare. Si asta pentru ca ,,unii” care acum sunt ,,judiciaristi” au cam uitat de unde au plecat ! Si se gandesc decat la ei nu vad problema la nivel macro !

Daca te-ai simtit jignit eu imi cer scuze, nu asta este intentia mea sa jignesc pe cineva.

,,Politistii vor fi mereu acei oameni neapreciati care fac lucruri de neinchipuit pentru cei mereu nerecunoscatori !”

,,E dificil să eliberezi sclavii de lanţurile pe care le venerează.”

Edited by Elvis
 • Upvote 2
Link to comment
 • Active member

"Dubla subordonoare", de care se tot plang unii ca si cum ar fi un neg pe nas care ii incurca si nu mai pot trai linistiti, e in beneficiul politistului, pt ca astfel controlul asupra politistului lucrator e divizat si nu se concentreaza toata puterea in mana unui singur om, fie el sef in politie sau procuror. E logica elementara, iar cei care divinizeaza procurorul si isi doresc ca ei sa fie singurul lor sef atotstapanitor, sa-i dea ordine pe toate planurile, sa-l evalueze profesional, in principiu sa fii profesional sub talpa lui (pt ca asta vei ajunge) inseamna ca traieste intr-un turn de fildes si a cunoscut si el 1-2-3 procurori ca persoane ok.

Si mie mi-ar placea sa fiu detasat la parchet si sa mi se dubleze/tripleze salariu, dar hai sa nu mai fim asa slugarnici si sa vedem in procuror pe Mesia, cum fac unii. Cum e acum, e ok, vis-a-vis de organizarea Politiei. DIICOT isi poate face treaba la fel de bine in continuare si fara politie judiciara proprie ca oricum BCCO lucreaza doar cu ei. Asta cu trecerea in subordinea lor e un moft speculat cu ocazia inlaturarii SRI-ului din interceptari, o dorinta de a creste in puteri DIICOT ul. Sa fii de acord cu spargerea politiei ca institutie doar ca sa iei niste bani in plus la salariu ... mi se pare ca trebuie sa.fii mic ... si nu ma refer la statura.

Edited by Ben
 • Upvote 1
 • Downvote 1
Link to comment
 • 4 years later...
 • Moderator

ANUNT selecţie pt ocuparea prin detaşare a unor posturi vacante de lucrători de poliție judiciară la DIICOT

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism anunță declanșarea procedurii de selecție pentru ocuparea, prin detașare, a 6 posturi vacante de lucrători de poliție judiciară din cadrul Biroului tehnic și de criminalistică – Compartimentul tehnic și de criminalistică din Structura centrală a direcției, astfel:

- 3 posturi pentru lucrători de poliție judiciară care își vor desfășura activitatea la Serviciul teritorial Iași;
- 3 posturi pentru lucrători de poliție judiciară care își vor desfășura activitatea la Serviciul teritorial Timișoara.

A. Documente necesare si data limită:

Lucrătorii de poliție judiciară interesați vor transmite, până la data de 7 mai 2021, la adresa de e-mail bru_diicot@mpublic.ro a Serviciului de resurse umane din cadrul Structurii centrale a direcției, din Calea Griviței nr. 24, sector 1, București, următoarele documente:

- o copie a cărții de identitate;

- CV în format european în cuprinsul căruia să se precizeze data dobândirii calității de organ al poliției judiciare;

- scrisoare de intenție;
- alte documente apreciate ca fiind relevante.

B. Conditii specifice:

- cunoștințe în domeniul tehnic sau de operare PC;
- să nu fi fost sancționat disciplinar;
- să fi obținut calificativul "foarte bine"/"foarte bun" la ultimele 3 evaluări profesionale.

Mai multe detalii www.diicot.ro

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.