Jump to content
POLITISTI.ro

Metodologia privind investigarea accidentelor rutiere soldate cu vatamarea corporala


Deacina

Recommended Posts

Buna tuturor! Nu gasesc nicaieri metodologia privind investigarea accidentelor rutiere soldate cu vatamarea corporala ori decesul unor persoane aprobata prin Dispozitia IGPR nr.81/23.12.2008. Ma gandesc ca poate careva dintre voi o are. Nu gasesc sa o descarc nicaieri. De fapt, ma intereseaza intregul ei continut urgent. Daca o are cineva, ma puteti ajuta? Multumesc anticipat!

Link to comment
  • Marius changed the title to Metodologia privind investigarea accidentelor rutiere soldate cu vatamarea corporala
  • Moderator

Procedurile şi Metodologiile sunt documente interne ale poliţiei care nu pot fi puse la dispoziţia publicului. Chiar dacă nu sunt informaţii clasificate, aceste nu sunt destinate publicităţii. Din aceste motive nici nu sunt publicate în Monitorul Oficial. 

Link to comment

Inteleg chestiunea aceasta. Ma intereseaza sa aflu procedura prin care se duce un autovehicul implicat în accident. Ce se intampla cu el? Este vorba despre un accident grav, in urma caruia o persoana a fost lezata fizic de catre un tir care dupa accident a fost dus la firma unde era angajat soferul. Abia dupa cateva zile, dovedite cu procese verbale, tir ul a fost dus la politie. In perioada in care s-a petrecut accidentul si momentul in care a fost dus la sediul politiei inculpatul sustine ca s-au efectuat manevre asupra autovehiculului. Au trecut de atunci 2 ani si o expertiza nu se admite. Eram interesată de un temei legal, exact cum trebuie sa se procedeze intr-o astfel de situatie. Cine coordonează? Unde trebuie dus vehiculul? De atunci firma in continuare foloseste tir ul , iar angajatul este trimis în judecată. O expertiza nu se admite. Am atacat pe camera preliminară, si judecătorul spune ca nu sunt norme care sa reglementeze aceasta situatie. E absurd. Aveti vreo idee? Ce alta norma accesibilă ma poate ajuta? Multumesc mult de ajutor.

Link to comment
  • Moderator

Pierzi timpul inutil şi nu te ajută cu nimic dacă îţi bazezi apărarea pe diferite metodologii ori proceduri de lucru interne, pentru că magistratul nu le ia în considerare, datorită faptului că acestea nu îmbracă forma unui act normativ, nefiind publicate în Monitorul Oficial. 
Studiază cu atenţie procesul verbal de cercetare la faţa locului şi caută precizările referitoare la starea tehnică vehiculului imediat după accident. Nu văd pentru ce trebuie să fie dus un TIR la poliţie? Şi nici nu am mai auzit asta până acum.
La ce norme se referă judecătorul de cameră preliminară? Mai exact?

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.