Jump to content
POLITISTI.ro

Omologarea sau certificarea camerei auto


Alexbv
Go to solution Solved by Marius,

Recommended Posts

Buna ziua as avea si eu o intrebare si sper sa ma lamureasca cineva,as dori sa-mi achizitionez o camera auto si as vrea sa imi spuna cineva unde o pot omologa/certifica ca in caz de orice abatere sa pot sa-mi sustin nevinovatia fara sa ma lovesc de bariera aceea ca nu am omologare sau certificare asupra camerei sa fie luata drept proba in caz de orice eveniment.Va multumesc anticipat!

Link to comment
 • Marius changed the title to Omologarea sau certificarea camerei auto
 • Moderator
 • Solution

Nu e necesară omologarea ori certificarea şi nici nu există această posibilitate pentru persoanele fizice.

Înregistrările efectuate de părţi (persoanele implicate, în cauză), pot fi acceptate ca mijloace de probă când privesc propriile acţiuni, convorbiri, comunicări etc.

 • Upvote 2
Link to comment
 • 5 years later...

Buna dragi politisti,

Am cautat in lung si in lat pe internet, chiar si aici, si n-am gasit daca se poate ca o camera audio-video sa se omologheze de catre o institutie publica sau o firma autorizata si bineinteles sa poata fi folosita in timp ce conduc.

Sunt un pic frustrat deoarece am inteles ca inregistrarile de pe o camera de bord achizitionata din comert nu pot fi probe principale in instanta ci se tin cont de ele doar in anumite conditii sau poate chiar deloc deoarece nu sunt omologate, drept urmare, se pot omologa? Va rog indrumati-ma ce sa fac daca mi se intampla un accident si se ajunge in instanta.

Edited by Raducu9832
Link to comment
 • Raducu9832 changed the title to Omologare camere audio-video. Posibil?
 • Moderator

Nu e necesară nici omologarea şi nici certificarea camere video pentru a o folosi şi nici nu există această posibilitate pentru persoanele fizice.

26 minute în urmă, Raducu9832 a scris:

am inteles ca inregistrarile de pe o camera de bord achizitionata din comert nu pot fi probe principale in instanta

FALS! Orice înregistrare video sau audio poate fi probă în instanţă dacă judecătorul o consideră utilă, dacă serveşte la constatarea existenţei sau inexistenţei unei fapte, la identificarea persoanei care a săvârşit-o şi/sau la cunoaşterea împrejurărilor necesare pentru justa soluţionare a cauzei, etc. Aceste probe nu au o valoare dinainte stabilită. Aprecierea fiecărei probe se face de instanţa de judecată potrivit propriei convingeri, formată în urma examinării tuturor probelor administrate.
În concluzie, înregistrările atât video cât şi audio efectuate de părţi (persoanele implicate, în cauză), pot fi acceptate ca mijloace de probă când privesc propriile acţiuni, convorbiri, comunicări etc.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Recently Browsing   0 members

  • No registered users viewing this page.
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.