Jump to content
POLITISTI.ro
 • 0

Mi s-a furat telefonul


Nana
 Share

Question

Buna ziua. Sambata spre duminica seara (2-3 aprilie) am trecut prin necazul de a fi deposedata de telefon. Intr-un moment de neatentie  o persoane de sex masculin ( pe care am cunoscut-o in seara respectiva) mi-a furat telefonul de pe masa. La 5-10 minute dupa comiterea faptei a plecat. Am avut norocul de a-mi da seama foarte repede  ca nu mai am telefonul. Am sunat pe numarul meu, primele 2-3 apeluri au fost respinse; am trimis un mesaj apoi iar am sunat. deja telefonul era inchis sau aruncase cartela. Am fost la cea mai apropiata sectie de politie si am anuntat furtul. am scris o declaratie si am dat si codul IMEI. In cursul zilei de duminica ar fi trebuit sa fiu anuntata de demararea anchetei.  Astazi am fost anuntata ca abia maine sunt programata la audieri. Intre timp am reusit sa obtin filmarile din localul respectiv, il stiu cum arata si dupa numele cu care s-a prezentat.

Exista posibilitatea ca intr-un timp cat mai scurt (2-3 zile, avand in vedere probele pe care le detin momentan) sa imi fie depistat telefonul? Daca da, cum pot intra in posesia lui? Care este pedeapsa pe care el o va primi? Exista vreo posibilitate ca hotul sa fi intrat in posesia fisierelor de pe telefon( avand in vedere ca aveam cod de blocare)?Exista posibilitatea ca acele fisiere, chiar daca a fost resetat telefonul, sa poata fi accesate?

Va multumesc din suflet anticipat pentru raspuns!

Link to comment
Share on other sites

5 answers to this question

Recommended Posts

 • 0
 • Moderator

Ai procedat foarte bine când nu ai pierdut timpul şi ai mers la poliţie. Şansele ca telefonul să fie recuperat sunt mai mari. Totuşi e bine să ştii că nu totul depinde numai de poliţist şi sunt multe aspecte ce pot influenţa radical modul în care se va încheia toată povestea. E bine să ţii legătura cu poliţistul respectiv pentru că la fel ca şi în cazul tău, interesul poliţistului este să-l găsească pe hoţ. Mai departe, în ceea ce priveşte pedeapsa pe care o va primi, nu mai depinde de poliţist. Magistraţii sunt cei ce vor stabili care este pedeapsa pe care o merită.

La fel şi în ceea ce priveşte posibilitatea recuperării telefonului. Individul, dacă se ocupă cu aşa ceva, este posibil să-l fi şi vândut imediat  după ce l-a furat. Posibilităţi sunt multe şi e greu de anticipat. La fel şi în cazul accesării fişierelor de pe telefon ... depinde de iscusinţa celui ce încearcă să treacă peste acel cod de securitate.

Mergi mâine la poliţie şi povesteşte-i poliţistului tot ce ştii ... şi foarte important, după ce va fi prins, să nu te împaci cu hoţul şi să-ţi retragi plângerea. Lasă-l să primească ceea ce merită, în caz contrar va continua să fure.

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Va multumesc din suflet pentru sugestii si lamuriri! Voi reveni cu alte detalii sau nelamuriri. O seara frumoasa!

 • Upvote 1
Link to comment
Share on other sites

 • 0

Duminica la patinuarul drumul taberei in jurul orei 21:00 2 decembrie, m-am pus pe banca sa mi schimb patinele cu ghetele am lasat telefonul pe banca dupa ce mi a spus fratele meu sa i trimit ceva, iar cand m am intors nu am mai realizat ca am lasat telefonul acolo , iar fratele meu era ridicat si era pregatit sa plecam pe moment nu am sesizat dar dupa 3 minute cat am ajuns la masina am realizat cand sa urc ca nu aveam telefonul, am fugit pana la patinuar de panica sa ma uit dupa el, fratele meu venea in spatele meu incercand sa ma sune, telefonul a sunat timp de 5 minute, m am uitat si cu ajutorul contului google unde se afla telefonul pe telefonul fratelui meu telefonul era in cladire.. dar nu se auzea nimic de galagie , am vorbit cu personalul de acolo si i-am rugat daca am putea sa ne uitam pe camere ei au spus ca nu pot sa ne dea voie ca nu e seful acolo, apoi am intrebat daca ne pot da numarul sefului , ei spunand ca nu il pot da...A ramas sa le las numarul fratelui meu de telefon si ma vor contacta ei in legatura cu filmarile , luni am fost pe acolo si am primit acelasi raspuns ca nu pot sa ne lase fara sef iar seful nu e acolo ... ce ar trebui sa fac avand in vedere ca filmarile se vor sterge dupa un anumit interval de timp? 

 

Link to comment
Share on other sites

 • 0

buna ziua iphone-ul meu a fost furat in madrid luna trecuta am primit cu ajutorul aplicatiei findmyiphone de 2 ori locatia ,telefonul se afla in maroc ...cel care la furat il tot deschide si in inchide din nou ce pot sa fac ca sa imi recuperez telefonul fiind la asa mare distanta de romania?

va multumesc 

Link to comment
Share on other sites

 • 0
 • Moderator

Sa il blochezi prin iCloud in primul rand. In al doilea rand sa formulezi o plangere penala la Parchet sau la Politie. Politistii vor stii ce au de facut. 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.