Jump to content
POLITISTI.ro

Unde se duce cas-ul nostru?

Postare recomandată

Publicat

am incercat sa imi fac un fond de pensii pilonul 2 ,la o banca,am depus cererea de aderare in ianuarie si acum am primit raspuns ca nu imi poate face pensie privata intrucat nu figurez la casa nationala de pensii publice. am fost la financiar si am intrebat de ce nu figuram si raspunsul pe care l-am primit a fost sec-nu avem model de raportare. ii raportam doar pe cei angajati ca personal contractual.

Publicat

aaa,deci asta e raspunsul celor de la personal!plicul cu o instiintare ca a ta mi-a venit si mie azi.bine ca ai postat,sa nu mai fac un drum inutil pe la ei. :emo-yessir:

Publicat

politistii si cadrele militare nu isi pot face inca pensii pilon 2 pentru ca datele lor de identitate in clar ar fi disponibile unui numar mare de persoane, ceea ce nu e de dorit. se lucreaza la casele sectoriale care vor da fiecarui politist un cod, iar pe baza codului iti vei face pensie privata pilon 2 la ce fond doresti.

cine vrea in mod deosebit si nu e interesat de protectia datelor, cum sunt si eu, isi face pensie pilon 3. suma maxima pt care beneficiezi de deducere este de vreo 150 ron pe luna (400 eur pe an) dupa cum mi-a explicat cel cu care am semnat.

diferenta intre cele 2 este ca la pilon 3 institutia trimite direct contributia la fond, iar la pilon 2 institutia varsa in vrac la bugetul statului si de acolo fondurile isi iau, pe baza datelor personale ale celor care cotizeaza, contributiile.

Publicat (modificat)

Te contrazic rahoul. Eu mi-am facut pensie privata pilon 2 la ING si nu am avut nicio problema.

Modificat de copman
Publicat

NU SPUN CA NU SE POATE SEMNA CONTRACTUL DE ADERARE,DAR NU ARE NICI UN EFECT DEOARECE NU FIGUREZI LA CASA DE PENSII PUBLICE

SAU POATE ESTI PERSONAL CONTRACTUAL,DOAR ASA

SI APROPO CU DATELE DE IDENTIFICARE,DAR PE DECLARATIA TA DE AVERE NU APAR TOATE DATELE [CNP,ADRESA,DOMICILIU]ETC

Publicat

eu ti-am zis ce mi-au spus cei de la fond. si eu am completat formularul de pilon 2, in acelasi timp cu un prieten care lucreaza in privat. lui i se regasesc contributiile in contul online de la ing, iar mie nu. nici macar nu mi-au facut cont online pentru ca ala se face cu ocazia primei contributii.

in ceea ce priveste declaratia de avere este o diferenta. la declaratia de avere tu pui la dispozitiile datele in mod individual, la pilonul 2 fondurile au acces la o baza de date mult mai mare. parca militarii nu au obligatia depunerii declaratiilor de avere, nu?

ca sa te clarifici totusi ai putea da un mail aici http://www.csspp.ro/ si sunt sigur ca te vor lamuri pe deplin.

• 2 luni mai târziu...
Publicat

Ce mai stiti in legatura cu acest subiect? Eu am optat pentru o pensie privata, pilonul II, la Generali si pana acum nu s-a intamplat nimic din cauza ca, spun ei, nu pot implementa datele in sistem. Pana acum nu am avut timp sa ma interesez personal cu privire la cauzele care au condus la aceasta situatie, dar in curand am s-o fac. Pana atunci insa, v-as ruga pe cei care detineti mai multe informatii legate de acest subiect, sa le postati aici.

Publicat

Adica nu figurez in bazele lor de date ca asigurat, nu exist...desi cererea mea de aderare la programul lor de pensii private, pilon II, exista. Ei spun ca au probleme la implementarea datelor in sistem, dar asa cum am mai spus nu am mers personal sa vad unde este buba, am discutat doar telefonic cu un consultant.

Publicat (modificat)

Ai putea trimite un mail la Comisia de Supraveghere a Pensiilor Private (relatiicupublicul@csspp.ro) aşa cum a sugerat Rahoul mai sus. Este o perioadă cam mare de când s-a trecut la pilonul II de pensii private astfel încât să nu fi avut timp cei de la Generali să remedieze o defecţiune a calculatoarelor. :hmmmt:

Modificat de copman
Publicat

Multumesc frumos! Am sa fac acest lucru zilele urmatoare sa vad ce se intampla. Multumesc!

Publicat

La fel sta situatia si cu Casa de Sanatate.Persoanele aflate in intretinerea noastra nu mai apar in evidenta ca fiind coasigurati, si nu mai beneficiaza de gratuitati , retete compensate,ori asistenta medicala gratuita, iar cand am intrebat de motiv mi s-a raspuns ca dupa modificarea legislatiei din 2010 nu au mai fost implementate datele necesare in sistem de catre cei de la financiar. Nu stiu ce sa inteleg, pentru ce platim atatia bani.

Publicat

Cauza problemelor sesizate de voi in ceea ce priveste contributia de asigurari sociale(CAS) si de sanatate(CASS) este faptul ca pentru militari si politisti nu se depun declaratii nominale la ANAF cu aceste contributii, din ianuarie 2010, de cand a fost modificata legislatia.

Insa, drAGO5, raspunsul pe care l-ai primit cu" implementarea datelor necesare in sistem de catre cei de la financiar" este simpatic.Pentru ca nu exista "sistem"!

De cand s-au taiat salariile pentru toate nenorocirile sunt de vina cei de la financiar. Cred ca sunt foarte fericiti ca diminueaza si majoreaza si extrag radicali din toate sumele pe care le primim . Extaz curat!

• Apreciez 1
Publicat

runya,spune-mi si mie te rog, cine anume si ce trebuie sa faca in aceasta situatie.Familia mea are probleme medicale si nu pot beneficia de nicio reducere la analize medicale, retete etc, si trebuie sa platesc inclusiv zilele de spitalizare, daca se ajunge la internare.Trebuie sa existe o solutie.Daca sistemul informatic nu a fost creat, de ce nu se merge pe legislatia veche pana la gasirea unei solutii. Multumesc anticipat.

Publicat

Dovedirea calitatii de asigurat in sistemul public de sanatate se realizeaza in acest moment cu adeverinta de la locul de munca , in care se specifica faptul ca se plateste cass-ul si se nominalizeaza persoanele aflate in deducerea fiscala (coasigurati - membri ai familiei).

Nu conteaza casa de asigurari - OPSNAJ sau casa judeteana, medicul de familie este obligat sa-ti elibereze retete, bilete sau orice ai tu nevoie, cu respectarea contractului cadru (HG 1389/2010 contract cadru 2011-2012 asistenta medicala). Nici internarea nu se plateste daca duci aceasta adeverinta , ar fi chiar culmea, de parca nu platim destul in toate directiile.

• Apreciez 1
Publicat

Ok, cu asta ne-ai lamurit...drumuri, hartogareli, birocratie, specific tarii in care traim!:(

Ce ne poti spune in legatura cu problema pensiilor private, cum ar trebui sa procedam in acest caz? Nu vreau sa ma trezesc peste ani ca voi trai doar cu bruma de pensie de la stat.

Multumim anticipat!

Publicat (modificat)

Pensiile private obligatorii (pilonul II ) pentru militari si politisti depind de acele declaratii nominale referitoare la contributiile platite , care nu se pot intocmi in acest moment.(Cred ca una din dificultati este data de confidentialitatea datelor personale, care vor deveni publice odata cu transmiterea lor la ANAF) . Pana cand nu va fi rezolvata aceasta problema, nu putem adera la acest sistem.

O solutie poate fi pensia privata facultativa (pilonul III ) - care presupune insa plata unei contributii lunare suplimentare, conform unui contract incheiat personal cu un Fond de pensii facultative. (Alti bani...)

Modificat de runya
  • Apreciez 1
  • 2 luni mai târziu...
Publicat (modificat)

Guvernul îi obligă pe militari să adere în maxim şapte luni la un fond de pensii administrat privat

Sursa : articol preluat din monitorul de sv. din 23 noiembrie 2011

Cadrele militare, soldaţii şi gradaţii voluntari, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul de apărare şi al administraţiei penitenciare sunt obligaţi să adere la un fond de pensii administrat privat în maximum şapte luni, cu excepţia celor a căror identitate este clasificată.

Obligaţia aderării la un fond de pensii administrat privat a fost instituită de Guvern prin ordonanţă de urgenţă, intrată în vigoare ieri seara.

Actul normativ stabileşte că persoanele prevăzute la articolul 6 litera c din Legea 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice, respectiv cadrele militare în activitate, soldaţii şi gradaţii voluntari, poliţiştii şi funcţionarii publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare şi din domeniul apărării naţionale, ordinii publice şi siguranţei naţionale, au obligaţia de a adera la un fond de pensii administrat privat în termen de şapte luni de la data intrării în vigoare a ordonanţei, în caz contrar urmând să fie repartizaţi aleatoriu de către Casa Naţională de Pensii Publice şi casele de pensii sectoriale.

Persoanele aflate în această categorie, dar a căror identitate constituie informaţie clasificată nu participă la fondurile de pensii administrate privat, se mai arată în actul normativ.

Cadrele militare au fost incluse anul trecut în sistemul public de pensii, prin Legea 263/2010, dar nu şi în Pilonul II de pensii private, din cauza problemelor legate de funcţionarea caselor de pensii sectoriale.

Preşedintele Comisiei de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private, Mircea Oancea, a declarat recent că includerea cadrelor militare în Pilonul II este întârziată de "complicaţii neprevăzute", deoarece aplicarea efectivă a Legii 263/2010, prin efectul cărora militarii devin participanţi şi la fondul de pensii administrat privat, depinde de casele de pensii sectoriale, care nu sunt încă funcţionale din punct de vedere al resurselor umane şi materiale.

Cota de contribuţie aferentă fondurilor de pensii private obligatorii va fi majorată anul viitor de la 3% la 3,5% în 2012.

Numărul participanţilor la fondurile de pensii private obligatorii se ridică la circa 5,7 milioane de persoane, iar activele nete au depăşit 6,4 miliarde de lei.

Nota ; Am cautat actul normativ respectiv si nu l-am gasit , cine il gaseste sa il posteze sa il putem dezbate, sa vedem cine sunt exceptatii (persoanele a carui identitate constituie informatie clasificata ) . Eu unul nu ma omor sa contribui la un asemenea fond si nu este vorba de scepticism ci de pragmatism . Cunoastem ca aceea contributie personala este luata din cotizatia pentru pensia din sistemul public fara a afecta cuantumul pensiei publice ce va fi stabilita la pensionare (practic tu nu pierzi nimic, oricum banii respectivi mergeau in pilonul I )

Dar facand un calcul groso-modo , rezulta ca procentul de contributie de la un salariu mediu pe economie (cum ar fi situatia unui politist/agent ma refer ) plasat la fondul privat, aduce o pensie de circa 500 lei lunar pentru 25 de ani de contributie . Asa ca sincer sa fiu este un randament extrem de prost si mai bine economisesti prin alte instrumente bancare de exemplu .

Modificat de LORD
  • 5 luni mai târziu...
  • Membru
Publicat

Astazi am primit un plic de la firma la care m-am inscris pentru pensia privata si imi spune in el ca "in cadrul procesului lunar de aderare la fondurile de pensii administrate privat, Casa Nationala de Pensii Publice (CNPP) a invalidat informatiile din Actul Individual de Aderare seria X nr. Y. semnat de dumneavoastra in vederea inscrierii la Fondul de Pensii Administrat Privat si , in prezent, nu sunteti participant la acest fond.

Aceasta situatie a fost cauzata de faptul ca, la data raportarii spre validare a Actul Individual de Aderare semnat cu societatea de administrare a fondului privat nu figurati inscris in Registrul de evidenta a asiguratilor din sistemul public de pensii. :o:blink:

In concluzie ce s-a intamplat cu a mea cotizatie din ultimii doi aproape? cum adica nu figurez inscris in registrul de evidenta a asiguratilor din sistemul public de pensii?

Am colegii de sectie cu care am discutat astazi si mi-au zis ca si eu au primit acelasi plic. :blink:

Publicat

Din pacate declaratiile noastre nominale prin care sunt recunoscute contributiile noastre nu exista nici in acest moment. Nu inteleg care este problema, de ce pentru civili se pot intocmi iar pentru politisti nu.

Cred ca ministerul pur si simplu neglijeaza acest aspect. Vocile noastre nu se aud, sindicatele + CNP-ul nu cred ca mai exista.

Ce pensii? Nu mai apucam noi asa ceva.

Publicat

Probabil pentru ca noi avem alta casa de pensii si nu cotizam la sistemul public de pensii. Oricum eu nu am aderat la nimic pentru ca se spunea ca cei care au peste 35 ani nu obligatia de a se inscrie la fondul de pensii privat .

• Apreciez 1
  • Displace 1
  • 3 săptămâni mai târziu...
Publicat

Imi poate spune cineva ,daca a fost in situatia urmatoare:

Am mers sa ma programez la un medic ortoped, cu adeverinta de la serviciu iar functionara de la fisierul policlinicii mi-a zis ca trebuie sa merg la CASS, pentru avizarea adeverintei.Functionara de la ghiseul CASS imi zice ca eu figurez la medicul de familie al sotiei :blink: (sotia fiind coasigurat,in intretinerea mea).Eu avand medicul meu de familie de la centrul medical judetean al M.A.I .Acum intreb: Cine este vinovat de situatia asta si cum o pot rezolva ?? :hmmmt: multumesc :emo-yessir:

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.