Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Restituire certificat inmatriculare daca proprietarul este decedat


horiaib
 Share

Question

Buna seara,

Care este procedura de restituire a certificatului de inmatriculare, in situatia in care proprietarul autovehiculului este decedat si nu exista o procura intocmita in acest sens?

Certificatul a fost retinut pentru remedierea unor probleme tehnice. Acestea au fost remediate, exista documentul eliberat de RAR, iar amenda a fost platita.

Multumesc anticipat pentru raspuns!

Link to comment
Share on other sites

4 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Daca nu exista procura trebuie efectuata succesiunea pt trecerea in propritate a auturismului de catre succesorii defunctului , iar dupa dobandirea dreptului de proprietate noul proprietar va putea scoate certificatul de inmatriculare prezentand dovada achitarii sanctiunii si dovada remedierii defectiunii

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Buna seara ! Am fost oprit de politie si mi-au fost retinute placutele de inmatriculare si certificatul de inmatriculare. Problema este ca masina e pe numele tatalui meu, care este decedat. Succesiunea nu a fost inca dezbatuta. Cum as putea obtine certificatul si placutele ? Multumesc

Link to comment
Share on other sites

  • 0

Buna seara,

Proprietarul unui autoturism a decedat in urma cu 10 ani. Nu s-a dezbatut succesiunea. Masina defectului este folosita de unul dintre membrii familiei. Acesta a fost oprit in trafic si sanctionat cu retinerea talonului pe motiv ca este deteriorat. Intrebarea ar fi cum se poate recupera talonul avand in vedere ca acesta este inca pe numele defunctului? Ar putea sotia supravietuitoare a acestuia sa formuleze cererea de restituire a acestuia, autoturismul fiind bun dobandit pe durata casatoriei? Multumesc.

 

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.