Jump to content
POLITISTI.ro

Procedura de contestare la un raspuns nefavorabil al conducerii IPJ

Postare recomandată

Publicat

Care este procedura de contestare in cazul in care, la o solicitare adresata conducerii IPJ, a fost primit un raspuns nefavorabil? Am inteles ca inainte de a se merge in contencios administrativ ar trebui contestat acest raspuns (probabil la IGPR) si abia apoi, daca si raspunsul IGPR este tot nefavorabil se poate merge in contencios administrativ! Ce norme reglementeaza aceste proceduri?

Publicat

Nefavorabil pentru tine, dar un răspuns obiectiv. Depinde ce ai solicitat. Dacă i.p.j-ul ți-a dat un anumit răspuns la o solicitare a ta, de ce crezi că instanța de contencios administrativ va determina aceiași instituție să-ți dea câștig de cauză, dacă nu-l ai. Consultă un avocat.

Publicat
On 25 martie 2016 at 20:49, Elvis a scris:

Te adresezi I.G.P.R., M.A.I. si pe urma in contencios. Ce ai solicitat?

Am solicitat, conf. Ord. 300/2004, aprobarea desfășurării activității de instructor auto.

Publicat
58 minute în urmă, lesev a scris:

Am solicitat, aprobarea desfășurării activității de instructor auto.

La ce serviciu din cadrul ipj-ului lucrezi?

Publicat

La un post de politie. Am si calitate de rutier, asta fiind motivul respingerii cererii! S-a agumentat ca, in calitate de politist la rutiera as putea interactiona cu cursantii pe care-i voi instrui. Un argument ce pica: cursantii pe care-i voi pregati nu au permis de conducere, deci nu-i voi intalni pe strada. Intradevar ii voi intalni in trafic ulterior, insa asta inseamna vreun conflict de interese? Adica ar putea fi interpretat ca, in cazul in care constat vreo abatere savarsita de vreun fost cursant as putea sa trec cu vederea!? Pai asa as putea sa fac si daca nu eram politist rutier: in calitate de politist de ordine publica as putea sa aud pe strada un fost cursant ca injura si as alege sa trec cu vederea. Sau un mare comisar din politie care preda pe la vreo facultate privata (sunt astfel de cazuri) ar putea in cadrul serviciului sa interactioneze cu vreun cursant caruia ii preda la facultatea respectiva si sa-i treaca cu vederea eventuale abateri ale acestuia de care ar trebui sa se ocupe! Sau chiar, mergand mai departe, as putea sa intalnesc pe strada un client al nevestei mele (care are un coafor si de la care castiga niste bani) si as putea sa trec cu vederea vreo eventuala abatere legala a acestuia, nu!? Ca doar am interes ca de pe urma acestuia castiga nevasta bani! Ar trebui sa inchida si nevasta-mea coaforul!? Ideea e ca am un raspuns de la ANI din care reiese ca, in calitate de politist, nu sunt in stare de incompatibilitate cu functia de instructor auto, decat doar daca anumite atributii din fisa postului de politist sunt in legatura directa sau indirecta cu atributiile din fisa postului a functiei de instructor auto, caz in care - spune ANI, ar trebui sa se pronunte conducatorul unitatii din care fac parte. Aceasta ultima formulare, imprecisa, a lasat loc de interpretare conducerii unitatii, interpretare (eronata din punctul meu de vedere). Nu spun ca in mod sigur am dreptate, insa doresc sa urmez procedurile legale in acest caz, ajungand, daca este nevoie, sa am interpretarea unei instante, evitand ca o astfel de problema sa fie solutionata doar de un singur om, respectiv conducatorul unitatii.

On 25 martie 2016 at 22:07, lolycop a scris:

Citeste bine Legea 554/2004 ! 

Te referi la asta?

Art. 7.

(1) Înainte de a se adresa instanţei de contencios administrativ competente, persoana care se consideră vătămată într-un drept al său sau într-un interes legitim, printr-un act administrativ unilateral, trebuie să solicite autorităţii publice emitente, în termen de 30 de zile de la data comunicării actului, revocarea, în tot sau în parte, a acestuia. Plângerea se poate adresa în egală măsură organului ierarhic superior, dacă acesta există.

Publicat (modificat)

Calitatea de ,,rutier" s-ar putea sa te incurce. Vad ca esti revoltat rau. Pai eu zic sa nu mai intrebi pe nimeni daca tot crezi ca ai dreptate si sa te apuci sa instruiesti elevii.

Iti dau un sfat gratuit, vezi ca exista incompatibilitati si interdictii, daca tot are nevasta coafor ....frizer poti sa lucrezi acolo. Si inca ceva, nevasta nu este functionar public cu statut special ! Daca intelegi..... 

,,caz in care - spune ANI, ar trebui sa se pronunte conducatorul unitatii din care fac parte. Aceasta ultima formulare, imprecisa, a lasat loc de interpretare conducerii unitatii, interpretare (eronata din punctul meu de vedere)." Din punctul tau de vedere!

Si daca esti asa generos cu clientii nevestei tele vezi sa nu ajungi la puscarie! Ziceam si eu nu dadeam cu parul....

Modificat de Elvis
Publicat (modificat)

Din toata postarea mea ai inteles ca sunt sigur ca am dreptate, fara sa accept posibilitatea ca, intradevar, nu pot desfasura activitatea de instructor!? Ai inteles gresit!!! Accept posibilitatea sa mi se interzica acest lucru, dar asta sa nu depinda doar de hotararea unui singur om (care, dealtfel, ar putea judeca gresit)! Asta e si scopul legii contenciosului administrativ, nu!? Iar exemplul cu coaforul nevestei era doar unul ipotetic, ca dealtfel si alte exemple enumerate! Te-ai agatat prea tare de detalii si nu ai inteles esenta demersului meu, din acest topic: doar doream sa ma edific cu privire la procedura de urmat, atunci cand consideri ca ai fost nedreptatit printr-o decizie a superiorilor! Si spun ca nu ai inteles esenta acestui demers pt ca, in loc sa raspunzi cum ar trebui procedat in astfel de cazuri, te-ai erijat deja in judecator! Te poti face util si fara sa mai faci pe desteptul!!! Nu e nevoie sa-mi raspunzi pt ca, intre timp, am rezolvat problema... si oricum nu ai avea ceva interesant de spus!!! Parerea mea, dupa cum iti place sa spui!!!

Modificat de Catalin
NU mai cita postul anterior, este INUTIL şi interzis de regulamentul forumului.
  • Apreciez 1
  • Displace 1
Publicat (modificat)

Iesev prefer sa nu iti raspund la insinuari, sper sa nu insisti ! Daca ai rezolvat problema nu trebuia sa deschizi un topic nou. ,,Te adresezi I.G.P.R., M.A.I. si pe urma in contencios."

Ce nu ai priceput, vorbesc prea greu? Cand doi oameni au pareri diferite decide, de obicei, un judecator! 

Modificat de Elvis
Publicat
în urmă cu 7 ore, Elvis a scris:

Iesev prefer sa nu iti raspund la insinuari, sper sa nu insisti ! Daca ai rezolvat problema nu trebuia sa deschizi un topic nou. ,,Te adresezi I.G.P.R., M.A.I. si pe urma in contencios."

Ce nu ai priceput, vorbesc prea greu? Cand doi oameni au pareri diferite decide, de obicei, un judecator! 

Am rezolvat problema DUPA ce am deschis acest topic - deci nu l-am deschis degeaba! Si ca trebuie sa decida un judecator o stiam, poate nu ai observat, dar inca din prima postare am spus ca voi apela la contencios administrativ! DOAR CA NU STIAM PASII PREMERGATORI ACESTEI ETAPE! 

• Apreciez 1
  • Displace 4
Publicat

Vad ca insisti.....,,Copila" daca tot ai intrat pe aici ai mare grija sa nu iti prinzi mucii in tastatura. Nu sunt obligat sa iti raspund, cum nu este obligat niciun politist sa iti raspunda. Pentru asta exista avocati, pe care, surpriza, trebuie sa ii platesti ! Daca tot mi-am rupt din timpul meu liber si am incercat sa te luminez cred ca ar trebui sa apreciezi si sa ai putin respect. Cred ca te-ai nascut la sapte ani iar calculatorul l-ai descoperit mai tarziu. Nu ca eu as fii un expert in ..,,ale informaticii". Nu esti primul politist care face o solicitate la ANI. Politist care doreste sa desfasoare si alte activitati care pot intra in contradictie cu atributiunile din fisa postului. Nu esti ,,unicul" ! Iti vine sa crezi ? Raspunsurile ANI nu au putere de lege si ai aflat cu surprindere ca esti la mana ordonatorului tertiar de credite. Cate surprize pentru tine ! Suntem unii pe aici politisti de pe vremea cand tu te incaltai cu fesul. Pune mana si studiaza cu mare atentie Statutul Politistului. Cartea te face neprost !

Am mari indoieli ca tu poti sa interpretezi un raspuns sau o lege ! Se numeste analfabetism functional !  Este o notiune care se refera la persoanele care stiu să citească, dar nu înteleg ceea ce au citit. Mai precis, o persoană poate sa reproduca verbal sau în scris un text, dar nu îl întelege suficient pentru a-l folosi ca resursa în reusita unei actiuni sau în performanta.

PS. Nu trebuie sa strigi sau sa tipi. Nu cel care tipa mai tare are dreptate.

Pentru a adăuga comentarii este necesară înregistrarea sau autentificarea

Trebuie să aveţi un cont de membru pentru a adăuga comentarii

Înregistrare membru

Înscrierea unui nou cont de membru. Este foarte uşor!

Înregistrare cont nou

Autentificare

Aveţi deja un cont de membru? Conectaţi-vă aici.

Autentificare în cont
  • Activi pe această pagină   0 membri

• Niciun utilizator înregistrat nu vizualizează această pagină acum.
  • Adaugă...

Informaţii importante

Am plasat cookie-uri strict necesare pe dispozitivul dvs. pentru afişarea optimă a paginilor. Puteţi în orice moment să modificaţi setările cookie-urilor, altfel vom presupune că sunteţi de acord să continuaţi. Utilizând acest site, sunteţi de acord cu Termenii şi condiţiile de înregistrare şi Politica de confidenţialitate.