Jump to content
POLITISTI.ro

Contestatie PV - Pierdut in Instanta


RaresL

Recommended Posts

Salut tuturor,

 

Sunt intr-o situatie relativ simpla:

Mi-a fost suspendat permisul pentru 2 luni(condus pe contrasens), am primit dovada pt 10 zile la intocmirea procesului verbal. Am predat permisul pe 4 a lunii(ultima zi in care era valabila dovada primita) si pe 9, dupa ce am facut contesatie, l-am ridicat prin certificat de grefa. Deci exista o perioada fara permis de 4 zile.

6 luni mai tarziu, am pierdut in instanta(cererea(plangerea) a fost respinsa, am predat permisul in termenul legal de 15 zile). Toate bune si frumoase, nicio neclaritate pana aici. Intrebarea este: permisul il voi primi in 60 zile din acest moment sau 56, tinand cont ca deja am inceputa sentinta de acum 6 luni si conform legii:

"(2) Plangerea suspenda executarea amenzilor si a sanctiunilor contraventionale complementare de la data inregistrarii acesteia pana la data pronuntarii hotararii judecatoresti."

Prin suspenda, eu unul inteleg, pauza pe perioada judecatii; nu reset - adica sa nu mi se ia in calcul si acele 4 zile.

Concluzia: 56 sau 60 zile fara permis?

 

Multumesc mult,

Rares

 

Link to comment

Nu am dovada in fata, fiind la serviciu dar eu asa retin. Oricum, as fi putut preda permisul in 10 zile daca aveam dovada pe 15, adica mai devreme?

Presupunand ca era pe 10, indiferent de motiv: daca m-as prezenta maine la sediul Politiei Rutiere, pe raza careia a fost savarsita fapta(mentionez ca resedinta este in alt judet fata de cel in care a fost intocmit PV) as putea rezolva diferenta de 4 zile cu o dovada inlocuitoare? Este legal ce incerc sa obtin?

Nu pot sa mai dau edit :(

Link to comment

Puteai sa predai permisul si in cele 10 zile. Puteai sa predai permisul si din ziua 1 , perioada in care aveai drept de circulatie tot de 15 zile ramanea si dupa expirarea acestei perioade incepe perioada de suspendare de 60 zile .

Link to comment
  • 2 years later...

Buna ziua , in data de 24.04.2017 ora 00:24 am fost oprit pt. un control (permis,asigurare,talon,CI) totul a decurs normal mi s au inamanat actele si la revedere , insa in data de 14.06.2017 am primit o instiintare si o copie a unui PV precum ca in acea seara la acel control nu am avut talonul la mine , si ca mi se va opri din salariu suma de 870 ron (fiind amenda) , PV era si semnal , o semnatura care normal ca nu imi apartine . Am luat un avocat , am contestat si azi 19.04 2018 se pare ca am pierdut (ultimul apel) . Un sfat , o informatie , orice , mai pot face ceva ? Unde sa merg ? pt ca nu ma pot impaca cu ideea sa platesc pentru ce nu am gresit , nu este corect . Multumesc !

Link to comment

Avocatul tău habar nu are, nu? Cauta altul. Noi nu putem sa îți dam sfaturi în astfel de spete.

Totusi, dacă ai pierdut și la apel, nu se mai poate face nimic.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.