Jump to content
POLITISTI.ro

Cine este vinovat? Accident într-o parcare

Sofinel23

Recommended Posts

Aseară, mă aflam în parcarea unei benzinării unde am intrat sa îmi iau o cafea. După ce m-am urcat în mașină pentru a pleca, ma asigur stânga, dreapta, spate liber tot, cu toate că în dreapta mea nu aveau ce căuta mașini deoarece acolo era ieșirea din benzinărie și nu aveai voie sa intri pe acolo, totuși m-am asigurat preventiv.

Pun mașina în mișcare, ma uit din nou stânga, spate și când sa ma uit în dreapta, vad o domnișoară care intra grăbită în benzinărie și îmi zgârie mașina. Se coboară nervoasă și îmi cere asigurarea ca i-am lovit mașina. Am insistat să sune la poliție și nu a vrut. Până la urmă a plecat. 

Cine este de vină? 

PS: Parcarea era lângă ieșirea (nu intrarea) din benzinărie. 

• 5 months later...

Buna ziua.

As aprecia si eu daca puteti sa imi raspundeti cat mai repede cu putinta la intreabarea: cine e de vina in cazul de mai jos.

Ca sa nu fiu nevoit sa explic ... am facut un desen ...

Domnu cu masina albastra a dat cu spatele sa iasa din parcare

Domnu cu masina rosie, a intrat si mergea pe sensul opus de mers, paralel si foarte aproape de toate masinile parcate, ca sa gaseasca un loc de parcare si sa intre cu spatele .

Domnu cu masina albastra a lovit cu spatele masinii fix portiera de la sofer la masina rosie.

Care domn e de vina ?

Va multumesc anticipat pentru raspuns.

accident.jpg

• Moderator

Nu prea primiţi răspunsuri la asemenea întrebări pentru că nu putem să stabilim noi aici pe forum vinovăţia, putem doar să-ţi oferim o părere generală. Vinovăţia o stabileşte colegul nostru, poliţistul care soluţionează lucrarea/plângerea respectivă.

Cu alte cuvinte, opiniile prezentate pe acest website au un caracter general, pentru că exprimăm doar opinii de principiu şi nu putem să "rezolvăm" cazuri individuale. Fiecare caz individual are particularităţile sale, care necesită o examinare minuţioasa a tuturor împrejurarilor şi al datelor existente, ce poate fi asigurată numai în cadrul oficial şi profesional, ce nu poate fi substitutită sub nicio formă de postările/răspunsurile publicate pe forum.

• Upvote 2

Stiu acest lucru, asteptam o parere, nu o solutie definitiva si irevocabila :)

Pana la urma la tamponari solutia a fost in felul urmator:

1. masina albastra, amenda pentru neacordare de prioritate, si va da RCA-ul masinii rosii pentru a isi repara avariile

2. masina rosie, amenda pentru circulatia pe sens opus 

Mi se pare nedrept, daca cel din masina rosie nu incalca legea, accidentul nu se intampla, 

• Moderator

La fel poate spune şi cel cu maşina roşie ... dacă cel cu maşina albastră nu încălca legea (acorda prioritate), accidentul nu se mai întâmpla. Şi este exact aceeaşi logică, nu?

Bine că a fost vorba despre o maşină şi nu un pieton, biciclist sau alt particpant la trafic din categoria celor vulnerabili. Pentru că în mod normal şi logic dacă cel ce a efectuat manevra de mers înapoi, se asigura aşa cum trebuie şi cere legea, trebuia să-l vadă pe berbecul cu maşina roşie. Dacă nu l-a observat, înseamnă că nu s-a asigurat din toate direcţiile (aşa cum cere şi legea). Iar dacă acolo în locul maşinii roşii era o mămică cu un cărucior, nu mai vorbeam acum despre un accident uşor (tamponare).

Nu se poate spune acelasi lucru. E ca si cum eu bat un cui, iar tu vii si iti bagi mana intre cui si ciocan si tot eu sunt de vina ca ti-am dat cu ciocanu peste mana ... 

Daca cel cu masina rosie nu avea 20/30 la ora intr-o parcare, si se uita la marsalierele masinilor ... poate vedea si el si tinand cont ca stia ca e pe sens opus, ar fi pus frana/evitat/claxonat inaintea producerii tamponarii ..

Cel cu masina albastra, s-a asigurat odata sa nu fie pietoni pe stanga, dupa care te uiti in dreapta si pe central sa te asiguri, nu te mai uiti ca iti vine berbec de pe contrasens din stanga ta.

• Moderator

E o pierdere inutilă de timp să oferi explicați unor asemenea "specialiști", care nu au capacitate intelectuală să depășească teoria drobului de sare.

• 1 year later...

Buna dragi useri 

In seara asta am vrut sa plec in oras iar in timp ce ieseam din parcarea din fata blocului cu spatele , am lovit o masina care , era parcata aproximativ in mijlocul parcarii . Persoana cu masina pe care am lovit-o blocase o alta masina care parcase pe locul ei . Eu nu am vazut absolut deloc masina in nicio oglinda si culmea a fost ca nici senzorii de parcare nu au scos niciun sunet deoarece era un punct mort pana si pentru ei .

Am asteptat acea persoana si am i-am explicat cum s-a intamplat si mi-am cerut scuze , acum intrebarea mea este urmatoarea .

Eu sunt vinovat pentru ceea ce s-a intamplat? E okay sa isi parcheze masina in acel fel? Sunt putin confuz si as vrea raspunsul unei persoane avizate care cunoaste foarte bine legea. 

Am stabilit cu proprietarul acelei masini ca maine vine cineva sa vada masina si sa ii zica un pret pt reparatii (masina in cauza este o mazda 3 si i-am facut un dent in coltul barii spate ) . 

Din pacate a fost nu am facut nicio fotografie din cauza ca m-am panicat fiind primul meu incident in trafic dupa 1 an de soferie xD

• 6 months later...

Buna seara,

masina mea a fost zgariata pe bara din spate stanga in timp ce era parcata regulamentar. Un martor m-a notificat despre asta cu un SMS cu numarul masinii + camera video a scarii blocului alaturat a filmat incidentul (in video nu se vede numarul dar se vede persoana si masina acceptabil). Nu m-am dus l-a politie astfel avand timp de a gasi vinovatul in speranta incheierii unei amiabile; in plus sunt aproape sigur ca vinovatul nu a declarat la politie asa ca probabil ar avea necazuri mari daca l-as declara (ceea ce nu-i doresc). Vinovatul insa ma ignora asa ca ma gandesc ca poate e bine sa merg la politie cu ceea ce am. Intrebarea este ce risc eu in conditiile in care declar accidentul atat de tarziu? (pe 05/Aug/2018 a avut loc)

PS: inca as fi dispus sa inchei o amiabila chiar si cu acest vinovat inconstient