Jump to content
POLITISTI.ro

Permis de conducere romanesc revocat in italia

liviu1984

Recommended Posts

Am permisul de conducere romanesc emis la data de 30 -6 -2003 de catre politia Galati. In Italia am fost surprins baut la volan iar permisul mi-a fost suspendat pe o perioada de 1 an incepând cu 15 octombrie 2013.

Intre timp , in perioada suspendarii, din motive de munca dar si din inconstienta mea , am fost nevoit sa ma urc iar la volan si din nou am fost surprins de catre autoritatile italiane. Au facut revoca permisului in data de 2 iunie 2014.

Am inteles ca aici in Italia trebuie sa astept 3 ani, si dupa pot sa ma inscriu din nou la scoala de soferi. Dar totusi ma gandesc ca permisul meu fiind romanesc autoritatile italiane ar trebui sa il trimita in Romania la postul de politie unde a fost eliberat. Eu nu stiu cum si cui sa ma adresez in acest caz pentru a reintra in posesia permisului de conducere 

Astept sfaturi si raspunsuri profesionale 

va multumesc 

• Moderator

Pentru că suntem europeni, există Legea 302 din 2004 republicată privind cooperarea judiciară internaţională în materie penală. Caută şi citeşte despre Recunoaşterea şi executarea hotărârilor penale şi a actelor judiciare straine.

• Moderator

Plăteşte un avocat şi te lămureşte el. Ţi-am indicat unde trebuie să cauţi/studiezi, dar acum ai pretenţii să primeşti mură-n gură.