Jump to content
POLITISTI.ro
  • 0

Cat poate circula o masina cu numere de UE/franţa pe teritoriul româniei?


MS
 Share

Question

Bună ziua,

Aş vrea să ştiu dacă (încă) mai pot rula pe teritoriul României un autoturism care în mod curent are înmatriculări franţuzeşti.

Am cumparat maşina de la o persoană fizică cetăţean român. Vânzătorul a cumpărat maşina din Franţa şi a adus-o în România dar nu a demarat nici o formalitate în România (nu RAR, nu ANAF, nu înmatriculare).

În ultima săptămână am trecut prin aproape toate formalităţile de înregistrare, fără probleme (RAR, radiere ANAF pentru el, inscriere ANAF pentru mine). Mai am doar să obţin decizia ANAF pentru cuantumul de plată pe taxa de mediu ca ulterior să pot să o înmatriculez (am înţelesc că durează 2-3 zile).

Nu ştiu exact când a fost adusă maşina pe teritoriul României şi dacă au trecut cele 90 de zile în care el era obligat să o înscrie/înmatriculeze. Aşa că nu ştiu dacă am drept să conduc această maşină în următoarea săptămână sau două (până termin procesul de înmatriculare).

Aş putea face o înmatriculare provizorie pentru doar câteva zile dar înseamnă un drum şi o coadă în plus şi vreau să fiu sigur că este singura soluţie.

 

Mulţumesc frumos,
MS

Link to comment
Share on other sites

3 answers to this question

Recommended Posts

  • 0

Este singura solutie , trebuie sa ii scoti nr rosii

Edited by Orbu
Link to comment
Share on other sites

  • 0

Salut, as dori sa achizitionez o masina de la Valcea, insa ea are numere de Franta, iar numerele rosii nu le pot lua deoarece am domiciliul in Bucuresti.

Proprietarul mi-ar fi spus ca daca fac asigurare pe seria de sasiu pot sa circul cu acele numere din franta pana la inmatriculare, insa nu sunt sigur cat de adevarat este.

Aveti vreo idee? Nu vreau platforma.

Link to comment
Share on other sites

  • 0
  • Membru

Poți pleca cu mașina în regula, fie având asigurare de Franța valabila, fie având autorizație de circulație provizorie, valabila. (numere rosii)

Nu trebuie sa iei tu numere, le poate scoate el din VL pe numele lui, dacă e om serios. Și faceți contract de vânzare-cumpărare în 5 exemplare, cu ștampila de la fisc, sus în colț.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.