Jump to content
POLITISTI.ro

Amenda primita din Italia datorita numerelor furate


DClaudiu

Recommended Posts

Buna ziua ! Este pentru prima data cand postez pe acest forum si imi cer scuze daca nu am facut-o unde trebuie. 

Problema e in felul urmator.. In luna februarie a anului 2014 mi s-au furat placutele de inmatriculare ale masinii. Am mers la sectia de politie de care apartin, am declarat furtul, mi s-a eliberat o adeverinta pentru a o folosi la scoaterea altor numere si mi s-a spus sa am o copie in masina mereu in caz ca voi fi oprit din diferite motive. 

Acum 2 zile, 9.03.2016 am primit un plic acasa din Italia, cu o amenda in valoare de 352 Euro. Initial a fost 181, dar cum nu s-a platit in termen de 60 de zile vad ca scrie pe foaie de la notificare, amenda s-a marit. In primul rand, eu detin un VW bora care este pe numele tatalui meu, masina specificata in scrisoare este marca Audi. Amenda este pentru depasirea vitezei si este din luna martie 2015, la un an distanta si deabea la inca unu am primit acasa. Chestia si mai neplacuta este ca mi-au venit astazi 11.03.2016 inca 7 plicuri cu sume diferite, tot pentru depasirea vitezei.

Cand am primit acel plic am mers si la sectia de politie iar un domn de pe acolo dadea din umeri si zicea ca n-au mai intalnit asa ceva ... mi s-a spus ca sa merg la un notar si sa fac un fel de contestatie, dar am zis sa va cer parerea si dumneavoastra.

Sunt un pic disperat. Suma totala e in jur de 2500 de euro.

Daca este necesar, atasez intr-un nou post poze cu hartiile primite. 

 

Link to comment
  • Moderator

Nu prea văd cu ce te-ar putea ajuta vreun poliţist român sau Poliţia Română. Problema ta este cu statul Italian, cu autorităţile de acolo. Din ce povesteşti înţeleg că ai circulat pe acolo într-un ritm şi stil românesc, iar italienii te-au sancţionat pentru mai multe încălcări ale regimului de viteză.

Cel mai indicat ar fi să iei legătura cu un avocat italian, care să cunoască legislaţia şi regulile de acolo. Eventual să depună în numele tău contestaţie acolo.

Link to comment

Nu am iesit niciodata din tara. Cineva s-a folosit de numerele mele furate. Oricum greseala este a lor, in ideea in care, daca dupa numere au gasit propiretarul masinii, adica tatal meu, nu trebuia sa apara si marca masinii ? Cum am spus, eu am VW acolo apare AUDI. Nici sa las situatia asa nu pot, nu ? E ciudat oricum ca dupa 1 an sa primesc plicurile.

Link to comment
  • Moderator

Nu ai menţionat că nu ai fost în Italia, dar chiar şi aşa rămâne valabil ce ţi-am spus mai sus, respectiv să contactezi un avocat care să cunoască legislaţia italiană.
Nu ştiu cât de relevant este că ai primit acele plicuri după un an, doi sau zece, din moment ce nu ştim ce prevede legea lor. În România poţi primi amenda într-un termen de şase luni. Poate că în Italia termenul maxim este de un an, doi sau poate mai mic decât la noi ... depinde de legislaţia lor. Nu pe acest aspect trebuie să se focalizeze apărarea ta, ci pe faptul că nu ai fost tu, nu a fost maşina tatălui tău, iar tu poţi dovedi acest lucru prin actele eliberate de Poliţia Română la momentul când spui că ţi-au fost furate plăcuţele.

Link to comment

Salutare.  Știu ca nu este frumos sa te bagi in treaba altuia dar daca vrei eu as putea întreba un pe  aici despre problema ta. Eu momentan locuiesc in Italia. Sa vorbesc cu un politist de la 'stradala' nu e nici o problema. 

Link to comment
  • Member

Contesta amenzile primite în România, iar autoritățile (Instanța de Judecată) din România, prin comisie rogatorie internațională va lua legătură cu Poliția din Italia. În cazul acesta, se aplică Dreptul Internațional. 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.