Jump to content
POLITISTI.ro

Sanctiuni diferite pentru conducator auto amator sau profesionist?

valyste

Recommended Posts

Buna seara ! 

M-am tot contrazis cu un coleg de munca si as dori si eu sa stiu daca legea e la fel pentru toata lumea . De exemplu : doi soferi, unul cu doar o singura categorie "B" si unul cu " B, C, D, E " conduc un autoturism, cat "B" , la neacordare de prioritate pietoni, daca li se suspenda permisul diferit. Adica cel care are doar cat "B" primeste 60 sau 90 de zile, iar cel care are " B, C, D, E " primeste doar 30 de zile doar ca el are mai multe categorii pe permis.

• Moderator

Nu se face o astfel de diferentiere in legislatia romana. Si nici nu se suspenda doar o categorie, ci toate. Adica daca conduci o motocicleta si ti se suspenda permisul pentru viteza si ai si categoria B, nu mai poti conduce nici autoturisme in perioada de suspendare.

• Marius changed the title to Sanctiuni diferite pentru conducator auto amator sau profesionist?
  • 1 year later...

Buna dimineata, as dori sa stiu care este diferenta intre notiunile prevazute in Ordinul Ministerului Sanatatii NR. 87/2003 cu modificari, ,,Grupa A-conducatori auto amatori" si Grupa B-conducatori cu atestat profesional".O alta intrebare, daca eu conduc masina institutiei (cu permis categoria B) ce fel de conducator auto sunt? (nu sunt angajata ca sofer, dar fac munca de teren, care presupune si deservirea altor colegi=pasageri, adica fac pe soferul fortat )