Jump to content
POLITISTI.ro

Sanctiuni diferite pentru conducator auto amator sau profesionist?


valyste

Recommended Posts

Buna seara ! 

M-am tot contrazis cu un coleg de munca si as dori si eu sa stiu daca legea e la fel pentru toata lumea . De exemplu : doi soferi, unul cu doar o singura categorie "B" si unul cu " B, C, D, E " conduc un autoturism, cat "B" , la neacordare de prioritate pietoni, daca li se suspenda permisul diferit. Adica cel care are doar cat "B" primeste 60 sau 90 de zile, iar cel care are " B, C, D, E " primeste doar 30 de zile doar ca el are mai multe categorii pe permis.

Link to comment
  • Moderator

Nu se face o astfel de diferentiere in legislatia romana. Si nici nu se suspenda doar o categorie, ci toate. Adica daca conduci o motocicleta si ti se suspenda permisul pentru viteza si ai si categoria B, nu mai poti conduce nici autoturisme in perioada de suspendare.

Link to comment
  • Marius changed the title to Sanctiuni diferite pentru conducator auto amator sau profesionist?
  • 1 year later...

Buna dimineata, as dori sa stiu care este diferenta intre notiunile prevazute in Ordinul Ministerului Sanatatii NR. 87/2003 cu modificari, ,,Grupa A-conducatori auto amatori" si Grupa B-conducatori cu atestat profesional".O alta intrebare, daca eu conduc masina institutiei (cu permis categoria B) ce fel de conducator auto sunt? (nu sunt angajata ca sofer, dar fac munca de teren, care presupune si deservirea altor colegi=pasageri, adica fac pe soferul fortat ) 

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.