Jump to content
POLITISTI.ro

Am fost inselat la cumpararea unei masini


antoniamihay

Recommended Posts

Am si eu o intrebare . am cumparat o masina de la un bisnitar . aceasta nu este scoasa din primarie de la ultimul proprietar pentru ca acesta are dotorii de 5.000 de lei si nu e de gasit ce pot face in privinta asta? daca circul asa cu ea dat fiind faptul ca nu este scoasa din primarie pot sa patesc ceva? sau pot sa fac ceva in privinta celui care mi-a vandut-o? va rog am ajuns sa fiu disperat din cauza asta ...

Link to comment
  • 4 years later...

Buna seara,

Am cumparat o masina sh din Romania, am facut contractul de vanzare-cumpărare, nu am apucat inca sa o inscriu. Vânzătorul a sustinut pe toata perioada discutiilor ca masina nu are nimic din punct de vedere tehnic, cand am fost la service pentru a verifica masina, totul parea ok, la cateva zile dupa cumpărare, am auzit o “bataie” cand masina era pe N. S-a dovedit ca este volanta. Am discutat prin intermediul mesajelor (mi-a spus ca nu putea sa vorbeasca prin apel) si acesta a recunoscut ca stia de aceasta problema, dar “a uitat” sa imi spuna de acest aspect. Motivația acestuia a fost ca a intrebat 2-3 mecanici si i-au spus ca este ok, chiar daca bate, ca masina nu are nimic si ca aceasta bate doar la rece. Tind sa cred ca din acest motiv nici mecanicul nu si-a dat seama de problema pt. ca s-a prezentat cu masina “caldă”. Ce pot face in situatia asta? Este prima data cand întâmpin o situatie de acest gen. Mentionez ca am conversatia cu acesta, am incercat sa rezolv situatia pe cale amiabila.. dar refuza categoric si motivează “ chiar daca bate sau nu bate, masina merge”.

Multumesc anticipat.

Link to comment
  • Moderator

Acțiune la instanta de judecata civila. Articolul 1707 din Codul Civil: 

1) Vânzătorul garantează cumpărătorul contra oricăror vicii ascunse care fac bunul vândut impropriu întrebuințării la care este destinat sau care îi micșorează în asemenea măsură întrebuințarea sau valoarea încât, dacă le-ar fi cunoscut, cumpărătorul nu ar fi cumpărat sau ar fi dat un preț mai mic.

(2) Este ascuns acel viciu care, la data predării, nu putea fi descoperit, fără asistență de specialitate, de către un cumpărător prudent și diligent. 

(3) Garanția este datorată dacă viciul sau cauza lui exista la data predării bunului.

(4) Vânzătorul nu datorează garanție contra viciilor pe care cumpărătorul le cunoștea la încheierea contractului.

(5) În vânzările silite nu se datorează garanție contra viciilor ascunse.

Edited by Cristi
Link to comment
  • Moderator

Nu. În niciun caz. Articolul respectiv nici măcar nu mai exista, acum se numește 244. În cazul tău, e vorba de o simpla convenție civila, supusa legii civile. 

Link to comment
  • 2 months later...

Buna ziua, am achizitionat o masina de la un domn, care nu ne-a spus ca airbag-urile lipsesc.

Am observat in bord ca e aprins becul de airbag dar ne-a spus ca la scaun este un senzon care face figuri, ca o fost sa-l reseteze dar dupa 2 sapt s-a aprins din nou.

Cand am ajuns cu masina acasa am vrut sa dam jos de pe bord ceva plasa pusa de el si atunci am observat, ca e spart bordul. L-am sunat pe domn si i-am spus ca nu ne'a spus nimic de 

airbag. Iar el a zis ca nu l-am intrebat. Ca daca il intrebam ne zicea. Exista vreo sansa sa ne recuperam bani? :(

Mentionez ca domnul a facut itp-ul luni cu o zi inainte sa luam masina si la primit, e normal?

Edited by Mada2666
Link to comment
  • Mada2666 changed the title to Ce pot face daca am cumparat o masina cu defect
  • Moderator

Problemele descrise aici nu sunt fapte penale şi drept urmare nu intră în competenţa de soluţionare a Poliţiei Române. Altfel spus, poliţia nu este firmă de recuperări. Asta nu vă împiedică să formulaţi plângeri, dar trebuie ştiut că degeaba veţi depune plângeri la parchet sau la poliţie, doar vă irosiţi vremea. Veţi primi un răspuns prin care vi se comunică că orice neînţelegere sau conflict ivit între vânzător şi cumpărător ca urmare a unui raport juridic civil (vănzarea-cumpărarea unui bun), cu privire la modul cum acestea îşi exercită drepturile şi îşi îndeplinesc obligaţiile este un LITIGIU de natură civilă, care poate fi soluţionat numai de o instanţă de judecată. În concluzie, pentru soluţionarea problemei trebuie să-l acţionaţi în judecată pe vânzător şi să dovediţi în faţa instanţei prejudiciul suferit.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.