Jump to content
POLITISTI.ro

Cateva nelamuriri


MMariusFlorin

Recommended Posts

            Salut. Sunt cam nou pe aici si nu as vrea sa deranjez prin intrebarea care urmeaza sa o pun , ma gandesc ca e foarte posibil ca ea sa mai fi fost adresata . Imi cer scuze in cazul asta , doar ca nu pot acum sa iau topicurile la rand , cei care au putin timp si informatie sper sa ma ajute cu cate un raspuns .

           Ce vreau sa intreb e cam cat timp , cu un program intensiv,ai avea nevoie pentru a reusi la Academie sau macar a spera sper o reusita . Si ce as vrea sa mai intreb ar fi ce ar urma sa faca un ofiter de politie , spre deosebire de un subofiter( sau agent , cum se spune). Pe mine unu ma atrag cei de la trupele speciale , imi place faptul ca sunt niste oameni foarte seriosi , au coloana vertebrala si intelectul nu le lipseste . Deci , ca un absolvent al Academiei ai ajunge sa lucrezi mai rapid , usor , mai folositor in cadrul celor de acolo sau ca agent . As vrea .daca se poate, sa aud cateva pareri in ce priveste treaba subofiterilor si a ofiterilor dupa terminare si unde ar fi avantajul . 

          Daca ar fi sa dau la Academie ar fi destule sanse sa pic , sunt constient de asta , insa la o scoala de agenti ma astept la o reusita . Eu m am gandit sa dau la o scoala de agenti iar apoi sa continui spre ofiteri cu Academie fara frecventa( asta m ar costa bani,  corect ?, sau sa fac dreptul si sa sper la un post)  Ce vreau eu mai exact e sa avansez si sa am progrese in meseria asta de politist  . In cazul asta ce m ar ajuta cu adevarat ? As vrea sa aud cateva pareri si sfaturi legat de ofiteri si subofiteri . Imi cer inca o data scuze ,pentru ca am banuiala ca aceste teme sa se mai fi discutat.  Forumul este foarte util , niste oameni deosebiti . Va multumesc !

  • Downvote 2
Link to comment
  • Member

Daca tu imi spui mie cat sa mananc ca sa nu-mi mai fie foame, avand in vedere ca am mancat o singura data azi, iti spun si eu tie cat sa te pregatesti.

Primul pas pe care trebuie sa-l faci e sa intri la Academie sau la una dintre scolile de politie, apoi o sa vezi tu pe ce te specializezi.

Dupa ce termini o scoala de politie vei fi repartizat la o sectie sau un post de politie, deobicei pe specializarea Ordine si Siguranta Publica. Ulterior vei putea sustine examenul de admitere la Academia de Politie - forma de invatamant frecventa redusa. Te va costa mancarea, transportul si ce mai iti iei tu din Bucuresti pe perioada examenelor. Sa stii ca la Academie la frecventa redusa se intra foarte greu si daca te indoiesti de tine acum cand vrei sa dai la zi, nu vei avea prea multe sanse atunci cand vei avea si alte probleme pe cap.

 

Link to comment
  • Moderator

Ca să înţelegi: eu lucrez la "trupele speciale", dar tot ce fac eu nu ar valora nici cât o ceapă degerată, dacă nu ar fi ceilalţi colegi de la celelalte formaţiuni. Pentru ca poliţiştii de la structurile de acţiuni speciale să aibă obiectul muncii, ceilalţi colegi ai lor muncesc de le sar capacele. Nu au casă, nu au masă, muncesc luni de zile, fac sacrificii enorme, pentru ca la final să fie posibile acele descinderi unde poliţiştii de la acţiuni speciale intervin. Aşa că ceilalţi poliţişti ce nu sunt de la "trupele speciale" nu sunt deloc mai neserioşi, cu mai puţină coloană vertebrală sau mai puţin dotaţi intelectual. Este doar o impresie a celor din afară, datorată manipulării permanente ce se practică de către mass-media românească. Poliţiştii de la trupele speciale provin din rândul celorlalţi poliţişti, singura diferenţă fiind doar faptul că pot folosi tactici şi echipamente speciale, iar dacă nu ar fi colegii lor de la celelalte formaţiuni existenţa lor ar fi inutilă. Chiar dacă munca poliţiştilor de la celelalte structuri (cei pe care presa şi opinia publică îi denigrează în mod nedrept) nu este vizibilă pentru public, ea este foarte importantă, fără munca lor, descinderile, percheziţiile şi toate misiunile "trupelor speciale" nu ar mai exista, nu ar mai fi posibile. În concluzie, deşi eu lucrez la o astfel de structură, nu mă consider deloc a fi mai serios, mai cu coloană sau mai deştept decât colegii mei de la celelalte formaţiuni. Dacă există şi astfel de situaţii, acei colegi cred asta tocmai pentru că sunt mai slab dotaţi intelectual. 

Dacă nu crezi că poţi intra acum la Academia de Poliţie, ulterior îţi va fi aproape imposibil. Pentru că în prezent se intră mult mai uşor la zi decât la fără frecvenţă.

  • Upvote 5
Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.