Jump to content
POLITISTI.ro

Cateva nelamuriri

MMariusFlorin

Recommended Posts

Salut. Sunt cam nou pe aici si nu as vrea sa deranjez prin intrebarea care urmeaza sa o pun , ma gandesc ca e foarte posibil ca ea sa mai fi fost adresata . Imi cer scuze in cazul asta , doar ca nu pot acum sa iau topicurile la rand , cei care au putin timp si informatie sper sa ma ajute cu cate un raspuns .

Ce vreau sa intreb e cam cat timp , cu un program intensiv,ai avea nevoie pentru a reusi la Academie sau macar a spera sper o reusita . Si ce as vrea sa mai intreb ar fi ce ar urma sa faca un ofiter de politie , spre deosebire de un subofiter( sau agent , cum se spune). Pe mine unu ma atrag cei de la trupele speciale , imi place faptul ca sunt niste oameni foarte seriosi , au coloana vertebrala si intelectul nu le lipseste . Deci , ca un absolvent al Academiei ai ajunge sa lucrezi mai rapid , usor , mai folositor in cadrul celor de acolo sau ca agent . As vrea .daca se poate, sa aud cateva pareri in ce priveste treaba subofiterilor si a ofiterilor dupa terminare si unde ar fi avantajul . 

Daca ar fi sa dau la Academie ar fi destule sanse sa pic , sunt constient de asta , insa la o scoala de agenti ma astept la o reusita . Eu m am gandit sa dau la o scoala de agenti iar apoi sa continui spre ofiteri cu Academie fara frecventa( asta m ar costa bani,  corect ?, sau sa fac dreptul si sa sper la un post)  Ce vreau eu mai exact e sa avansez si sa am progrese in meseria asta de politist  . In cazul asta ce m ar ajuta cu adevarat ? As vrea sa aud cateva pareri si sfaturi legat de ofiteri si subofiteri . Imi cer inca o data scuze ,pentru ca am banuiala ca aceste teme sa se mai fi discutat.  Forumul este foarte util , niste oameni deosebiti . Va multumesc !

• Downvote 2

• Member

Daca tu imi spui mie cat sa mananc ca sa nu-mi mai fie foame, avand in vedere ca am mancat o singura data azi, iti spun si eu tie cat sa te pregatesti.

Primul pas pe care trebuie sa-l faci e sa intri la Academie sau la una dintre scolile de politie, apoi o sa vezi tu pe ce te specializezi.

Dupa ce termini o scoala de politie vei fi repartizat la o sectie sau un post de politie, deobicei pe specializarea Ordine si Siguranta Publica. Ulterior vei putea sustine examenul de admitere la Academia de Politie - forma de invatamant frecventa redusa. Te va costa mancarea, transportul si ce mai iti iei tu din Bucuresti pe perioada examenelor. Sa stii ca la Academie la frecventa redusa se intra foarte greu si daca te indoiesti de tine acum cand vrei sa dai la zi, nu vei avea prea multe sanse atunci cand vei avea si alte probleme pe cap.

În poliție nu mai există termenul de "subofițer". Absolvenții școlilor de poliție se numesc AGENȚI de poliție! (dacă tot avem coloana dreaptă). 

• Upvote 3