Jump to content
POLITISTI.ro

mi am luat alta masina si nu stiu cand inceteaza asigurarea la cea veche


lulu

Recommended Posts

Buna ziua.Nu stiu daca este necesar sa spun ca locuiesc in Germania.Problema mea este urmatoarea: am deja o masina iar in urma cu 2 zile mi am luat alta.I-am facut asigurarea masinii celei noi dar nu stiu cand inceteaza cea veche sa mai fie asigurata,Asigurarea am facut-o on-line si am dat acolo la "schimb masina" tradus pe romaneste,am setat ca asigurarea ptr masina cea noua sa inceapa din data de 23.02.....dar nu scrie nicaieri ca cea veche cum ar veni nu va mai fi asigurata incepand cu data de 23.02...Sper ca a ti inteles si m as bucura sa primesc un raspuns.Multumesc.

Edited by lulu
  • Downvote 3
Link to comment
  • Moderator

Acesta este un forum al politistilor, nu al asiguratorilor?! Ne pricemem le multe, insa nu la orice! Ai incercat sa verifici on-line daca mai este valabila asigurarea veche?

In Romania, daca ai facut o asigurare la un vehicul, nu poti sa intrerupi polita si sa asiguri un alt vehicul pentru perioada ramasa de valabilitate; este asigurat mijlocul de transport si nu proprietarul!

  • Upvote 2
Link to comment
în urmă cu 4 ore, lulu a scris:

dar nu stiu cand inceteaza cea veche sa mai fie asigurata,

Cea "veche" inceteaza sa mai fie asigurata din ziua urmatoare celei in care expira valabilitatea politei de asigurare de raspundere civila auto.
Daca ai vandut autoturismul cel vechi cu transcrierea dreptului de proprietar, atunci poti sa soliciti la asigurator ca de la data transcrierii polita sa nu mai fie valabila si sa primesti diferenta de bani pana la data expirarii politei de asigurare. Nu poti sa faci schimb de polite de asigurare intre autovehicule!

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.