Jump to content
POLITISTI.ro

Legalitatea unei imitatii de sabie japoneza


Nembutsu

Recommended Posts

Buna ziua,

Am incercat sa aflu raspunsul la aceasta intrebare de la mai multe surse (Directia General a Vamilor, Vama Otopeni, Politia de Frontiera Romana), dar fie am fost trimis dintr-o parte in alta spunandu-mi-se ca nu e responsabilitatea lor, fie nu am primit raspuns la mail.

Momentan locuiesc in Japonia, dar urmeaza sa ma intorc in tara in vara. Doresc sa aduc cu mine in tara ca bagaj de cala un "iaito", Un iaito este o imitatie a unei "katana" (sabie traditionala japoneza). Atasat este o poza cu un astfel de iaito. Lungimea medie a unui iaito (lama + maner) este de 100cm, iar greutatea medie (fara teaca) este de 800g.

Un iaito difera fata de o katana prin urmatoarele detalii:
 - lama este facuta din un aliaj de zinc-aluminiu, si nu din otel
 - lama este facuta prin turnare, si nu prin forjare
 - lama nu are tais, deci nu este letala
 - lama nu are rezistenta necesara pentru a rezista loviturilor directe

Un iaito este folosit pentru un gen de arte martiale numit "iaido", in care se practica tehnici de manuire a sabiei traditionale japoneze, fara utilizarea luptei intre adversari. In Japonia statutul legal al iaido este acelasi cu restul artelor martiale, anume de sport. In Japonia, un iaito este considerat din punct de vedere legal echipament sportiv

Scopul aducerii in tara este de uz personal in antrenament in calitate de persoana fizica. As dori sa stiu care este interpretarea legala in Romania pentru un astfel de echipament? Este considerat echipament sportiv? Este considerat arma alba/neletala si daca da ce anume trebuie sa fac?

Pentru a nu intampina probleme la intrarea in tara, care este autoriatea pe care ar trebui sa o contactez?

 

Multumesc.

Link to comment

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue. By using this site, you agree to our Terms of Use and Privacy Policy.